Teaterkritik
Læsetid: 3 min.

Gangsterdrama om demagogens (u)hindrede vej til magten er både komisk og aktuelt teater om demokratiets skrøbelighed

Bertolt Brechts satire om Hitler fra 1941 forvandles til højaktuelt politisk teater om manipulationens kunst på Vendsyssel Teater
Film og virkelighed smelter sammen i Sigrid Johannesens vellykkede iscenesættelse af ’Arturo Uis uhindrede vej til magten’.

Film og virkelighed smelter sammen i Sigrid Johannesens vellykkede iscenesættelse af ’Arturo Uis uhindrede vej til magten’.

Rumle Skafte

Kultur
2. marts 2023

Vi klapper alle sammen og vinker entusiastisk med løftede arme og forventningsfulde smil på skuespillerens indbydende opfordring, da de energiske og hujende entrer den lysende grønne runde scene og byder os velkommen. Vi er på samme hold – der er ingen illusioner eller fordækte miner mellem os! Ingen manipulation mellem scene og sal – eller er der?

Film og virkelighed smelter sammen i Sigrid Johannesens vellykkede iscenesættelse af Arturo Uis uhindrede vej til magten. Tina Gylling Mortensen spiller manipulatoren Arturo Ui, der ønsker sig en meget større rolle, både i den gangsterfilm, han er er ved at indspille, og i den fiktive by Engelswood, der langsomt, men sikkert gror ud af fiktionen og ind i virkeligheden. Han overtager instruktionen af filmen med sig selv i hovedrollen og langsomt, men sikkert fortoner gangsterplottets ensemblespil sig og efterlader hovedscenen (og magten) til Arturo Ui.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Jeg glæder mig også rigtig meget!