Leder

Den borgerlige massakre på DR handler om skattelettelser

Udover et rent hævntogt fra Dansk Folkepartis side mod et DR, der har optrådt arrogant og bekræftet partiet i dets opfattelse af DR som en del af det kulturradikale, elitære københavnerparnas, handler det om skattelettelser
Udover et rent hævntogt fra Dansk Folkepartis side mod et DR, der har optrådt arrogant og bekræftet partiet i dets opfattelse af DR som en del af det kulturradikale, elitære københavnerparnas, handler det om skattelettelser

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kultur
17. marts 2018

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) var den eneste, der talte rent, da han sammen med finansminister Kristian Jensen (V), DF’s Peter Skaarup og en totalt detroniseret kulturminister Mette Bock (LA) fredag præsenterede regeringsflertallets aftale om at skære Danmarks Radios budget med omkring 700 millioner kroner – eller 20 procent.

Alle de andre talte som sprogblomstrende spindoktorer ved uendeligt at blive ved med at beskrive massakren på DR som »en fokusering« og brugte ord som »en gevinst for danskerne« og »effektivisering«. Men Mikkelsen betegnede aftalen som »en skattelettelse«. Det er i virkeligheden det, det handler om. Udover et rent hævntogt fra Dansk Folkepartis side mod et DR, der har optrådt arrogant og bekræftet partiet i dets opfattelse af DR som en del af det kulturradikale, elitære københavnerparnas.

Aftalen indeholder som ventet en afskaffelse af licensen og en finansiering af public service allerede fra 2019 over finansloven. En beslutning, som en stor del af befolkningen formentlig, uden at spekulere over konsekvenserne, vil hilse velkommen. Den årlige opkrævning af 2.450 kroner (inklusive 500 kroner i moms) erstattes af en mere socialt retfærdig, mindre skatteforhøjelse.

Når aftalen helt korrekt kan kaldes en skattelettelse, skyldes det, at størstedelen af de sparede DR-kroner forsvinder ind i statskassen for at kompensere for den moms, som staten mister ved at afskaffe licensen.

100 millioner af de sparede penge vil komme pensionisterne til gode, og to procent – ca. 75 millioner kroner – vil blive »tilført de kommende medieforhandlinger«. Hvem de kommer til gode, nu hvor alle står i kø – inklusive mange nye medier – er svært at gennemskue, men det endelige resultat er, at medieordførerne – herunder Venstres Britt Bager – må vinke farvel til de våde drømme om en ny, kæmpestor public service-pulje. Og Socialdemokratiets krav, om at besparelserne i DR skal bruges til public service-indhold andre steder i Danmark, er blevet afvist.

Regeringsflertallets aftale er nemlig ikke et »udspil«. Det er et diktat og en benhård forudsætning for at være med i de kommende medieforhandlinger. Et spinkelt flertal i Folketinget har med aftalen udvidet blokpolitikken til også at omfatte mediepolitikken. Magten har talt. Det borgerlige opgør med Danmarks Radio er indtil videre bragt sejrrigt på plads.

Aftalen må efterlade kulturminister Mette Bock med en mærkelig smag i munden. På det tv-transmitterede korte pressemøde foran døren til finansministeriet var hun den loyale, men totalt ydmygede minister. Det er første gang, en central mediepolitisk aftale ikke er blevet annonceret af en kulturminister på hjemmebane i sit eget ministerium.

Hun var stort set tilskuer til en aftale, truffet i Finansministeriet og i ledelsen af Dansk Folkeparti, der her har vundet endnu en markant politisk sejr. Mette Bock blev reduceret til en bifigur, som så kan sidde for bordenden, når de mindre betydende detaljer skal forhandles. Det er svært at få indflydelse på et regnestykke, når facit er mejslet i sten på forhånd. Så kan man kun hygge sig med mellemregningerne.

Men det bliver ikke den store udfordring, fordi det ser slet ikke ud til, at oppositionen kommer med ved bordet. Med mindre der sker uventede ændringer, vil det kommende medieforlig blive indgået uden Socialdemokratiet, SF og De Radikale, som alle har afvist at være med til en så stor beskæring af DR. Mon ikke vi tør gætte på at Enhedslisten og Alternativet betakker sig?

Den blodige nedskæring af DR er, som det så smukt hedder, en »ramme«. »DR skal bare være et fyrtårn,« siger kulturministeren. Bare et mindre fyrtårn. Hun glemte at tilføje, at et mindre fyrtårn mister rækkevidden og efterlader et frådende og risikofyldt mediehav, hvor truslerne mod dansk indhold og dansk journalistik ikke kommer fra DR, men fra udenlandske giganter som Google, Facebook og Amazon, som i dag må gnide sig i hænderne ved tanken om fortsat fri sejlads på et endnu mere gæstfrit dansk marked.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeg ser endnu en besparelse og nedskæringsreform pakket ind i en masse tom snak.....

Niels Duus Nielsen, Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, Helle Walther, Kim Folke Knudsen, Marie E. Rasmussen, Eva Schwanenflügel, John Hansen, Bent Gregersen, Janus Agerbo, Verner Nielsen, kjeld jensen, Jørn Andersen, Karsten Aaen, peter juhl petersen, Karsten Lundsby, Steen K Petersen og Heidi Larsen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Gennemført svineri.

Folkeoplysning er ikke de borgerliges kop te.
Det minder næsten om Fascisme.
Hold befolkningen nede på et så lavt oplysningsniveau som muligt.

