Kunstkritik
Læsetid: 6 min.

Flere blinde vinkler end kunstneriske åbenbaringer i Sorø Kunstmuseums ’Billedbarrikader’

Gruppeudstillingen ’Billedbarrikader’ på Sorø Kunstmuseum vil undersøge billedernes magt – til at tildække, skjule eller beskytte. Men hvorfor arbejder kun de mandlige kunstnere i træ og de kvindelige kunstnere i blødt stof?
Pernille With Madsens ’Januar & Februar’, 2009, video.

Pernille With Madsens ’Januar & Februar’, 2009, video.

Kultur
11. april 2023

Sorø Kunstmuseums fine, nye særudstilling med titlen Billedbarrikader (skal vi se noget, eller skal vi ikke?) lægger æggende ud. Eller det vil sige, den indynder sig faktisk slet ikke. 

Det er alt for let ikke at opdage udstillingens første værk, danske Anne-Mette Schultz’ »Hora« fra 2020. Egentlig bare et hvidt rullegardin, der næsten går i et med væggen. Men: Gardinet er også et peepshow for dem, der måtte have øjne på stilke. For i aflange sprækker (skudhuller, skeder?) kan man kigge ind og få øje på slidser af både Willumsens Bjergbestigerinde, Goyas Saturn, der æder sit afkom – og vent, er det Gandalf fra Ringenes Herre-filmene? Pirrende, lidt forbudt, sådan at stå og lure omme bag gardinet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ete Forchhammer

Sorø Kunstmuseum er i det hele taget et besøg værd.
uanset vinklerne...