Musikkritik
Læsetid: 4 min.

Rakhmaninovs fintmaskede symfoni fortolket med store armbevægelser

Tivolikoncertens superromantiske program, dirigeret af Nikolaj Szeps-Znaider, havde sin force i det smukke strygerspil. Men generelt var der problemer med balance og afveksling, og solistens tolkning af Griegs ’Klaverkoncert’ var i underskud på flere sæt
Nikolaj Szeps-Znaider er utvivlsomt fan af Rakhmaninov, men det skete ofte, at koncentrationen blev for slap, og mangfoldigheden i det rytmiske liv fik for lidt bevågenhed.

Nikolaj Szeps-Znaider er utvivlsomt fan af Rakhmaninov, men det skete ofte, at koncentrationen blev for slap, og mangfoldigheden i det rytmiske liv fik for lidt bevågenhed.

Peter Hove Olesen

Kultur
30. maj 2023

Nikolaj Szeps-Znaider er verdensberømt violinist, ved siden af blokfløjtenisten Michala Petri vores internationalt mest kendte klassiske musiker. Znaider har længe også virket som dirigent, han er gæst hos adskillige eliteorkestre, og siden 2020 har han været chefdirigent for Nationalorkestret i Lyon.

Znaider optræder hyppigt i Tivoli i år. Sidst i juni er violinisten solist i Brahms’ Violinkoncert, og i august spiller han populær kammermusik.

I sidste uge stod dirigenten Znaider foran Tivoli Copenhagen Phil i et superromantisk program: Glinkas ouverture til operaen Ruslan og Ludmila (1842), Rakhmaninovs timelange Symfoni nr. 2 (1907), mens solisten i Griegs Klaverkoncert (1868) var palæstinensisk-israelske Saleem Abboud Ashkar, en kendt gæst i det københavnske musikliv. Især Rakhmaninov kræver en fyldig strygerbesætning, fyldigere end Tivoli-orkestret kan mønstre i det daglige, hvorfor det var blevet betragteligt udvidet med assistenter. Med voluminøs effekt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her