Son cæsar sagde : "Giv folket brød og skuespil" og efterfølgende : "Del og hersk"

Niels Duus Nielsen, Annika Rasmussen, Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, Helle Walther, Sonja Rosdahl, Marie E. Rasmussen, Eva Schwanenflügel, John Hansen, Bent Gregersen, Nette Skov, Estermarie Mandelquist, Anders Graae, Palle Rasmussen, Egon Stich, Josephine Kaldan, Per Jongberg, Verner Nielsen, kjeld jensen, Jørn Andersen, Bjarne Andersen, Morten Larsen, Anders Reinholdt, Karsten Aaen, Hans Larsen, peter juhl petersen, Heidi Larsen, Peter Tagesen, Brian W. Andersen, Vibeke Hansen, Karsten Lundsby, Marianne Stockmarr, Steen K Petersen, Peter Hansen, Christina Balslev og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar
Christina Balslev

"Magten har talt", lige præcis :-(

Niels Duus Nielsen, Lillian Larsen, Helle Walther, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Bent Gregersen, Lise Lotte Rahbek, kjeld jensen, Karsten Aaen, Brian W. Andersen, Vibeke Hansen, Karsten Lundsby og Peter Hansen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Et smalt flertal giver et medieforlig og de brutale nedskæringer på DR over 5 (fem) år lige så stor chance for at blive implementeret som en snebold i helvede.

Verner Nielsen, kjeld jensen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Brian W. Andersen

Det er en glimrende lederartikel, men der er en udlægning som jeg mener er en fejlantagelse.

"Den årlige opkrævning af 2.450 kroner (inklusive 500 kroner i moms) erstattes af en mere socialt retfærdig, mindre skatteforhøjelse."

Licensen placeres direkte på en reduktion af personfradraget på 2.900 kroner. Det sikrer at alle fortsat betaler den fulde licensbetaling krone for krone uanset deres indkomst. Licensen der før fungerede i praksis som en regressiv skat er dermed reelt blevet en regressiv skat. Det bliver den ikke mere socialt retfærdig af.

Lasse Jensen har utvivlsomt ret i at det er en del af et spil om skattelettelser og jeg kan efter at have været en tur rundt på danske netdebatsider, inden jeg landede på Information, bekræfte at en stor del af befolkningen, uden at spekulere over konsekvenserne, hilser medieaftalen velkommen. Der er en ret stor jubel over at slippe for licensen rundt om på nettet. Jeg har faktisk lige spurgt ud i debatten om denne jubel i denne debattråd: https://www.information.dk/telegram/2018/03/licensen-forsvinder-dr-beska...

Generelt sidder jeg med et indtryk af at der er så mange fluer i suppen på den nye medieaftale at den må betegnes som fluesuppe og sidder lidt med en følelse af at vi lige har mistet en kostbar del af vores samfund.

Niels Duus Nielsen, Olaf Tehrani, Hanna Grarversen, Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, Jakob Venning, Hanne Pedersen, Kim Folke Knudsen, Marie E. Rasmussen, Torben Kjeldsen, Eva Schwanenflügel, Erik Nissen, Tine Friis, Niels Kjøller, Karsten Lundsby, Janus Agerbo, Nette Skov, Estermarie Mandelquist, Olav Bo Hessellund, Lise Lotte Rahbek, Torben K L Jensen, Jørgen Dahlgaard, Verner Nielsen, kjeld jensen, Dorte Sørensen, Henriette Bøhne, Jørn Andersen, Anders Reinholdt, Karsten Aaen, peter juhl petersen, Heidi Larsen og Peter Tagesen anbefalede denne kommentar

Censur er vel det, det handler om. Det siger de såkaldt ansvarlige bare ikke højt, men bruger i stedet mange fine spin-ord om den gang møg, de nu har vedtaget. Nu er der meget mindre chance for kritisk journalistik fra DR, hvor bl.a. Jesper Tynell har fået Cavlingpris for at afdække Claus Hjort Frederiksens fiflerier med sygedagpenge.
Og Dansk Folkeparti, der bestemt heller ikke har brudt sig om objektive reportager, der bl.a. har drejet sig om Israel - Palæstina konflikten, hvor der målrettet er gået efter journalister, der i den grad er beklikket på deres troværdighed, gnider sig veltilfredse i hænderne. At deres evindelige råben og skrigen om at passe på det danske sprog har nu fået et ordentligt skud for boven, er jo fuldstændig ligegyldigt i den forbindelse. Det er meget vigtigere at gå efter manden og ikke bolden. Så en stor undren over at de i deres sædvanlige fremmedforskrækkelse, hvorunder brug af det engelske sprog er en del, nu rigtig har givet vind i sejlene til brug af andet end det danske sprog. Det bekræfter så bare endnu engang at moral er godt men dobbeltmoral er dobbelt så godt

Niels Duus Nielsen, Christina Balslev, Curt Sørensen, Hanna Grarversen, Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, Helle Walther, Mikkel Kristensen, Kim Folke Knudsen, Marie E. Rasmussen, Torben Kjeldsen, Eva Schwanenflügel, Erik Nissen, John Hansen, Karsten Lundsby, Nette Skov, Estermarie Mandelquist, Jan Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Josephine Kaldan, Jørgen Dahlgaard, Verner Nielsen, Viggo Okholm, Katrine Damm, kjeld jensen, Arne Lund, Heidi Larsen, Dorte Sørensen, Kim Houmøller, Jørn Andersen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Runar skriver ikke Søren
Tiden er til Trump og Putin typer, som er verdens nyrige kulturløse ledere. Samme gør sig gældende for vores regering. Vi har fået et pøbelvælde i Danmark. Folketinget er blevet rindalisternes paradis.

Niels Duus Nielsen, Christina Balslev, Annika Rasmussen, Carsten Wienholtz, Kim Folke Knudsen, Marie E. Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Nette Skov, Estermarie Mandelquist, Egon Stich, Carsten Munk, Verner Nielsen, Viggo Okholm og olivier goulin anbefalede denne kommentar
Jørn Andersen

Næh det handler om magt , statens magt ; udflytning af kritiske styrelser , ensretning af folkeskoler , universiteter , det offentlig som sådan , udsultning af kulturelle institioner , fortsæt selv listen.........................

Christina Balslev, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Janus Agerbo og Verner Nielsen anbefalede denne kommentar

Her på bagkant af ghettopakken, kunne man fra borgerlige side godt tænke lidt over hvor mange tæsk man har uddelt til indvandrer pga., at deres parabolerne er vendt imod Mellemøsten og ikke mod Gladsaxe-senderen.

