Teaterkritik
Læsetid: 4 min.

»Jeg vidste, jeg kunne stole på dig,« siger kvinden til morderen i Jokum Rohdes rå drama

Teaterforestillingen ’Skyggernes museum’ af Jokum Rohde er blevet en vild og raffineret mordgådeforestilling om drabets tiltrækningskraft og løgnens besnærende kraft. Med Simon Bennebjerg som fascinerende sadist og fantast
Simon Bennebjerg driver Jokum Rohdes dunkle kvindemordsdramatik frem med magisk skuespil sammen med Nanna Finding Koppels fandenivoldske prostituerede og Morten Burians betragtende forfatterskvat i ’Skyggernes museum’.

Simon Bennebjerg driver Jokum Rohdes dunkle kvindemordsdramatik frem med magisk skuespil sammen med Nanna Finding Koppels fandenivoldske prostituerede og Morten Burians betragtende forfatterskvat i ’Skyggernes museum’.

Henrik Ohsten

Kultur
7. februar 2023

Det lystfyldte kvindemord er omdrejningspunktet for Jokum Rohdes dramatik. I hvert fald for stykket Skyggernes museum, som nu spilles som en besættende og dekadent forestilling på kælderscenen Basement bag ved Vega på Vesterbro. Her er fantasier og vrangforestillinger blandet på så forjættende vis, at skuespillerne glider i ét med brutaliteten i historien og de afskallede mure i kælderrummet. Uimodståeligt overdrevet.

Jokum Rohdes tekst hvirvler rundt om den prostituerede Thalia, der lader sig myrde så bestialsk som muligt for at kunne være sammen med sin selvmorderkæreste i dødsriget. Eller gør hun? Det er spørgsmålet.

For ingen i Jokum Rohdes stykke er sådan, som de påstår, at de er. Og alle har flere identiteter under de hidsige parykker og blodige ansigtsmalinger, som de påfører sig efter forgodtbefindende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her