Bogkritik
Læsetid: 4 min.

Et af de store øjeblikke i fransk tegneserie er nu genudgivet på dansk

Eventyrene er udført af en af kunstformens mest intuitive virtuoser. Og det i en periode, hvor han oplevede sit livs mest dramatiske kreative frigørelse
Illustration: Jean Giraud

Illustration: Jean Giraud

Forlaget Cobolt

Kultur
17. marts 2023

Westernhelten Mike S. Blueberry krydsede midt i halvfjerdserne sit spor. Han søgte i sin retskafne flugt fra loven skjul hos den Navajo-stamme, han som løjtnant i den amerikanske hær ti år tidligere havde indgået en fredsaftale med. Dette identitetsskifte til krigshøvding Brækket næse markerede samtidig mestertegner Jean Girauds båndsløjfeforvandling til alter egoet Moebius. Et af de store øjeblikke i fransk tegneserie er nu genudgivet på dansk.

Forlaget Cobolt er nået til sjette bind i deres flotte samleudgivelse af Giraud og forfatter Jean-Michel Charliers klassiske westerntegneserie Blueberry. Vi befinder os midt i det episke forløb, der beskriver heltens tid som lovløs efter en på forhånd fordømt hemmelig mission til Mexico. Nærværende udgivelse samler således Lovløs (1973), Angel Face (1975), Brækket næse (1979) og Den lange march (1980) – af mange set som de album, hvori serien kulminerer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Knud Chr. Pedersen

Cobolt fortjener ros for genudgivelsen af Charlier - Girouds mesterværk Blueberry. Når det er sagt, springer forlaget over, hvor gærdet er absolut lavest. Papirkvaliteten er helt i bund. Retro papir hedder det sig, javel, genbrugspapir, ikke andet. Det er bare ikke godt nok til et mesterværk, som det her.