Nu har de borgerlige selv gjort den diskussion umulig. For hvad skal man ellers? Sidde og glo på reklamer..på tv3?

Niels Duus Nielsen, Christina Balslev, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Janus Agerbo, Verner Nielsen og olivier goulin anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

At licensen er afskaffet er i ellevte time. En helt igennem uretfærdig skat på enlige og pensionister. Nu bliver der mere retfærdighed i betalingen. At budgettet ikke længere hænger sammen på DR kender de fleste lavindkomstfamilier sikkert. Så må en ny regeringen sikre, at DR ikke bliver som TV2.

Det elitære sammenrend af højtlønnede på DR fortjener en dukkert!

olivier goulin

Skattelettelse min bare.

For os, der behændigt har undgået at skulle se det møg, DR producerer efterhånden - og betale for noget, vi ikke ser - er det da en ren skattestigning.

/O

Niels Duus Nielsen, Hanne Pedersen, Flemming Berger, Helene Kristensen, Hans Aagaard, Lise Lotte Rahbek og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Mon ikke resultatet bliver, at folk skal betale mere for at se Streaming osv..... - med andre ord folk skal betale mere for deres medieforbrug end de gør i dag.
Derudover ser besparelserne for flere af de udvalgte grupper fra Finansministeriets beregninger også ud til at være mindre end andelen som folk betaler for moms til licensen.

Peder Meyhoff, Eva Schwanenflügel, Henning Kjær og Arne Lund anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Lasse Jensen har en fortid på DR. I den tid er der forsvundet det ene dagblad efter det andet , mens de der findes skranter. Jeg elsker P1, men meget af det der sendes på DR er ikke dansk og hvis det er så er grand prix, x-faktor, hammerslag og de uendelige antikudsendelser næppe livsnødvendige for en public service, så køb bare og genudsend bare for gud ved hvilken gang Poirot, Foyle og Hun så et mord.

Lillian Larsen, Torben Stæhr, Bjarne Frederiksen, Kim Folke Knudsen, Karsten Lundsby og Benny Jensen anbefalede denne kommentar

Jeg må indrømme, at jeg slet ikke ser, der er megen folkeoplysning på DR? P1 ja. Måske Deadline? Ellers er det, som Jens Peter skriver, fyldt med kræmmerudsendelser. Jeg finder også reklamerne for egne udsendelser mellem programmerne ulidelige. Så jeg ser stort set aldrig DR. Jeg havde måske ønsket mig, at man lukkede DR og i stedet oprettede et selskab, som kunne lave folkeoplysning på nettet. Men ak, med Dansk Folkeantiparti med ved program-roret kommer vi i stedet til i al evighed til at se Matador i en lang båndsløjfe sammen med tå-krummende dilletant udsendelser, som hylder middelmodigheden, x-faktor.
Det taler i øvrigt heller ikke til DRs forsvar, at de har haft nogle horrible møgsager omkring penge og personale, som den almindelige jyde har haft svært ved at fordøje.

Niels Duus Nielsen, Christian Nymark, Torben Stæhr, Christian Larsen, Mogens Holme, David Zennaro, Karsten Lundsby, olivier goulin, Hans Aagaard og Mathias Petersen anbefalede denne kommentar

Tankevækkende, at den lille sparekasseassistent fra Bøvlingbjerg, aka Kr. Jensen, står bag denne slagtning af DR, mens han ikke rører ved Venstre-kanalen TV2.
Og lige så tankevækkende er det, at samme Kr. Jensen overhovedet ikke er til sinds, at gøre noget ved de trusler, der reelt er en fare for de danske medier: Facebook, Google, Amazon m.fl., der scorer over 60 pct. af alle annoncekroner, og langsom,t men sikkert underminerer printavisernes overlevelsesmuligheder. Og som kun betaler få promille i skat her i landet, mens hele overskuddet føres til Irland. De tre tech-giganter omsætter for ca. 4 mia kr her i landet.
Og det er selvsamme Kr. Jensen, der er en arg modstander af EU-Kommissær Margrethe Vestagers
forsøg på at få tech-giganterne til at betale skat i de lande hvor pengene tjenes.
Nej, det vil den danske regering ikke støtte, for derved risikerer vi, at de store selskaber flytter deres virksomheder udenfor EU. Siger ham, der muligvis en dag bliver statsminister, når lars Uløkke er færdig som gårdsanger.
Er det troværdigt, at tech-giganterne vil flytte fra EU - det er jo her guldet ligger:
Kr. Jensen aner åbenbart ikke, at både Facebook og Apple er ved opføre store datacentre her i landet. Og ved han, at de bl.a. er lokket hertil af SKAT, der har lovet selskaberne skattefrihed?
Så kommer 10.000 kr-spørgsmålet: Hvad får Venstre og Kr. Jensen for at holde hånden over de store tech-selskaber? For det lille Guds ord fra landet, gør det da vel ikke helt gratis?

Niels Duus Nielsen, Christina Balslev, Annika Rasmussen, Hanna Grarversen, Mathis Weidanz, Peder Meyhoff, Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, Torben Arendal, Mikkel Kristensen, Mogens Holme, Kenneth Jacobsen, Kim Folke Knudsen, Marie E. Rasmussen, Ole Bach, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Erik Nissen, Tine Friis, Niels Kjøller, Svend Erik Hansen, David Zennaro, Anders Reinholdt, John Hansen, Karsten Lundsby, Bent Gregersen, olivier goulin, Nette Skov, Helene Kristensen, Heidi Larsen, Estermarie Mandelquist, Olav Bo Hessellund, Erik Karlsen, Lise Lotte Rahbek, Carsten Munk, Henrik Leffers, Verner Nielsen, Kim Houmøller og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

En anden underlig ting er DF's megen tale om de danske sprog og om de danske værdier - nu gør det stik modsatte forringer udbredelsen af det danske sprog og udsendelser med dansk indhold og produktion.

