kunstkritik
Læsetid: 8 min.

Udstilling på museum i New York kaster nyt lys over 1800-tallets danske billedkunst

Kuratorerne på Metropolitan Museum of Art bruger nogle interessante greb til at tematisere dansk guldalderkunst på en udstilling, der som noget nyt sætter tegninger og akvareller i fokus
Udstillingen ’Hinsides Lyset: Identitet og Sted i det 19. Århundredes Danske Kunst’ kan ses på The Metropolitan Museum of Art, New York frem til den 16. april. Billedet her er ’Udsigt fra Kalvebod Strand’ af Peter Vilhelm Carl Kyhn fra 1853.

Udstillingen ’Hinsides Lyset: Identitet og Sted i det 19. Århundredes Danske Kunst’ kan ses på The Metropolitan Museum of Art, New York frem til den 16. april. Billedet her er ’Udsigt fra Kalvebod Strand’ af Peter Vilhelm Carl Kyhn fra 1853.

Metropolitan Museum of Art

Kultur
28. februar 2023

Hver epoke og hvert land beskuer og udstiller fortidens kunstværker ud fra samtidens værdinormer. Selv betegnelsen af en epokes billedkunst kan skifte over tid.

Denne indlysende betragtning springer i øjnene i forbindelse med åbningen af en ny udstilling af danske malerkunstneres tegninger, akvareller og oliemalerier fra 1800-tallet på Metropolitan Museum of Art i New York.

En udstilling med godt og vel 100 værker, som sætter skitser og tegninger i fokus. Halvdelen er lånt ud af Statens Museum for Kunst (SMK) og flere andre danske museer, den anden halvdel tilhører fire amerikanske museer og en privat samling ejet af Roberta Olson og Alexander Johnson.

Titlen på udstillingen såvel som det blik, kuratorerne har lagt på dansk billedkunst i 1800-tallet, er anderledes end det, vi indtil nu har været vant til.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her