bogkritik
Læsetid: 5 min.

’De elskende’ genfortæller Karen Blixens liv set gennem syv (noget selvoptagne) mænd

Mændene i Peter Legård Nielsens nye roman, ’De elskende’, fortæller smukt om Blixen, men lyder lidt for selvoptagne, lidt for ens, og de genfortæller velkendte historier

Kompositionen i ’De elskende’ efterligner Karen Blixens egen fortælling ’Drømmerne’, hvor en række mænd beskriver en kvinde, der ændrede deres liv – og opdager, at det er én og samme kvinde.

Lars Hansen

Kultur
3. marts 2023

Var mænd de vigtigste personer i Karen Blixens liv og forfatterskab? Det bliver de i hvert fald i Peter Legård Nielsens nye bog, De elskende. Bogen er en Blixen-fanfictionroman, fortalt af syv af de mest betydningsfulde mænd i forfatterens liv, minus ægtemanden Bror, men plus en fiktiv figur fra forfatterskabet.

Kompositionen efterligner Karen Blixens egen fortælling Drømmerne, hvor en række mænd beskriver en kvinde, der ændrede deres liv – og opdager, at det er én og samme kvinde under forskellige pseudonymer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Malene Wiinblad

Jeg tror alle der har boet mange år i Denmark og i Afrika ved at man kan leve meget forskellige liv og at man er flere personer fordi de to steder simpelthen aktiverer nogle helt forskellige egenskaber og måder at være på.