Filmkritik
Læsetid: 3 min.

Hæren knuser den homoseksuelle outsider, men løfter ham også

’The Inspection’ dykker med selvbiografisk, poetisk råstyrke ned i en afroamerikansk homoseksuel mands strabadser som rekrut i den amerikanske marine. Trods volden er det ikke det værste sted, han kan være
Jeremy Pope (t.v.) er forunderlig som den homoseksuelle marinesoldat Ellis French i Elegance Brattons selvbiografiske ’The Inspection’.

Jeremy Pope (t.v.) er forunderlig som den homoseksuelle marinesoldat Ellis French i Elegance Brattons selvbiografiske ’The Inspection’.

Scanbox Entertainment

Kultur
9. marts 2023

Der er to mænd, der er lavest rangerende i hierarkiet af rekrutter på træningsbasen Parris Island i South Carolina: muslimen Ismail og den homoseksuelle Ellis French.

Ismail (Eman Esfandi) får det at mærke, da han bliver placeret som skydeskive under træningen. Det er jo alligevel hans slags, man skal skyde, lyder ræsonnementet. Men en soldat nægter. Han ræsonnerer tilbage, at de er trænet til ikke at skyde på medlemmer af deres deling. Så Ismail slipper.

Det gør Ellis French – hovedpersonen i den både rå og poetiske rekrutfilm The Inspection – ikke. Rekrutterne er i bad, og French kommer til at fantasere om en bedre verden, hvor alle rekrutterne er homoseksuelle, og fællesbadet er en lysten og kærlig saunaklub. Så får han jern på. Der er kontant afregning. Han får tæv og smides ud af sovesalen.

Absurd tanke

Tanken, at en homoseksuel ikke kan passe ind i det amerikanske militær, er selvfølgelig lige så absurd, som at bøsser skulle have brug for at skjule deres seksualitet i international topfodbold. Men sådan er dele af verden desværre stadig skruet sammen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her