Hjernen siger, at Holocaust-drama vinder Guldpalmen – hjertet siger Kaurismäki eller Loach

Catherine Breillat fortolker det danske drama ’Dronningen’ i sin nye, Cannes-aktuelle film, ’L’été dernier’. Det er dog ikke en palmevinder. Men det er Holocaust-dramaet ’The Zone of Interest’ eller Ken Loachs solidaritetsfortælling ’The Old Oak’
Advokaten Anne (Léa Drucker) indleder et forhold til sin unge stedsøn, Théo (Samuel Kircher) i Catherine Breillats ’L’été dernier’, der er en genindspilning af det danske drama ’Dronningen’.

Advokaten Anne (Léa Drucker) indleder et forhold til sin unge stedsøn, Théo (Samuel Kircher) i Catherine Breillats ’L’été dernier’, der er en genindspilning af det danske drama ’Dronningen’.

Festival de Cannes

Kultur
27. maj 2023

CANNES – Skal man genindspille en film, skal man have noget nyt at byde på, og det har franske Catherine Breillat heldigvis i sin nye film, L’été dernier (Sidste sommer på dansk), der er en genindspilning af den danske film Dronningen – og som er med i hovedkonkurrencen i Cannes.

Breillat, der er kendt for barske og pågående film om køn og seksualitet, blandt andre Romance (1999) og Fat Girl (2001), følger et langt stykke ad vejen manuskriptet til forlægget – skrevet af May el-Toukhy og Karen Louise Kähne og instrueret af May el-Toukhy – der handler om en succesfuld, midaldrende, kvindelig advokat, der indleder et forhold til sin mands store teenagesøn.

Der er selvfølgelig nuanceforskelle. Anne (Léa Drucker) har i Breillats film ikke helt samme sårbarhed bag det hårde ydre som Trine Dyrholm i den danske udgave. Og alligevel er hun ikke lige så kontant som Dyrholms Anne, der benægter alt om affæren, kalder stedsønnen (spillet af Gustav Lindh) for en løgner og er den direkte årsag til, at han dør.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Grethe Kierkegaard

Ja, sådan er det ofte i dag, hvor fornuften = det korrekte vælges, fremfor det, som måske er et større værk.