Kunstkritik
Læsetid: 5 min.

Øvelser i at være flok

Med Group-Think undersøger Stine Marie Jacobsen, hvordan man er sammen. Udstillingen er en invitation til at organisere sig og øve sig i at bringe sin krop i forbindelse med andres, og det føles virkeligt vedkommende
Stine Marie Jacobsens udstilling ’Group-Think’ på Rønnebæksholm handler om at gøre sig i stand til at være fælleskrop gennem øvelser.

Stine Marie Jacobsens udstilling ’Group-Think’ på Rønnebæksholm handler om at gøre sig i stand til at være fælleskrop gennem øvelser.

Jeppe Sørensen

Kultur
21. marts 2023

Jeg kaster mig straks på faldmadrassen, elsker simpelthen faldmadrasser, de bløde og godt slidte som på min folkeskole, den der blev spændt fri fra væggen og ramte gymnastikgulvet med et højt drøn, og den nye hårde slags som den alarmgule her på Stine Marie Jacobsens udstilling Group-Think på Rønnebæksholm. Der er noget med tyngden i den store madras, at lade sig synke ned i den tyngde, jeg holder enormt meget af. På væggen ved madrassen ses en video af en gruppe unge mennesker, der lægger sig ind over hinanden, så de ligger på kryds med hoved på mave og mave på hoved, og så zoomes der ind, så vi ser, hvordan den enes vejrtrækning løfter den andens hoved. Så klippes der hårdt til et klap, de unge står i en cirkel og ser alvorlige ud, mens de klapper og tramper en takt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her