Leder

Kære politikere, lyt til Det Danske Filminstitut, hvis dansk film skal reddes

Den kommende fireårige filmaftale er umådelig vigtig for en dansk filmbranche, der skranter økonomisk, men sprudler kreativt. Tirsdag præsenterede Filminstituttet et ambitiøst oplæg til en aftale, der kan redde dansk film – hvis ellers politikerne lytter
9. februar 2018

Der er ingen tvivl om, at dansk film befinder sig i en vanskelig situation for tiden, og at noget radikalt må ske, hvis det, der engang var en kommerciel og kunstnerisk succes, skal reddes. Heldigvis ligger der en gylden mulighed og venter lige om hjørnet.

Snart begynder nemlig forhandlingerne om en ny, fireårig filmaftale, der skal sætte rammerne for, hvordan en formatforvirret og økonomisk skrantende, men på mange områder kreativt sprudlende filmbranche kan udfolde sig. Vanen tro er branchens forskellige parter begyndt at gøre sig til over for de politikere, der skal forhandle om aftalen. Og tirsdag præsenterede Det Danske Filminstitut (DFI), der forvalter den statslige filmstøtte, således Medie- og Filmpolitisk Oplæg 2019-22.

Der er tale om et omfattende og ambitiøst forslag til en ny filmaftale, hvori DFI både forsøger at overbevise politikerne om vigtigheden af en levende og mangfoldig filmkultur, beder om flere penge til at sikre denne kultur og forholder sig til en medievirkelighed, der har vendt filmbranchen på hovedet i løbet af blot få år. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Christian Monggaard

Punktskatterne på streaming- og VoD-tjenester - såkaldt kulturskat - er uantagelig.

Staten kan opkræve indkomstskat, moms og ejendomsskat i nødvendigt omfang -
no problemo.

Derimod er det uacceptabelt, at vi pålægges smagsdommeragtige punktbeskatninger.
Den eneste acceptable argumentation for en punktbeskatning er adfærdsregulerende afgifter - og også på dette område bliver der argumenteret falskt fra Folketingets side.