Malte Tellerup fremstiller økoterror som forståelig, men samtidig som en handling uden håb og fremtid

I ’Spræng fabrikken’ er der en modsætning mellem dem, der tror på en grøn kapitalisme, og dem, der kræver et mere radikalt brud
I ’Spræng fabrikken’ er der en modsætning mellem dem, der tror på en grøn kapitalisme, og dem, der kræver et mere radikalt brud

Miriam Dalsgaard

Kultur
10. marts 2023

Tænker man, at litteraturen skal sætte problemer under debat, sådan som Georg Brandes i sin tid erklærede, dvs. forholde sig til sin samtids vigtigste og mest betændte konfliktlinjer, ja, så er Malte Tellerups lillebitte, eksplosive og på en gang drilske og skematiske tredje bog simpelthen uomgængelig. Det er den især, hvis man gerne ser litteraturen komplicere og ikke bare afklare de konfliktlinjer for sine læsere.

Spræng fabrikken, det hedder bogen, handler om økoterror. Den handler også om tre unge, der kun har hævn, og ikke håb, tilbage i deres kamp mod landbrugets og industriens ødelæggelse af naturen, mod – for nu at tage munden helt fuld – kapitalens terraforming.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her