Leder

Kulturen er et spejl af verden – og af teknologiens verden

Hvis man vil forstå teknologien, giver det så mening at lytte til en amerikansk essayist og romanforfatter? Ja, for kunsten og kulturen er det sted, hvor fremtiden kommer til syne, før den bliver fremtid
Hvis man vil forstå teknologien, giver det så mening at lytte til en amerikansk essayist og romanforfatter? Ja, for kunsten og kulturen er det sted, hvor fremtiden kommer til syne, før den bliver fremtid

iBureauet/Mia Mottelson

10. marts 2017

Det er ikke længere et enten eller-scenarium. Sådan skriver den amerikanske forfatter Jonathan Safran Foer om vores forhold til teknologi. Det at være ’teknologimodstander’, uddyber han i sit essay her i tillægget, er måske er den eneste position, der er tåbeligere end at være blind ’teknologitilhænger’. Det er et spørgsmål om den »balance, vores liv af afhængige af«.

Og balance er central, når det gælder teknologi. For om vi vil det eller ej, har teknologien ændret verden og vores liv, og derfor må vi alle tage ansvar for at holde balancen.

Vores kommunikationsteknologier har udviklet sig historisk, beskriver Safran Foer. Telefonen muliggjorde kontakt uden samvær, telefonsvareren muliggjorde kontakt, når telefonen ikke blev taget, siden kom e-mailen, sms’en, og pludselig begyndte vi at foretrække de her »forringede erstatninger«, som gjorde det lettere at undgå det banale, men krævende arbejde, det er at være emotionelt til stede. Balancen er tippet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu