Bogkritik
Læsetid: 9 min.

Det er i Palo Alto, man finder sandheden om senkapitalismens krise

Malcolm Harris’ ’Palo Alto’ er et forsøg på at forklare, hvorfor den lille by i Californien synes at rumme både solsiden og skyggesiden af det kapitalistiske samfund i helt ekstrem, næsten karikeret grad
En stor del af regionens exceptionelle velstand stammer tilbage fra guldfeberens ekstremt miljøskadelige form for »hydraulisk minedrift«.

En stor del af regionens exceptionelle velstand stammer tilbage fra guldfeberens ekstremt miljøskadelige form for »hydraulisk minedrift«.

The Granger Collection

Kultur
24. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Ved en jernbaneoverskæring i det nordvestlige hjørne af Santa Clara County i Californien står et mere end tusind år gammelt stedsegrønt nåletræ. Træet kendes som El Palo Alto, »den høje pind«, navngivet i 1769 af de første spanske kolonister på egnen. Med sine godt 34 meter rager denne californiske kæmpe-rødgran stolt op mod himlen. Omkring det høje træ ved jernbanen voksede byen Palo Alto frem; et symbolsk og materielt centrum i den myteomspundne tech-region »Silicon Valley«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

David Zennaro

Node hedder på dansk knude(punkt).

Brian W. Andersen

@ David Zennaro

Hedder eller hed? Silicon Valley har også spillet og spiller fortsat en nøglerolle i at ændre det danske sprog og den danske kultur. Spørger du Generation Z og Generation Alpha, så er der nogle, der godt ved hvad en node er i denne kontekst, men som ikke kan genkende et knudepunkt.