Filmkritik
Læsetid: 4 min.

Beau er bange. Christian Monggaard er forvirret

Ingen sagde tilsyneladende nej til Ari Aster, da den amerikanske filmskaber lavede sit seneste værk, ’Beau Is Afraid’, en tre timer lang udforskning af en mands moderbinding. En velspillet og egensindig film, men også bizar og enerverende
I Ari Asters nye film, ’Beau Is Afraid’, ender hovedpersonen, stakkels Beau (Joaquin Phoenix), ikke mindst i kløerne på en meget mærkelig kvinde (Amy Ryan) og hendes ikke mindre besynderlige mand.

I Ari Asters nye film, ’Beau Is Afraid’, ender hovedpersonen, stakkels Beau (Joaquin Phoenix), ikke mindst i kløerne på en meget mærkelig kvinde (Amy Ryan) og hendes ikke mindre besynderlige mand.

UIP

Kultur
20. april 2023

Okay, måske er jeg mere forundret end forvirret over Ari Asters nye film, den tre timer lange, yderst mærkværdige Beau Is Afraid. Aster har haft stor succes med sine brutale og originale gyserfilm, Hereditary og Midsommar, hvor han fortæller om sorg, skyld, forliste forhold og kvindefrigørelse, mens han skræmmer livet af os. Men at det skulle føre ham frem til så enigmatisk, frustrerende, enerverende og samtidig beundringsværdigt egenrådig en film som Beau Is Afraid, er alligevel lidt overraskende.

Titlens Beau, spillet af Joaquin Phoenix, er en midaldrende mand med, forstår man ganske hurtigt, en moderbinding af de større og psykologiske problemer nok til at holde sin tålmodige terapeut (Stephen McKinley Henderson) beskæftiget i årevis. Størst af alle Beaus problemer er dog hans angst. Filmen foregår i nutiden, men det kvarter, som Beau bor i i New York, er et nærmest 1980’er-karikeret mareridt af voldsmænd, døde mennesker, luddere og lommetyve, der alle bare synes at vente på Beau, når han kommer hjem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her