PS: Hørte lige Mogens Jensen den socialdemokratiske kultur/medieordfører sige i P1-morgen, at de ville forsøge at få mere dansk produktion med og ville derfor ikke sige om de ville være med i et medieforlig.

Christina Balslev, Carsten Wienholtz, Helle Walther, Eva Schwanenflügel, Erik Nissen, Bent Gregersen, Runa Lystlund, Arne Lund og Jørgen Dahlgaard anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

DR adskiller sig væsentlig fra TV2 og endnu mere fra TV3.

Nogen her skriver at der produceres kun bras på DR.
Det er muligt at alt ikke falder i alles smag, men er jo faktisk meningen med DR. Her skal der være plads til de smalle programmer.
Kan være at DR1 sender meget udenlandske ligegyldigheder, men DR2 og DR3 , DRk sender nu en del , som jeg bruger tid på at se.

Her er der folkeoplysning at hente.

Christina Balslev, Annika Rasmussen, Hanna Grarversen, Peder Meyhoff, Carsten Wienholtz, Steen K Petersen, Kim Folke Knudsen, Marie E. Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Erik Nissen, Tine Friis, Anders Reinholdt, Janus Agerbo, Heidi Larsen, Estermarie Mandelquist, Runa Lystlund, Poul Mikael Allarp, Erik Karlsen, Lise Lotte Rahbek, Carsten Munk, Henrik Leffers, Verner Nielsen, Viggo Okholm og Brian W. Andersen anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Underligt udspil. Okay, det er en ny økonomisk ramme, som bør give anledning til en rengøring internt i DR, og det skulle ikke undre mig om 770 mio. mindre i støtte udløser en række bonusser til de ledene medarbejdere. Sådan plejer det at fungere i det offentlige. Det som undrer er, at vi i princippet skal betale mere i medieskat end i dag, som ikke præciseres på skattebilletten, for samtidig at at modtage mindre tv. Det gør udspillet useriøst.

Christina Balslev, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Det handler ikke om skattelettelser, det er en undskyldning!
I realiteten handler det om, at vi som almindelige borgere ikke skal oplyses om det, der foregår.
Vi vil blive underlagt den kommercielle presses interesser mere og mere!

Christina Balslev, Lillian Larsen, Torben Arendal, Kim Folke Knudsen, Marie E. Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Niels Kjøller, Jan Fritsbøger, Egon Stich, Carsten Munk, Verner Nielsen, Jens Erik Starup og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Det handler vel mere om skjulte skattestigninger, da licensen nu skal betales ved reducering/regulering af personfradrag. Ligeledes skal tabet at moms ved licensen vel også dækkes.

Peder Meyhoff, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Bernd Åke Henriksen

Hvis socialdemokraterne mener hvad de siger, så fremprovokerer de et valg på den offentlige overenskomstkonflikt og sætter i samme moment en stopper for de borgerliges frontalangreb på folkeoplysningen.

Hanna Grarversen, Kim Folke Knudsen, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Bent Gregersen, Jørgen Tryggestad, Arne Lund og Egon Stich anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Det har altid undret mig hvor den her opfattelse af, at det skulle være en dansker umuligt, at leve uden radio og tv, kommer fra.
Hvorfor lader det til at "ikke bruger" opfattes som en myte?

Lillian Larsen, Helene Kristensen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Brian W. Andersen

@ Carsten Hansen

Du har helt ret. DR har altid stået alene med forpligtelsen til også at producere tv og radio for det smalle publikum. Et publikum der i høj grad inkluderer en lang række minoriteter i samfundet, som på lige fod med alle andre betaler skat og licens, og som derfor også har krav på programindhold, der følger deres interesser og behov for oplysning.

Den vigtige detalje har været groft og urimeligt ignoreret i den politiske debat om DR og licensen, hvor man i stor stil har sammenlignet DR's, TV2's, TV3's og de udenlandske kanalers programpopularitet hos det brede flertal i befolkningen. Teksten i den nye medieaftale nævner endda ordret "..store krav til produktion og distribution af dansk medieindhold og medieproducenter, der skal finde en rolle i et bredere og konkurrencepræget marked.", så der kan ikke være den mindste tvivl om at DR er blevet bedømt ud fra brede popularitetskriterier og kommercielle interesser. Det er omtrent lige så fair som stille et hold med et gammelt folkevognsrugbrød op til Le Mans og underlægge holdet en straf, hvis de ikke vinder løbet.

Christina Balslev, Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel, Niels Kjøller, Anders Reinholdt, Bent Gregersen og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Arne Lund kl. 8:06

" .... den lille sparekasseassistent fra Bøvlingbjerg, aka Kr. Jensen ...."

Arh - det er under dit niveau.

Teknisk set kunne DR jo bare lukke DR1 ned - det er den dyreste afdeling, som sender det meste af det ligegyldige bras; bagedysten, boligprogrammer, gæt en kendt, x-crap, kæmpe fladskærme til nyhederne, de dyreste studieværter, hestetransport til fremmede destinationer o.s.v. - Der er rigeligt at spare på, som ingen reel relevans har for fællesskabet ... andet end at være udklækningsfabrik for idioter, der bagefter åbner butikker og sælger masser af bøger ... en lang markedsføringskampagne for deres talentløse lort - sponsoret af fællesskabet - selvfølgelig det manglede da bare ... hvor ville folk som Claus Meyer, Brødrene Price o.s.v. være i dag uden DR?

