Leder

Hvad former et menneske?

Hvordan fortæller man et andet menneskes liv, og hvordan undgår man, at behovet for at spinde en rød tråd og en sammenhængende fortælling overskygger de mange tilfældigheder, der ofte er med til at forme og farve et liv?

Mia Mottelson

10. oktober 2015

Måske er det snart slut med tv-programmer, hvor vi skal gætte en kendis ved at stå på hovedet i skuffer, skraldespande og garderobeskabe for at afkode erhverv og personlighedstræk. I stedet – kan man forestille sig – vil livsstilseksperterne blive bænket på et hospital foran en storskærm, der nøjagtigt viser scanninger af hjernen med målinger af de gule, røde og blå områder samt procenttal for hormonstoffer og anden kemi. I hvert fald har de seneste års videnskabelige landvindinger fået os til at flytte blikket fra samfundets strukturer til menneskets hjerne for at forstå vores adfærd og sindets krinkelkroge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu