Filmkritik
Læsetid: 4 min.

Livet er svært, men stærkt seværdigt i dramaet ’En dejlig morgen’

Mia Hansen-Løve og Léa Seydoux skaber i ’En dejlig morgen’ sammen et levende møde med en kvinde midt i livets balancekunst af forskelligartede følelser
Léa Seydoux er er mest kendt som James Bond-stjerne. I ’En dejlig morgen’ får hun lov at vise nye sider som en enlig mor.

Léa Seydoux er er mest kendt som James Bond-stjerne. I ’En dejlig morgen’ får hun lov at vise nye sider som en enlig mor.

Foto fra filmen

Kultur
2. marts 2023

Det er nu og da svært … at leve, konstaterer Sandras bedstemor i Mia Hansen-Løves En dejlig morgen, da Sandra og hendes otteårige datter spørger, hvordan hun har det.

Bagefter fortæller bedstemoren, hvordan bare det at gå ud er et projekt med alderen, mens Sandra og datteren lytter opmærksomt. Den gamle dame vil absolut ikke have medlidenhed, men det er tydeligvis godt at få besøg og blive set og lyttet til.

Den følelse går igen i mange af filmens andre scener, hvor mennesker er der for hinanden, mens livet går sin gang, og én tone legende leder til en anden i to af svenske Jan Johanssons smukke klaverviser på lydsiden.

Franske Mia Hansen-Løve har en særlig sans for på få øjeblikke at etablere et menneskes hverdag, og så må vi helt enkelt hænge på og suge til os, mens der handles og tænkes og snakkes.

En dejlig morgen har et forhold mellem Sandra og hendes ven Clement som en form for plot, men historien er lige så optaget af kærligheden mellem familiemedlemmer og Sandras smerte ved at miste sin far til en neurodegenerativ sygdom.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Léa Seydoux er vel mest kendt i rollen som Emma i Adeles Liv - kapitel 1 og 2, hvor både Instruktøren og hovedrolleindehaverne (Léa Seydoux) vandt de gyldne palmer.