Musikkritik
Læsetid: 5 min.

Den fænomenale virtuos Arcadi Volodos brugte anslaget som skalpel

Tivolikoncerten med den russiske pianist indfriede alle forventninger. Volodos var en betagende formidler af Federico Mompous musikalske diskretion, og Liszt og Skrjabin fik både dybde og himmelfart med foreningen af klanglig poesi og uforlignelig virtuositet
Den 51-årige russer Arcadi Volodos viste sig endnu en gang som en pianist af højeste klasse

Den 51-årige russer Arcadi Volodos viste sig endnu en gang som en pianist af højeste klasse

Kultur
25. maj 2023

Arcadi Volodos var det første og også største kort, årets Tivolisæson spillede ud i serien med fire stjernepianister. Den 51-årige russer besøgte søndag eftermiddag en såre beskedent besøgt koncertsal – et par hundrede tilhørere – og måske havde man henlagt salen i totalt mørke, så Volodos ikke skulle føle sig generet af de mange tomme pladser. Var det programmets skyld? Catalanske Federico Mompou, Franz Liszt og Alexandr Skrjabin. Næppe, Volodos gav samme program for en udsolgt, dog mindre sal på Lousiana for et par måneder siden.

Arcadi Volodos viste sig endnu en gang som en pianist af højeste klasse, ovenikøbet med en frapperende virtuositet, som vel kun han besidder. I 1990’erne dukkede han op med dette varemærke i russisk musik, hvorfor man talte om den ny Vladimir Horowitz. Med årene udbyggede Volodos repertoiret til den tyske musik – Schubert, Schumann og Brahms – og det seneste album med Brahms-stykker (2017) kom som en gedigen åbenbaring.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her