Filmkritik
Læsetid: 8 min.

Unge Steven Spielberg har kunst i hjertet i sin nye, selvbiografiske film, ’The Fabelmans’

Steven Spielbergs ’The Fabelmans’ er et poetisk, morsomt og indsigtsfuldt værk af en moden mester, der med klarhed ser tilbage på hændelser i sit liv, som i høj grad kom til at forme hans videre færd både menneskeligt og karrieremæssigt
Lille Sammy Fabelman (Mateo Zoryan) er for første gang i biografen med sine forældre, Burt (Paul Dano) og Mitzi (Michelle Williams), i Steven Spielbergs selvbiografiske film, ’The Fabelmans’.

Lille Sammy Fabelman (Mateo Zoryan) er for første gang i biografen med sine forældre, Burt (Paul Dano) og Mitzi (Michelle Williams), i Steven Spielbergs selvbiografiske film, ’The Fabelmans’.

Merie Weismiller

Kultur
24. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Da Steven Spielberg var dreng, var han bange for alting. Han begyndte at lave små film, fordi han på den måde kunne kontrollere virkeligheden omkring sig ved at sige »værsgo« og »tak«, når han satte optagelser i gang eller stoppede dem. Samtidig kunne han i sine film iscenesætte ting, der gjorde ham bange og på den måde skræmme andre, uden selv at blive skræmt igen.

I begyndelsen af instruktørens nye film, den selvbiografiske The Fabelmans, er Spielbergs alter ego, femårige Sammy (Mateo Zoryan), for første gang i biografen med sine forældre. De skal se Cecil B. DeMilles stort anlagte cirkusdrama The Greatest Show on Earth (1952). I filmen sker der en voldsom togulykke, som skræmmer livet af drengen, der sidder stum tilbage i biografsædet med vidtåbne øjne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

En film med mennesker fra før Ronald Reagan blev præsident og fra før vi gik online.

- Vil vi virkelig det? Thjaaa. Vi er aldrig blevet spurgt og nu sidder vi i slamaslen.