Scorseses nye værk, ’Killers of the Flower Moon’, fortæller en rystende og vigtig historie

Med ’Killers of the Flower Moon’, der har verdenspremiere uden for konkurrence på filmfestivalen i Cannes, lægger Martin Scorsese endnu en del af det komplekse puslespil af USA og dets sjæl og synder, som han har arbejdet på i 50 år
Krigsveteranen Ernest (Leonardo DiCaprio) forelsker sig i Osage-kvinden Mollie (Lily Gladstone) – og hendes oliepenge – i Martin Scorseses episke ’Killers of the Flower Moon’.

Krigsveteranen Ernest (Leonardo DiCaprio) forelsker sig i Osage-kvinden Mollie (Lily Gladstone) – og hendes oliepenge – i Martin Scorseses episke ’Killers of the Flower Moon’.

Melinda Sue Gordon

Kultur
23. maj 2023

CANNES – Martin Scorsese har nu i 50 år lavet film om USA og landets sjæl og synder. Det fortsætter han med i stor stil i sin seneste, episke film, Killers of the Flower Moon, en tre og en halv time lang – men ikke for lang – film om dengang i 1910’erne og 1920’erne, hvor en stamme af indfødte amerikanere, Osage-stammen, pludselig blev rige på olie.

Stammen, der af den amerikanske regering blev tvunget til at flytte rundt og rundt, endte i Oklahoma, hvor olien pludselig bare sprang op af jorden, og så var deres lykke gjort. Eller var den? Regeringen stolede ikke på, at de indfødte amerikanere selv kunne administrere deres penge, og samtidig var det begyndelsen på en veritabel goldrush, hvor hvide amerikanere rejste til området for at få del i rigdommene på lovlig og meget gerne ulovlig vis.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her