Seriekritik
Læsetid: 4 min.

’Succession’s fjerde sæson lover atter skidt for de verbalt spilfægtende, afstumpede figurer

Ligesom de første sæsoner af tv-serien ’Succession’ er fjerde og sidste sæson et festfyrværkeri af knubbede ord og verbale spilfægterier, som fortæller meget om de afstumpede mennesker, der står bag
Kendall (Jeremy Strong), Shiv (Sarah Snook) og Roman (Kieran Culkin) forsøger også at tage røven på deres far, mediemogulen Logan Roy, og hinanden i fjerde sæson af ’Succession’.

Kendall (Jeremy Strong), Shiv (Sarah Snook) og Roman (Kieran Culkin) forsøger også at tage røven på deres far, mediemogulen Logan Roy, og hinanden i fjerde sæson af ’Succession’.

HBO Max

Kultur
27. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Der bliver ikke sagt mange venligheder i tv-serien Succession. Og hvis der gør, bliver de som regel mødt med ord så bidske og en sarkasme så tyk, at det giver et gib i én – som hvis nogen slog ud efter én. Det er sådan set også, hvad personerne i serien gør. De slår hinanden med ord, og selv om de ikke altid er ment så hårdt, som de lyder – ofte dækker de over en afgrundsdyb usikkerhed og desperation hos afsenderen – så rammer de alligevel og gør ondt.

Jeg tager hatten af for manuskriptforfatterne på Succession – og seriens skaber, Jesse Armstrong – for det er verbal ekvilibrisme på et meget højt plan. Det er ikke Shakespeare, men det er replikker og samtaler, som på én gang er underholdende og chokerende – og afslørende, når det kommer til dem, der leverer dem. De fortæller alt om, hvad det er for mennesker, vi har med at gøre, og den bagage af smerte og svigt og nid og nag, stort set alle personerne bærer rundt på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her