Når potteplanterejere bryster sig af, hvor tæt på naturen de er

Den CPH:DOX-aktuelle ’Light Needs’ vil leve sig ind i potteplanternes univers. Men det er filmens mennesker, der er mest interessante
Det er potteplanternes liv, men ikke rigtig deres død, som den amerikanske filminstruktør Jesse McLean i den CPH:DOX-aktuelle Light Needs kredser om.

Det er potteplanternes liv, men ikke rigtig deres død, som den amerikanske filminstruktør Jesse McLean i den CPH:DOX-aktuelle Light Needs kredser om.

Foto fra filmen

Kultur
25. marts 2023

»Så fortæl mig dog, hvad du vil!« er ord, jeg i et svagt øjeblik har vrisset til en potteplante, der ikke har villet leve, om den så fik lidt eller meget vand, fuld eller kun halv sol. Blev vandet med Ramlösa eller sunget godnatsang for.

Og sådan er vi nok mange halvvejs naturfremmedgjorte indeboere, der har det med vores pelargonier og pileaer: Vi lever med dem, men kan ikke forstå dem. Og glemmer at vande (eller at kaktussen ikke skal have vand), hvorefter planten må gå biospandens vej. 

Det er potteplanternes liv, omend ikke rigtig deres død, som den amerikanske filminstruktør Jesse McLean i den CPH:DOX-aktuelle Light Needs kredser om. 

I lange sanselige skud ser vi et gult blad falde af en violinfigen og dale mod gulvet. Vi ser et pengetræ få gnedet sine kødfulde blade af en menneskehånd. Vi ser spidserne af en rhododendron skubbe blidt til loftet. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her