Musikkritik
Læsetid: 5 min.

Fever Ray lægger den vildeste stemme til en mangfoldighed af drifter

Karin Dreijer er under aliasset Fever Ray blevet en af vor tids største musikformidlere af seksuel lyst. Det ligger fast med albummet ’Radical Romantics’, som er fuld af dampende tekster og genialt opkvikkende musik. Og stemmen er uden sidestykke. Et polymorft væsen fuld af lystne muligheder
Karin Dreijer er under aliasset Fever Ray blevet en af vor tids største musikformidlere af seksuel lyst. Det ligger fast med albummet ’Radical Romantics’, som er fuld af dampende tekster og genialt opkvikkende musik. Og stemmen er uden sidestykke. Et polymorft væsen fuld af lystne muligheder

Nina Andersson

Kultur
15. marts 2023

Den svenske sanger, sangskriver og producer Karin Dreijer har efterhånden et større, kroget og mørkladent persongalleri på samvittigheden.

I søskendeduoen The Knife har svenskeren inkarneret stripdanseren, der arbejder »for dollars and for a fancy man« og tryghedsnarkomaner besat af fladskærmen. »Making sure that the tv is on«. Og under soloaliasset Fever Ray har de formidlet fødselsdepression: »I live between concrete walls«.

Mange personer har haft bo i Dreijers krop, og det virker passende, at Fever Ray nu ønsker at blive omtalt og tituleret med personlige pronominer i flertal.

Deres tredje soloalbum Radical Romantics starter også med et rollespil – med en sang fra en krænker. Fever Ray lægger stemme til en mands fortrydelse over, at tiderne er skiftet i kontorlandskabet. Hovedpersonen i »What They Call Us« beklager, at han har haft lidt for travle hænder, »There’s a fire in my hand«. Nu forlader han arbejdspladsen. Det er farvel til en kultur, han ikke længere passer ind i.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her