DR, kan passende også spare på alt deres livsstilslort på dr.dk - Vi har ikke brug for flere selvbestaltede klummeskribenter, terapeuter og kosteksperter fortælle os om deres unikke tilgang til at komme nemmest igennem tilværelsen - vi har brug for mennesker, der har noget ærligt på hjertet, og som ikke sidder og drømmer om alle de mange udgivelser de kan lave fordi de har landet et velbetalt gig på DR ... Vi har brug for rigtige journalister, som har mod til at bide magtens elite i anklerne ... Vi har brug
de dygtige mennesker på Ultra, Ramasjang og DR3! Se hvor lidt penge de får tildelt. Det er fandme imponerende, hvad de kan få ud af dem ... Vi har brug Doktor K, der kan lære os om den verden, der var engang. Vi har brug for DR2, der kan vise os, hvad der sker nu og - Vi har brug for alle dem, for at kunne begå os i den verden, der ligger foran os ... Vi har ikke brug for DR1, fordi de har ingen oprigtig interesse i at åbne vores øjne ...

Hvad jeg ikke forstår er, hvorfor DR ikke forlængst har taget sig sammen, og ved egen kraft bevæget sig i en mere hensigtsmæssig retning - hvorfor har de ikke selv taget initiativ til at gøre det billigere og nemmere at drive DR, hvorfor har de ikke selv sagt til politikerne ... Ved i hvad, vi kunne godt tænke os at gøre det bedre og lave mere samfundsrelevant TV og Radio. Vi kan godt se, at det ikke nytter noget at poste så mange penge i store fladskærme og vi har ikke brug for 80 fag-korrespondenter ... Vi har ikke brug for den store fætter-kusine fest, som DR har udviklet sig til at være ... Vi vil godt selv prøve, at tænke nyt, uden at det koster alle I andre i samfundet en milliard kroner ...

Jeg syntes det er sørgeligt og talentløs, at DR selv har bragt sig i den her situation, hvor det nu kan udnyttes af en flok skingrende skøre politikere, der er pisseligeglade med dig og mig ... Men sådan er det jo ... som de fleste vælger at sige ... desværre ...

Hanna Grarversen, Mogens Holme, Flemming Berger, Jørgen Kærbro Jensen, Troels Brøgger, Karsten Lundsby, erling jensen, Anders Graae, Morten Jensen, Egon Stich og Michael W Pedersen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Torben Lindegaard kl. 09:40
Det kan også udlækkes som et eksempel på en mønsterbryder - gået fra sparekasseassistent i Bøvlingbjerg til Finansminister. (og tidligere Skatteminister med ansvar for nedsmeltningen i SKAT)

Lillian Larsen, Steen K Petersen, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Arne Lund og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Chris Ru Brix

Man skærer i DR's økonomi, for hæve kvaliteten af deres kerneydelser, ligsom man sænker skatten, for at få flere skatteindtægter ind i statskassen. Det er da logik for perlehøns. Det er åbenbart bare os almindelige dødelige der ikke forstår det.

Christina Balslev, Niels Duus Nielsen, Lillian Larsen, Kim Folke Knudsen, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Erik Nissen, Niels Kjøller, Karsten Lundsby, Hans Aagaard og Brian W. Andersen anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Runa skriver nu ikke Søren
Da jeg kom til Danmark for mange år siden, var det DR's fjernsyn og radio, som lærte mig dansk og lærte mig noget om Danmark og dansk kultur. Nu sidder der i Folketinget et væld af kulturløse politikere, som helst ser deres public service station DR nedlagt til fordel for amerikaske streemingtjenester så som Netflix og HBO. Hvad er det egentlig de vil? Er det kun skattelettelser, eller er det for at slå på fingrene af kritiske journalister, der tillader sig at formidle noget kritisk om politikere. Er det blevet vigtigere, at DR beskytter politikerne end at de udfører kritisk og saglig journalistik om det der ikke burde foregå i et demokrati. Vil regeringspartierne/støttepartiet DF give pengene til deres egne politiske partiaviser, som oplever nedgang af tidligere reklameindtægter , som nu løber ned i lommerne på Facebook, Google og andre store amerikanske it aktører. Vi ved at Venstre ønsker at nedlægge alt statsligt, undtagen landbrugsstøtten. Det er deres politiske agenda. DR har altid været en garant for, at landets befolkning ved betalig af lincencen kunne blive opdateret med hvad der sker i verden og dem der ikke var interesseret i DR, kunne lade være med at betale licens. Nu er alle tvangsindlagt til at betale licens/skat. Det vil sige, at tre liberale partier vil tvinge befolkningen til at betale for DR. Handlingen er selvmodsigende. De fattige er blevet mere fattige og mennesker, der ikke har råd til aviser kan få en glimrende nyhedsdækning på DR2 og DR1, med programmer, serier og film. Noget er selvfølgelig gentaget og alt er ikke lige godt. Det koster over 4000 kr. at holde en papiravis. Kun Weekendavisen, der udkommer 52 gange om året koster det samme som licensen på ca 2500 kr. Det er især i disse tider hvor usande nyeder florerer, at det er vigtigt med saglige nyheder.

Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, Helle Walther, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Michael W Pedersen

Så tog De endnu engang popoen på dig, men hvad med alle de andre problemer, Femern, skat, sygehuse, politiet, transport, skolerne, du kan selv fortsætte, hvad med skat på overspringshandlinger og undladelser, fortsat god dag.

Runa Lystlund

Runa skriver nu ikke Søren
Rettelse
ved betaling af licensen

Bernd Åke Henriksen - Men Sosserne mener netop ikke hvad de siger. De gør hvad de tror kan kapre stemmer fra DF.
Torben Lindegård - Jeg siger som salig Oscar Wilde: We all live in the gutters. But some of us has eyes for the stars, too.

Steen K Petersen, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Runa Lystlund

Runa skriver nu ikke Søren
Michael Pedersen.
Projektet omkring Femern blev startet omkring 1990. Diverse ingeniørfirmaer mm. har arbejdet på forbindelsen i 27/28 år. Her startede de første feasibilitystudier. Den har kostet milliarder allerede nu. Forbindelsen bliver meget dyrere af mange grunde, miljø, tyske miljøgruppers protester, manglende motorveje på den tyske side og meget andet. Desuden skal man man indregne tabt billetsalg på Storebælt, tabt indtægt på skatteindtægter på færgeforbindelser, samt arbejdspladser på færgeforbindelserne. Vi vil også se, at Fyn og dele af Jylland vil midste arbejdspladser ved den nye forbindelse. Sverige er interesseret i forbindelsen. Dem burde DK lade betale noget af gildet.

