Leder

Mottoet for #MeToo må være, at magt korrumperer

Det er ikke paradoksalt, at en magtfuld filmkvinde eller en magtfuld kvindelig intellektuel lader sig korrumpere. Og at de beskyttes af penge og netværk. Det er et bevis på, at magt korrumperer
Asia Argento var en af de første til at anklage Harvey Weinstein for voldtægt og gav filmverdenens elite i Cannes en grundig opsang på årets filmfestival. I denne uge blev hun så beskyldt for selv at have krænket en 20 år yngre dreng.

Asia Argento var en af de første til at anklage Harvey Weinstein for voldtægt og gav filmverdenens elite i Cannes en grundig opsang på årets filmfestival. I denne uge blev hun så beskyldt for selv at have krænket en 20 år yngre dreng.

Alberto Pizzoli

Kultur
25. august 2018

#MeToo-bevægelsen er en superkompleks og broget folkebevægelse, der fortolkes og defineres på et utal af måder. Og de seneste ugers to sager har tvunget visse fortolkere af bevægelsen til at revurdere deres synspunker.

Dels har der været sagen om den italienske skuespiller og instruktør Asia Argento. Hun var en af de første til at anklage Harvey Weinstein for voldtægt og gav filmverdenens elite i Cannes en grundig opsang på årets filmfestival. I denne uge blev hun så beskyldt for – kort før Weinstein-skandalen brød løs – at have betalt en mandlig skuespiller, hvad der svarer til omtrent 2,5 millioner danske kroner for ikke at offentliggøre en anklage om seksuelt overgreb, da han var 17 og hun 37 år.

Hun har hårdnakket nægtet sig skyldig, men lækkede SMS-korrespondancer og fotos tyder på, at hun faktisk har haft sex med en mindreårig og betalt ham for at holde kæft.

I samme periode er det kommet frem, at den tjekkisk-amerikanske stjernefilosof og professor Avital Ronell er blevet suspenderet i et år fra New York University for at chikanere en mandlig studerende seksuelt – blandt andet med kryptiske og overstrømmende kærlighedsudvekslinger på mail.

Sagen blev offentligt kendt, da en hjemmeside lækkede et brev, hvor en hær af akademiske superstjerner, blandt andre Judith Butler og Slavoj Zizek, afkrævede universitetet retfærdig behandling af deres prominente kollega. Ikke fordi de kendte til sagen, skrev de – selv om nogle af dem opfattede den studerende som utroværdig – men på grund af den anklagedes vigtighed for den akademiske verden.

Både mænd og kvinder

Nogle har ment, at mænds stemmer og erfaringer eller opbakning ikke er relevante i #MeToo-bevægelsen, fordi problemet udelukkende drejer sig om mænds magt over og overgreb på kvinder. For dem bør sagerne om Ronell og Argento være en fin anledning til at få nuanceret den idé – med opbakning fra alle de mange historier og undersøgelser, der allerede er lavet og rigt offentligt beskrevet.

Det er nemlig ikke en nyhed i #MeToo-æraen, at mænd også bliver udsat for overgreb.

En af det seneste års helt store Hollywood-skandaler opstod, da skuespilleren Anthony Rapp berettede om at blive forsøgt voldtaget af filmstjernen Kevin Spacey, da Rapp var 14 og Spacey 26 år. Siden er andre mænd stået frem med. Og ifølge seneste amerikanske undersøgelse af seksuelle overgreb fra National Sexual Violence Resource Center er 91 procent af alle ofre piger og kvinder, men ni procent er altså drenge og mænd.

Der er også nogle, der mener, at det er hyklerisk overhovedet at tale om kønsforskel i #MeToo. Men her kan statistikkerne atter lede os tilbage på sporet: Det er trods alt i ekstremt overvejende grad mænd, der forgriber sig på kvinder.

Ingen paradokser

Det kræver ikke en biologisk forklaring, men en meget simpel magtanalyse: Overgreb handler om magt, og den sidder mænd i overvejende grad stadig på. #MeToo-bevægelsen handler om alle niveauer af magt – i det politiske system, i den akademiske verden osv. Og alle steder, hvor der er magt, er der mulighed for at misbruge den.

Det er det, folk i bevægelsen prøver at belyse og omstyrte ved omsider at blive lyttet til.

Og præcis det skal og må være MeToo-bevægelsens allervigtigste opgave: Ikke blot at flå patriarkatet ned, men at smadre alle de elfenbenstårne, økonomiske, sociale og kulturelle eliter, som er blinde af egen magt. Den klammeste konsekvens ved magt er troen på, at man kan slippe afsted med hvad som helst, og har ret til det.

Når Asia Argento betaler et offer for seksuelle overgreb for at holde sin kæft, stiller hun sig op i en endeløs kø af magtmennesker, der har kunnet betale sig fra problemerne – fra Michael Jackson over Trump til Weinstein. Og når en række akademiske verdensstjerner – kvinder som mænd, feminister og ikkefeminister – underskriver et brev, der plæderer for særbehandling på basis af deres kollegas store vigtighed for den akademiske verden, så er og bliver det magtfuldkomment.

Så nej. Det er ikke paradoksalt, at en magtfuld filmkvinde eller en magtfuld kvindelig intellektuel lader sig korrumpere. Og at de beskyttes af penge og netværk. Det er et bevis på, at magt korrumperer.

