MUSIKKRITIK
Læsetid: 5 min.

Messiaens mægtige klaverværk i prægtig tolkning af Kristoffer Hyldig

Franske Olivier Messiaens ’Tyve blikke på Jesusbarnet’ er en pilgrimsrejse ind i en altomfattende religiøs verden. Danske Kristoffer Hyldig har begået en pragtindspilning
Kultur
27. marts 2023
Franske Olivier Messiaens ’Tyve blikke på Jesusbarnet’ er en pilgrimsrejse ind i en altomfattende religiøs verden. Danske Kristoffer Hyldig har begået en pragtindspilning

I løbet af marts 2021 indspillede pianisten Kristoffer Hyldig det klassiske storværk i Vor Frelsers Kirke på Christianshavn. Vingt Regards sur l’Enfant-Jésus (’Tyve blikke på Jesusbarnet’) af den franske komponist Olivier Messiaen, skabt i 1944 i et Paris, der stadig led under tysk besættelse. Som meget andet fra hans hånd bunder værket i en dyb katolsk tro, og her forsøger han – i mangel af at kunne begribe Gud – at se Ham blot en smule gennem smuk musik. Ganske vist svær at forstå i sin opbygning af suggestive harmonier, farveskalaer og eksotiske rytmer, men enkel at lytte til, når man blot føler den og lader sig overvælde – mente Messiaen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tak, Valdemar Lønsted!