Filmkritik
Læsetid: 4 min.

Dar Salim er en dansk John Wick i Fenar Ahmads fremragende gangsterfilm ’Underverden II’

’Underverden II’ toner rent genreflag fra begyndelsen, og resultatet er en spændstigt iscenesat og medrivende gangsterfilm om en mand, spillet af Dar Salim, der forsøger at sone sine synder og få lov til at være far
Der skydes med skarpt i Fenar Ahmads gangsterfilm, ’Underverden II’, hvor Dar Salim spiller Zaid, der kæmper for at sone sine synder.

Der skydes med skarpt i Fenar Ahmads gangsterfilm, ’Underverden II’, hvor Dar Salim spiller Zaid, der kæmper for at sone sine synder.

Peter Riis

Kultur
13. april 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det begynder stærkt og dramatisk i Fenar Ahmads nye gangsterfilm, Underverden II: En kortege af sorte biler bevæger sig igennem København. I en af dem sidder PET-agenten Helle (Birgitte Hjort Sørensen) sammen med en ung mand med en hætte over hovedet. De er omgivet af svært bevæbnede politifolk.

Kortegen er på vej til byretten i midten af byen, hvor den unge mand er hovedvidne i en sag mod bandelederen Muhdir (uhyggeligt og godt spillet af Soheil Bavi), der styrer en stor del af Københavns narkohandel med hård hånd.

Vidnet er bange, han hyperventilerer, og Helle må på et tidspunkt bede kortegen om at stoppe, så hun kan hjælpe ham med at få vejret igen. Hun lover ham, at intet vil ske ham. Det skulle hun ikke have gjort. Fem minutter senere er han død, og sagen mod Muhdir falder fra hinanden.

Bum. Så enkelt og effektivt kan det gøres, og søreme om ikke Fenar Ahmad og hans dygtige filmhold fortsætter med at oprulle en lige så nervepirrende og voldsom historie i løbet af de næste to timer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her