Helene Kristensen

Hvis man forventer nogen ændringer i samfundet, det være sig nuværende lovgivning og f.eks. DR, ved en regering med Socialdemokraterne ved roret, kan man rolig belave sig på skuffelser. Der bliver intet ændret, der vil stadig blive tæsket på samfundets svageste, der vil stadig blive givet gaver til toppen i samfundet - og kritik vil stadig blive sablet ned. Socialdemokraterne er bare Venstre med et andet navn.

Hanna Grarversen, Lillian Larsen, Arne Lund, Ole Bach, Flemming Berger, Troels Brøgger, Eva Schwanenflügel, Karsten Lundsby, Hans Larsen, Anders Graae og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Morten Jensen

Som Mike Statene skriver: "Vi har brug de dygtige mennesker på Ultra, Ramasjang og DR3!.. Vi har brug Doktor K, der kan lære os om den verden, der var engang. Vi har brug for DR2, der kan vise os, hvad der sker nu og - Vi har brug for alle dem, for at kunne begå os i den verden, der ligger foran os ... Vi har ikke brug for DR1, fordi de har ingen oprigtig interesse i at åbne vores øjne ..."
Kan kun give Mike ret, og så slipper vi også for at se licenspengene spildt på DR's og TV2's dobbeltdækning af diverse begivenheder.

Mogens Holme, Anders Graae, Troels Brøgger og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Jeg tror bestemt ikke, at det bliver en fordel med afskaffelse af licensen, at DRs budget bliver en post på finansloven når man tænker på armslængde princippet. DF og i særdeleshed Søren Espersen har jo undertiden haft svært ved, at undlade, at blande sig i DRs programindhold. Men nu får de så større mulighed for hvad der ligger dem lidt på sinde nemlig sindelagskontrol

Så kunne DR jo passende genudsende nogle Morten Korch film og lidt nationalromantisk historiefremstilling.

Ingen der er ved deres fulde fem kan vel forestille sig, at en beskæring af DRs budget ikke må gå voldsomt ud over kvaliteten og i øvrigt ud over public service forpligtelserne. Men danske medier og andre der ikke skal tilgodese samme krav om public service har jo længe slået på tromme for, at DR skulle beskæres er sikkert tilfredse.

Der er snart ikke den offentlige institution der ikke bliver udflyttet, privatiseret - eller skåret til benet. DR har siden 1925 været en kulturbærende institution. Men der er åbenbart ingen grænse for hvad blå blok vil bedrive af landsskadelig virksomhed.

Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, Arne Lund, Anders Graae, Marie E. Rasmussen, Kim Folke Knudsen, Runa Lystlund, Carsten Munk, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Erik Nissen, Dorte Sørensen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Så må DR stoppe med at sende sportsbegivenheder de skal betale for. Og samtidig skal staten sige "Hvis en sportsgren skal have tilskud, skal DR have ret til at sende".

Resten kan de vel spare på at forbedre indkøb og kontrakter, samt optimering af arbejdtider.

Niels Harder, Peder Meyhoff, Lillian Larsen, Mogens Holme, Niels K. Nielsen, Arne Lund og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Bernd Åke Henriksen

Arne Lund - Du har desværre nok ret hvad angår sosserne. Men er det egentlig ikke en ganske god sag for dem at isolere regeringen ved et eventuelt indgreb i overenskomstkonflikten. Mig bekendt er DF ikke parat til at ofre sine "offentlige" vælgere ved at støtte et indgreb der favoriserer arbejdsgiversiden.

Morten Bo Johansen

Det snslås at der er ca. 250.000 husstande der ikke betaler licens. Det må formodes at så godt som alle af disse er licenspligtige: Det er svært at forestille sig at der findes ret mange mennesker som hverken har enten et fjernsyn, en computer eller tablet med netforbindelse eller en mobiltelefon med netforbindelse. Ved at omlægge licensen til at blive opkrævet via skatten vil der med den nuværende licens komme et provenu ind på ca. 625 mio. kroner. Altså næsten hele det beløb som DR nu kræves nedskåret. Man kunne altså have nedsat licensen (eller medieskatten) med dette beløb uden overhovedet at skære i DR.

Lillian Larsen, Brian W. Andersen, Marie E. Rasmussen og Runa Lystlund anbefalede denne kommentar

Det er svært at finansiere medierne uden reklameindtægter, og det gør medierne , redaktionerne og journalisterne afhængige af dem, der betaler reklamerne.

Det ideelle ville være, at folk var villige til at købe aviser og betale licens, så medierne blev afhængige af forbrugernes sympati/respekt - men folk vil ikke betale, og hvad gør man så?

En model kunne være, at man opkrævede et pænt stort "medie-beløb" over skatten, og gav pengene til DR med den lille finte, at de folk, der hellere ville give deres medieskat til et andet medie ( f eks information) kunne anmelde dette til skattevæsenet, der så sendte pengene til det konkret valge medie

Man skulle altså kunne fravælge DR som modtager og tilvælge et eller flere andre medier som modtagere.

Til-og framelding kunne f eks være bindende i en vis periode - f eks 3 år - hvorefter folk kunne foretage en ny til- eller framelding.

De er mærkelige. Samlet set, lidt fra oven og over en bred kam formidler DR faktisk den danskhed (også den jydske), som DF er så forhippet på, og det uanset gentagelser, udenlandske film og serier, diverse fodfejl og et lidt for fedt mellemlag. På trods heraf er der ingen der gør det bedre og med tilsvarende kvalitet. Men det skal der altså sættes en stopper for og det skal sikres, at mediebilledet bliver helt privatiseret, reklamefinansieret, fordummende, udenlandsk styret og orienteret mof at skabe provenu til de kommende ejere. Det er jo helt utroligt, at dette hos denne regering (og særligt DF) inde i deres hoveder går op i en højere enhed.

