Leder

Provokation!

21. januar 2013

Den amerikanske fotograf, Leigh Ledare, tager i ny udstilling, der åbnede i fredags på Charlottenborg, billeder af sin aldrende mor i de mest intime situationer, er grænsesøgende og med sit kamera nærmest incestuøst til stede i hendes private rum. I den forgangne uge åbnede også udstillingen ’Kvindedrab. In memoriam’ på Politimuseet i København med Birgitte Skallgaards malerier af 12 makabert dræbte kvinder baseret på sort-hvide fotos af ligene, og hvor museet havde valgt ikke at orientere de pårørende om udstillingen. Og forud for det var der den svenske teaterinstruktør Sofia Jupither, der i en kronik i den norske avis Aftenposten, der efterfølgende gik Skandinavien rundt, var forarget over Thorbjørn Egners børneklassiker ’Folk og røvere i Kardemommeby’, som hun opfatter som »højreekstrem«, og som hun opfordrede til at skrotte, fordi bogen formidler et forkert verdenssyn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bo Johansen
  • Heinrich R. Jørgensen
  • ole eising
Bo Johansen, Heinrich R. Jørgensen og ole eising anbefalede denne artikel

Kommentarer

christian clausen

Kære PN, Peter Nielsen, kulturredaktør,
Det er med beklagelse at jeg læser din omtale af billedkunstneren Birgitte Skallgaard. både i denne artikel og i lederen den 29. januar med overskriften Moralpolitiet. Jeg mener at det er problematisk at du som journalist bruger udtryk som "klatmalerier", "talentløshed" og skriver at hun er en dårlig kunstner og at hun brude være fyret for denne talentløshed. Det forekommer mig at du begår karaktermord på kunstneren. Det er fair nok, at du ikke kan lide hendes malerier eller hendes projekt - al journalistik er jo subjektiv. Men jeg mener at du skylder læserne at forholde dig kunstfagligt til emnet - at du underbygger dine udtalelser med konkrete faglige iagttagelser, om både værk og projekt, der kan gøres til genstand for yderligere diskussion. Når du undlader dette og samtidigt skriver i en meget nedsættende tone, får dine artikler præg af en personlig hetz mod kunstneren i en landsdækkende avis. Resultatet er desværre at du bliver en medvirkende årsag til at udstillingen lukkes!
og som du skriver, - så har alle tabt!

Venlig hilsen Christian Clausen