Bogkritik
Læsetid: 4 min.

Jeg har følt mere ømhed end afsky ved at læse Johannes Lilleøres bog om kannibaler

Johannes Lilleøres roman er et svar på spørgsmålet om, hvordan to mennesker, der er blevet enige om, at den ene skal spise den anden, taler sammen
Patrick Baurichter og Morten Burian spillede Armin Meiwes og Bernd-Jürgen Brandes i Johannes Lilleøres dramtisering af ’Kannibalen’, som nu udkommer som bog.

Patrick Baurichter og Morten Burian spillede Armin Meiwes og Bernd-Jürgen Brandes i Johannes Lilleøres dramtisering af ’Kannibalen’, som nu udkommer som bog.

Camilla Winther/ Det Kongelige Teater

Kultur
17. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Som barn lærte jeg i skolen, at menneskekød smager lidt som kylling. Det var ikke en del af pensum, men noget alle skolens unger fik fortalt af en eventyrer til en fællestime. Det kan have været Arne Falk-Rønne, forfatteren til Mine venner kannibalerne (1966), der sagde det, eller en type som ham. Pointen er, at kannibalisme dengang var noget – hvis det da overhovedet fandtes – der foregik langt væk fra os. Ingen talte om, at vi var i gang med at vokse op i et samfund med en kultur stærkt præget af kristendommen, der som den eneste religion i verden i sine kirker hver uge som en del af et helligt ritual udfører den godt nok symbolske handling at indtage sin guds blod og legeme.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her