Teateranmeldelse
Læsetid: 5 min.

Der er mere faderbinding end Shakespeare over Liv Helms ’Kong Lear’

Liv Helms fortolkning af ’Kong Lear’ på Husets Teater byder på en hel masse ord om faderbinding og faderhad – og forlist faderkærlighed. Men ikke særlig meget Shakespeare
Dejan Čukić rammer Shakespeares forpinte Kong Lear i armene på Nanna Cecilie Bangs uforsonlige datter i den spegede opsætning på Husets Teater.

Dejan Čukić rammer Shakespeares forpinte Kong Lear i armene på Nanna Cecilie Bangs uforsonlige datter i den spegede opsætning på Husets Teater.

Christian Friedländer

Kultur
16. september 2023

»Jeg er ikke din far!«

Sådan siger skuespilleren Dejan Čukić flere gange til sin yngre kollega Nanna Cecilie Bang, når de står på scenen i Kong Lear på Husets Teater. Som om han lige skal minde hende om, at det altså bare er noget, de spiller. Hun taler til gengæld yderst åbenhjertigt om den far, som har svigtet hende, og som hun ikke taler med længere – selv om hun savner ham frygteligt. Den far, der engang var hendes helt.

Men det er forvirrende, hvad der er fiktion, og hvad der er dokumentartekst i denne forestilling. Det er også underligt, at der er så lidt Shakespeare i teksten – og så meget alt muligt andet. Men det er åbenbart selve ideen: At skildre en datter, der har et problematisk forhold til sin far – og spejle historien i Shakespeares tragedie Kong Lear.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her