Filmkritik
Læsetid: 5 min.

’Air’ er en underholdende film om manden, der fik Michael Jordan til at gå med Nike-sko

Er Ben Afflecks nye film, ’Air’, der handler om Nike, kun en veldrejet, underholdende og opbyggelig historie – eller er det også en to timer lang reklamefilm for det populære skofirma? Svaret er, at den er begge dele
Det magiske øjeblik i ’Air’, hvor Sonny (i midten, Matt Damon) sammen med Peter (til venstre, Matthew Maher) og Rob (Jason Bateman), skaber den første, smukke prototype til Air Jordan.

Det magiske øjeblik i ’Air’, hvor Sonny (i midten, Matt Damon) sammen med Peter (til venstre, Matthew Maher) og Rob (Jason Bateman), skaber den første, smukke prototype til Air Jordan.

Warner Bros.

Kultur
5. april 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Året er 1984, og skofirmaet Nike, der holder til i Beaverton i Oregon, sælger masser af løbesko. Faktisk er Nike stort set alle løberes favoritmærke. Det står straks værre til i firmaets basketballafdeling, hvor man i markedsandel ligger langt efter konkurrenterne hos Adidas og Converse. Det er et problem, ikke mindst fordi basket som sportsgren betragtet er mere cool og sexet end løb af både den korte og lange slags.

Supersælgeren Sonny Vaccaro (Matt Damon) er hyret af Nike-chef og -grundlægger Phil Knight (Ben Affleck) til at få gang i salget af Nike-sko til USA’s basketballspillere, men det er ikke nogen nem opgave. Nike står ikke højt på de bedste spilleres liste over firmaer, de gerne vil lave promotionaftaler med, og der er brug for de bedste og mest populære spillere – for eksempel Larry Bird og Magic Johnson – for at kunne sælge sko.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her