Bogkritik
Læsetid: 4 min.

’Emily Forever’ gransker de mange blikke, der lander på pigen med den gravide mave

Alle fra naboen til jordemoderen tænker deres, når de kigger på blokkens 19-årige pige med den tykke mave. Men i Maria Navarro Skarangers ømme og trodsige roman får ingen andre end Emily lov til at vide, hvad der er bedst

Io Sivertsen

Kultur
21. april 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Hvem er egentlig Emily i Emily forever, som titlen på den norske forfatter Maria Navarro Skarangers (f. 1994) tredje og smukt egensindige roman lyder? Det ved jeg ikke, og det er hele humlen. 

Her er de såkaldt objektive fakta: Emily er nitten år og syv måneder henne i sin graviditet. Kroppen er blevet tung, hun falder i søvn over bordet i pauserne på jobbet som kassedame i supermarkedet. Hendes invalidpensionerede mor, der bor tæt på i den betongrå forstad, hvor Emily har boet hele sit liv, kommer og hjælper til og bekymrer sig. Men kæresten Pablo giver ikke længere lyd fra sig. Både politi og sundhedsmyndigheder vil ellers gerne have fat i ham, han skal skrive under på faderskabsattesten, siger de, og så er der noget med en hashhandel.

Emily forever interesserer sig dog slet ikke for det mulige krimiplot. I stedet kredser romanen nænsomt om Emilys liv, eller rettere: Hvor meget man tror, at man ved om det, og hvor lidt man egentlig aner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her