Hun har mistet to teenagedøtre til Islamisk Stat. Nu taler hun med dem igen – gennem skuespillere

Et tunesisk, hjertegribende eksperiment og en kinesisk flue på væggen: I år er der usædvanligt nok to dokumentarfilm i hovedkonkurrencen i Cannes
Olfas fire døtre i dokumentarfilmen ’Four Daughters’. Yderst til højre og venstre er det Olfas rigtige døtre, Eya og Tayssir, i midten er det de to skuespillere, som spiller Ghofram og Rahma.

Olfas fire døtre i dokumentarfilmen ’Four Daughters’. Yderst til højre og venstre er det Olfas rigtige døtre, Eya og Tayssir, i midten er det de to skuespillere, som spiller Ghofram og Rahma.

Festival de Cannes

Kultur
25. maj 2023

Kaouther Ben Hanias Four Daughters er en bemærkelsesværdig film. Ikke nok med at den fortæller en intens og hjertegribende historie om familie- og kvindeliv i Tunesien, det er også en særegen og ganske original blanding af fantasi og virkelighed.

Eller rettere: Det er først og fremmest en dokumentarfilm om en enlig mor og hendes nu fire voksne døtre. Men det er også en film, som benytter sig af fiktionsfilmens virkemidler, og hvor skuespillere genopfører scener mellem moren og døtrene, fordi to af døtrene simpelthen ikke er der længere.

Olfa er en nu midaldrende kvinde, som har fire døtre. Engang havde hun også en mand, men nu er hun alene med de to yngste af sine piger, Eya og Tayssir. De to ældste, Ghofram og Rahma, sidder i et fængsel i Algeriet, hvor de afsoner mangeårige straffe for terrorisme. Da de var henholdsvis 16 og 15 år gamle, stak de af fra deres mor og sluttede sig til Islamisk Stat.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her