Marie E. Rasmussen, Lillian Larsen, Peder Meyhoff, Carsten Wienholtz, Runa Lystlund, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Lone Hansen, 01:18 :
"Censur er vel det, det handler om. Det siger de såkaldt ansvarlige bare ikke højt, men bruger i stedet mange fine spin-ord om den gang møg, de nu har vedtaget."

Netop censur og fordummelse af danskerne er hvad DF, 'danskhedens forsvarere' - jeg må le - søger gennemført i bitterhed og indædt modstand mod den uafhængige journalistik på DR, som for dem står for den forhadte kulturradikalisme.
Regeringen er helt med på at indføre mørkelygtens ulys, for jo mindre borgerne ved, jo mindre kan de tage kvalificeret stilling til.
At det så også kommer til at være endnu en øvelse i social skævhed og frasortering af midler til public service, forbavser mig ingenlunde.
Vi kommer skridt for skridt nærmere plutokratiet.

Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, Marie E. Rasmussen, Kim Folke Knudsen, Torben Kjeldsen og Runa Lystlund anbefalede denne kommentar

Hvornår begynder journalister generelt at tænke over deres ordvalg omkring dette? Det har altid undret mig, at skattenedgang ureflekteret omtales med det stærkt positivt ladede ord "skattelettelser". Mistede skatteindtægter kunne mere rammende omtales som "skattetab" - eller mere neutralt "skattenedgang".

Hanna Grarversen, Egon Stich, Carsten Wienholtz, Mogens Holme, Kenneth Jacobsen, Ebbe Overbye og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Runa Sand
Det forekommer mig meget, at journalistik efterhånden er drevet af 'den minimale politiske indrømmelse', som derefter gøres sensationel.

Et tweet der medfører en såkaldt "shitstorm" er mere vigtig end en aktuel analyse af selve situationen.
Hvem vinder og taber i en valgkreds, og partiernes ulyksalige udgrænsning af dissidenter bliver hovedhistorien.

At Socialdemokratiet og Mette F.'s nye udlægning af flygtningepolitikken ikke er grænseoverskridende mere. Det er nærmest blevet en hverdagsting.

Journalisten spørger ikke meget om 'hvorfor', snarere 'hvordan'.

Torben Kjeldsen

Hvis man vil et samfund, der er baseret på viden, oplysning og demokrati så er medier helt fundamentale forudsætninger. Har man sagt ja til denne præmis bør man vide, at journalistikken som fag er en bydende nødvendig kompetence i den forbindelse og at det langt henad vejen forudsætter organisatoriske betingelser der kan understøtte. Det ved enhver der bedriver medievirksomhed. Ønsker man således kvalitet, kontinuitet og sikker levering så kræves der en solid og løbende økonomi. Ser vi på det danske mediemarked er der langsomt sket en snigende monopolisering. P.t er der JP/Politikens Hus (JP, Politiken og Ekstrabladet og Det Berlingske Officin (Berlingske, BT mv.) Indenfor TV købes TV3 mv. af TDC og andre er på vej til at blive opslugt. Ude i kulissen står udenlandske køber parat. Og som en mega udfordrende spillere ser vi både Google og Facebook som helt nye platforme, her er Netflix lilleput. Et nyt mediemarked, som vil udfordre alle og som ikke er frit, lige præcis ikke frit. Allerede her må man opfatte fx LA og andre som blinde for markedskræfternes evige tendens til monopolisering. Det frie marked findes ikke, heller ikke her, markedet er lukket. Lige nu kære DR-modstander viser du måske dit største svigt, du tror at markedet vil øge kvalitet og mangfoldighed, men markedet er væk. Vi skal ikke begræde udvikling af nye platforme, men vi skal med næb og kør kæmpe for indhold. Og det er kampen om indhold der er sat i spil når det gælder DR’s rolle. DR er trods sine små 4 milliarder en lille spiller, en meget lille spiller. Ser man på kvaliteten og mangfoldigheden af DR’ s medieproduktion så er den imponerede, mega imponerende. DR er humlebien, den flyver på trods. DR levere et indhold frit for markedsbegrænsninger, og de er mange, fx både seertal som målestok og ’kritisk’ indhold. Forstil dig JP kritiserer dansk landbrug i dybden og vedvarende, nej vel. Med det nye ’mediemarked’ havde en klog regering øget DR’s budget. Der er mere end nogensinde brug for at og dygtiggøre og udvikle medieformidling. DR har kompetencerne og organisationen, er der klogt at skære lige med dagens mediemarked og med ønsket om et oplyst og demokratisk samfund? Nej det er forfærdeligt og dumt at reducere DR og afskaffe licens. KORT SAGT. 1. Licens, muliggør brugerstyret og betalt medie med indbygget armslængde princip i forhold til tilfældige politiske vinde 2.Skaber et frit medie uden snævre markedsstyrede begrænsninger.
3. Giver en fælles mulighed for at fastholde økonomiske rammer for vores fælles medie der ikke følger andre besparelser i samfundet. 4. Giver et medie der ikke alene måler mængde af seertal som mål for kvalitet. 5. DR fastholder med nuværende økonomiske rammer mangfoldighed, dybdegående, lærende, oplysende og kritisk journalistik. Det kan de nuværende markedsstyrede medier kun i mindre omfang og får sandsynligt næppe øget den mulighed i fremtiden.

Og ja licens kunne godt være differentieret, og ja DR skal netop altid være mål for kritik, det er jo pointen med brugerbetalt demokratisk baseret public service. Min tolkning af de blå. De ønsker mindre demokratisk frihed (til forskel for markedsfrihed) og kritik, altså mindre demokratisk fælleskab. Lad mig sige det pænt, det er ikke klogt.

Marie E. Rasmussen, Mathis Weidanz, Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, Erik Nissen, Steen K Petersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Hvad er det for nogen politikere, som foreslår en forbedret udgave af DR -20% budget ? Som omtaler deres geniale vision om dansk kultur under overskriften: Nu skal vi fokusere på kerneopgaven ?

