Musikkritik
Læsetid: 6 min.

Med The Minds of 99 på trykkogertrip retur til uskyldens sveddryppende intimitet

De lokale superstjerner The Minds of 99 er selvkrympet sindssygt i størrelse og har mast deres stadionrock ned på seks små skandinaviske spillesteder – med endestation på Loppen på Christiania. Informations udsendte og udsatte musikredaktør rapporterer fra den næstsidste koncert
Der var 50.000 betalende gæster i Parken til The Minds of 99’s genåbningskoncert i 2021. Der er plads til 400 på Loppen på Christiania, hvor bandet spillede fredag og lørdag.

Der var 50.000 betalende gæster i Parken til The Minds of 99’s genåbningskoncert i 2021. Der er plads til 400 på Loppen på Christiania, hvor bandet spillede fredag og lørdag.

Frederik Danielsen

Kultur
20. marts 2023

Det er en følelse, man må anerkende. Dén, der strømmer fra 400 dedikerede sjæle i et ensrettet kor, der blæser sanglinjerne tilbage i hovedet på deres ophavsmænd. Spejl!

Det er fredag aften, og det er The Minds of 99, der sætter ild i sine fans. Og gransker dem. I færd med at undersøge på nært hold, hvad sangene betyder i den kollektive sum. Hvad der sker med dem, når de sendes i et feedbackloop frem og tilbage mellem afsender og modtager?

Den danske stjernegruppe har vist sig at have format til at fylde Parken i København og blæse alt levende bagover, som det skete umiddelbart efter coronagenåbningen den 11. september 2021.

Nu har de så også vist sig at have format til at gå ned i format, at selvkrympe sindssygt til en størrelse, der i deres regi næsten må kaldes en intimkoncert. Dér, hvor man kan se sine fans i øjnene og lugte deres ølånde.

To udsolgte koncerter på Loppen på Christiania er endestationen på en klubturné på seks skandinaviske spillesteder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her