Bogkritik
Læsetid: 4 min.

’It’s Not That Radical’ indvarsler det næste kapitel i den brede klimakamp

’It’s Not That Radical’ indvarsler det næste kapitel i den brede klimakamp. En bog om at massere vores forestillingsevne, smøge ærmerne op og komme i gang
De klimaløsninger, vi kæmper for, skal bidrage til at skabe en radikalt anderledes verden, der er gennemsyret af retfærdighed, skriver den britiske klimaaktivist Mikaela Loach.

De klimaløsninger, vi kæmper for, skal bidrage til at skabe en radikalt anderledes verden, der er gennemsyret af retfærdighed, skriver den britiske klimaaktivist Mikaela Loach.

Andy Buchanan/AFP/Ritzau Scanpix

Kultur
11. maj 2023

Den jamaicansk-britiske klimaretfærdighedsaktivist Mikaela Loach har skrevet en intens, ærlig og visionær bog om, hvorfor vi skal organisere os i kampen for en retfærdig verden.

Den lander på et tidspunkt, hvor krigen i Ukraine har givet vind i sejlene til fossillobbyens argumenter om, at vi bliver nødt til at udvide olie- og gasproduktionen i Europa. At det er uforsvarligt at være for klimaagtig lige nu, da der er vigtigere politiske prioriteter.

Men ifølge Mikaela Loach er der al mulig grund til at udfase fossile brændsler lige nu og her.

Mikaela Loach er, blandt meget andet, medinitiativtager til kampagnen ’Paid to Pollute’, som i maj 2021 lagde sag an mod den britiske stat for dens milliardstøtte til olie og gasselskaber i Nordsøen på trods af Parisaftalen i 2015.

Hvidt tunnelsyn

I It’s Not That Radical argumenterer Mikaela Loach for, at hvis vi virkelig ønsker at løse klimakrisen, må vi gøre en helhjertet indsats for at forstå den som en direkte konsekvens af kapitalisme og kolonialisme.

Vi må forstå det, lade vores bløde hjerter knuses over det og handle derefter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ejvind Larsen

Forfærdende opmuntrende at læse...

Niels-Simon Larsen

Gid der var nogle flere unge af Michela Loach typen i Danmark. Det er det, der er brug for.
Og tak til Ester for anmeldelsen.