Teknokrat pladder af værste skuffe sagt af, et VLAK Marionet Teater, som skal kigge i deres eget rollehæfte for at forstå indholdet af, hvad de selv siger til danskerne.

Jeg nyder her Lørdag aften at se Matador afsnit 16 Lauras store dag endnu en gang. Jeg bliver aldrig træt af den serie efter ide af Lise Nørgaard, instrueret af Erik Balling og mange andre dygtige manuskriptforfattere. Skuespiller galleriet i Matador er en fantastisk inspirerende rejse i dansk skuespil kunst.

Jeg tænker på Krøniken vores anden store historiske serie om Radiofabrikken Bellas skæbne beskrevet i forholdet mellem Kaj Holger og hans søn Erik og hele deres familiehistorie.

Jeg tænker på Kaj & Andrea, der står og pynter på mit kontor.

Det er alle bidrag fra DR´s kulturskat og det som gør, at vi i fællesskab kan dele oplevelser, som handler om vores kulturelle ståsted om det at være dansk.

Tror de Umuliusser af politikere fra VLAK Marionet Teater og DF, at " Fokusering på kerneopgaven minus 20% budget ", at der er vejen frem til at bevare en dansk medietradition.

Det næste bliver vel, at vi skal opstille statuer af vores store danske forbillede Kristian Thulesen Danefæ Dahl (DF) på hvert eneste torv i en jysk købstad.

Erik Nissen, Eva Schwanenflügel og Torben Kjeldsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

VLAK Marionet Teaterets svingdørspolitkere har slået til igen.

His Masters Voice Kristian Thulesen Danefæ Dahl DF vil gerne se synlige resultater inden juni måned år 2019.

Nedskæringen af DR med 20% består i en særlig symbiose mellem LA og DF, for her har de to forskellige partier endelig en fælles sag: - DR skal være Prügelknabe.

LA drømmer om at statslige institutioner ( især den som var skabt af Socialdemokraterne ) bombes ned til sokkeholderne og erstattes af det frie private initiativ. Der er en række danske mediekoncerner, som gerne så DR fjernet fra landkortet, for så kan de mod betaling naturligvis udnytte udbuddet af medier.

DF og deres vælgere hader DR af et oprigtigt hjerte. Et parti og dets vælgere, som har taget eneret og patent på, hvad det vil sige at være den gode dansker. De skal ikke have konkurerende verdensopfattelser kørende ved siden af. Derfor har de været så nøjeregnende med at blande sig mange af DR udsendelser f.eks 1864 af instruktør Ole Bornedal og Historien om Danmark.

DF´s forsvarsordfører Marie Krarup fortæller om de henrivende forhold i Rusland, hvis styre hun helt utilsløret ser op til. Der har man den rette forståelse af hvem som skal definere, hvad det vil sige være en god russer: Vladimir Putin og hans parti Enigt Rusland. Bemærk endeligt titlen på partiet.

Det er den samme tilgang partiet DF har til ytringsfrihed i Danmark. Tolerancen er ikke eksisterende. Medierne skal afspejle partilinien, partilinien udstikkes af partitoppen og medlemmerne de har bare at klappe personligt i og klappe af parolerne.

Det er kernen i ødelæggelsen af DR og motiverne bag denne ødelæggelse af en kulturinstitution.

Christina Balslev, Lillian Larsen, Vibeke Hansen, Carsten Wienholtz, Erik Nissen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Kære Arne Lund kl 08.06

GOD HUMOR

Hr. Sparekasse assistenten fra Bøvlingbjerg Sparekasse a Kr. Jensen er hermed optaget permanent i VLAK Marionet Teateret. Prøvetiden er overstået med topkarakterer efter den seneste optræden.

" Husk af fokusere din kerneopgave, for så får du bedre TV "

Kim Folke Knudsen

Kære Arne Lund kl 08.06

GOD HUMOR

Hr. Sparekasse assistenten fra Bøvlingbjerg Sparekasse a Kr. Jensen er hermed optaget permanent i VLAK Marionet Teateret. Prøvetiden er overstået med topkarakterer efter den seneste optræden.

" Husk af fokusere din kerneopgave, for så får du bedre TV "

Eva Schwanenflügel

Kim Folke Knudsen :
"Jeg nyder her Lørdag aften at se Matador afsnit 16 Lauras store dag endnu en gang. Jeg bliver aldrig træt af den serie efter ide af Lise Nørgaard, instrueret af Erik Balling og mange andre dygtige manuskriptforfattere. Skuespiller galleriet i Matador er en fantastisk inspirerende rejse i dansk skuespil kunst."

Du er ikke alene.
Forrige år bestilte Lars Løkke Rasmussen ikke andet end at promovere Matador i sin nytårstale.
DF havde dog længe været imod serien, da den efter deres mening var helt forkert.
"Krøniken" var DF også imod. Ligesom de var imod "Borgen". Og i det hele taget alle de ikoniske serier danskerne tog til sig år efter år. Og talte sammen om.

Står det til DF, skal vi alle lytte til Hansi Hinterseer, og have adgang til våben.
Men ingen adgang til fri og lige public service.

Christina Balslev, Hanna Grarversen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

"Hvornår begynder journalister generelt at tænke over deres ordvalg omkring dette? Det har altid undret mig, at skattenedgang ureflekteret omtales med det stærkt positivt ladede ord "skattelettelser". Mistede skatteindtægter kunne mere rammende omtales som "skattetab" - eller mere neutralt "skattenedgang"."

Det er fordi du peger på forskellen mellem hvad Enhedslisten og andre opfatter som penge. Enhedslisten opfatter penge som statens og så har vi dem til låns, andre opfatter penge som noget vi giver til staten/ fællesskabet.

Tab opstår hvis man mister penge. Ved skattelettelser mister staten ikke penge, men borgerne beholder flere af deres egne penge.

Sider