Leder

Riskær i Paradise

Klaus Riskær i Paradise Hotel er vanvittig godt tv
13. februar 2014

Jeg hedder Klaus Riskær Pedersen, og jeg er ... Klaus Riskær Pedersen,« introducerer en selvstolt mand, 58 år gammel, sig for kameraet i dagens afsnit af 10. sæson af Paradise Hotel. Hotellets fyre er blevet sendt på mission. Og pigerne får øje på Klaus, der sidder med ryggen til, lidt tynd, lidt bleg i hvidblomstret skjorte. »Hvem er det dér? Jeg er bange…,« gyser Nadia på 20.

Og i et interview genfortæller Pernille på 19 situationen i seriens evige dramatiske nutid: »Da vi kommer ned til poolen, sidder der en ældre herre, og vi tænker: ’Okay, er det en, der skal tjekke ind, eller hvad?’ Det er han måske liiidt for gammel til.« Laura, 18 år, tilføjer: »Da jeg kommer lidt tættere på, kan jeg godt se, at han har gråt hår …«

Paradisoerne er indbegrebet af dramatisk nutid, af her- og nutid. Man har ikke gråt hår i Paradise Hotel, den fremtid findes ikke. Og man aner ikke, hvem Klaus Riskær Pedersen er, den fortid er fortid. Blandt paradisoerne kan en bedrageridømt finansmand hævde lige den autoritet, han lyster.

»Jeg er enormt betrygget over, at når man dukker op i jeres aldersklasse er der ingen, der ved, hvem jeg er,« siger han til dem og snakker lidt ekstra hurtigt og hårdt for ikke at miste magten over situationen. Hvilket er svært. Pigerne gætter på, at han er Patriks far og på, at han er Klaus Pagh. Klaus Riskær bander og svovler for at genvinde styringen.

Og så præsenterer han dem for et for Paradise Hotel totalt ukendt værdisæt, da pigerne skal udvælge årets Mister Paradise.

»Hvis det er op til mig, skal Mister Paradise være én, der har dybde og empati,« siger Klaus.

»Det har Mister Paradise også, altså, hvor dybt skal det egentligt være?,« spørger en øjenrullende Nadja i et efterinterview.

Klaus bruger ordet ’narcissist’, som deltagerne tror betyder ’tyskersvin’, og han konstaterer tørt, at de har forvekslet ordet ’alfahan’ med det at have store brystmuskler.

Og det er alt sammen vanvittigt godt tv, fordi paradisoerne får uventet modstand af Klaus Riskær, fordi Klaus Riskær pludseligt skal manifestere sit ego blandt helt historieløse unge, og fordi de to generationer dermed portrætterer hinanden perfekt i paradisets nutid.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Nanna Hansen
Nanna Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu