Fra Texas over Jerusalem mod dommedag i ny dokumentarfilm ’Praying for Armageddon’

’Praying for Armageddon’ tegner et overbevisende og tankevækkende portræt af de underbelyste forbindelser mellem det religiøse højre i henholdsvis USA og Israel. Mindre overbevisende er historien om, at den underliggende drivkraft er en dommedagskult
Præmissen i ’Praying for Armaggedon’ er, at det evangeliske amerikanere støtter de israelske bosætteres bestræbelser på at fortrænge palæstinenserne fra det hellige land for at fremskynde dommedag.

Præmissen i ’Praying for Armaggedon’ er, at det evangeliske amerikanere støtter de israelske bosætteres bestræbelser på at fortrænge palæstinenserne fra det hellige land for at fremskynde dommedag.

CPH: DOX

Kultur
20. marts 2023

Allerede med i de fyldige åbningssekvenser placerer dokumentarfilmen Praying for Armageddon sig dybt i de amerikanske sydstater. Solen falder over prærien, vilde heste sparker støv i vejret, og en motorcykel glider ned ad en tom landevej, mens en messende stemme fortæller, at »opfyldelsens time er nær«.

Midt i dette demonstrative amaricana-land ligger selvfølgelig en kirke. Indenfor forkynder Gary, en bikerpræst iført lædervest og hestehale, at »Jesus vil have os til at være krigere,« og lover at slå de unge mænd i lokalet til »riddere« af kristus.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Christen Thomsen

Måske skulle man nævne, at der er en udmærket israelsk dokumentarfilm, der allerede har foregrebet dette, eller et lignende, usandsynligt forbund mellem ærkeamerikanerne med skydevåben og evangelie-patos i West Virginia og hardcore jødiske ortodokse, som sammenligningsvis er meget mere dybdeborende end den her norske lyder til.