Forestil dig i stedet, at de helt magtesløse, dem uden stemme eller penge eller netværk, slap afsted med at begå overgreb på de magtfulde. Se, dét ville være et faktisk paradoks – og den eneste situation, som er og bør være umulig at forestille sig i #MeToo-bevægelsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det handler vel også om at Hollywood- eller university-celebrities ofte får ganske almindelige normer galt i halsen. Når jorden spinner om en, så kan det måske være svært at gennemskue, at man foregive at have en særlig tro, holdning, værdisæt, følelse, kvalitet eller standard, som man egentlig slet ikke har. Og så er man en hykler!

Bjarne Toft Sørensen

Jeg er meget enig i det, der siges om magtfuldkommenhed, og det at magt korrumperer.

Der, hvor det for mig bliver svært, er hvornår der er tale om magtmisbrug og/eller overgreb i et forhold, hvor der også er tale om en magtrelation og et seksuelt forhold?

Et par eksempler fra min egen studietid på universitetet:

Hvis en underviser og vedkommendes studerende bliver kærester og senere flytter sammen, er der vel ikke tale om magtmisbrug og overgreb?

Er der tale om magtmisbrug og/eller overgreb, hvis en underviser har et seksuelt forhold til flere af sine 1. års studerende på holdet inden for den første måned efter semestrets start? Nogle vil uden tvivl føle sig misbrugt, fordi de havde opfattet det som noget, der drejede sig om mere end sex. Men hvad hvis de samtidig siger, at de ikke er blevet tvunget til noget, som de ikke selv var interesseret i?

"Det er et bevis på, at magt korrumperer"
At man ikke har magt, korrumperer også en.

For hvad gør mennesker af forkerte ting når de har magten.Men Hvad gør mennesker også af forkerte ting når de IKKE har magten for at få den.

Hvad er magt? For magt komme i mange former og de er ikke alle dårlige
Privilegier
kontrol
kompetencer
ansvar
penge
muligheder
osv.
Magt er nødvendig og god ting i vores samfund.

Men der må ikke og skal ikke værre en fribillet, for dem der udnytter magten. For hvis de slippe for straf, hvad skal så stoppe dem når der ikke er en konsekvens for deres handling.

Som vores kære politiker.
Hvad stoppe dem i at lyve, lede et land i uføre og føre folket bag lyset.
Ohh ja, de kan få en næse af de andre politikere, hvis de kan samle flertal for det, og der ikke er for mange partivenner, der holde hånden over dem.
https://www.dr.dk/nyheder/politik/fakta-det-betyder-det-faa-en-naese
Yep det er en "meget" hård straf de kan få. Det skal nok hjælpe dem til at hold sig fra at lave magtmisbrug.

Hvorfor stiller Asia sig op og kaster sten, når hun selv bor i glashus? Velsagtens fordi Weinstein er hendes støtste professionelle konkurrent, således kunne hun få ham ned. Me#too er et våben for kvinder i kampen for magt og penge. Det er gammelkendt at kvinder ofte let kan sno mænd om fingeren v.hj.a. seksuel forførelse eller ydelser. Det nye er, at de derpå også kan trække Me#too våbenet, hvis ikke det første bragte resultater. Beskyldninger om voldtægt som er tomme bør straffes.

Tjoo jeg er ikke bestemt overrasket over at det foregår den anden vej også. Det må jeg ærligt indrømme. Magten vil altid korrumpere mænd og kvinder. Vi skal lære vores unge at sige klart fra når den slags foregår og minde den "voksne" om at det kan få retslige konsekvenser at overskride grænser eller tvinge sig til noget.

Virkelig ulækker læsning når nogen er så kyniske som til at forgribe sig på et barn som Argento muligvis er skyldig i.

citat
"for at chikanere en mandlig studerende seksuelt"
det hun lavet var IKKE chikanere
men sexuelt assault, der er massiv forskel imellem de 2

Her er link med det åben brev, for der er godt nok mange der forsvare Avital Ronell
https://t.co/b6WIPTYamF

Mads Jakobsen

Et par detaljer som måske, måske ikke kan gøre os klogere.

Asia Argento hvervede sin kæreste, Anthony Bourdain, til at stå for den praktiske del af "pay-off'en" til hendes offer. Så da det hele var overstået, måtte Bourdain se sig selv i spejlet og vide, at de der folk der blev ved med at hjælpe Harvey Weinstein, det var folk som ham. Nu har han begået selvmord, ulig Harvey Weinsteins mange assistenter.

Rose McGowan, et andet kendt ansigt fra Weinstein sagen, var klar til højlydt at kræve at alle skulle "listen and believe" når et offer stod frem. Men da historien om Asia Argento blev afsløret, mente Rose pludselig at vi skulle udvise medfølelse og omsorg... for den der havde begået overgrebet.

Og hvad kan vi så lære af det?

Hvis du tror for meget på #metoos principper er det usund for dit heldbred, men det er gudskelov ikke et problem som #metoos mest højrøstede stemmer lider under.

Hvorfor stiller Asia sig op og kaster sten, når hun selv bor i glashus? Velsagtens fordi Weinstein er hendes støtste professionelle konkurrent, således kunne hun få ham ned. Me#too er et våben for kvinder i kampen for magt og penge. Det er gammelkendt at kvinder ofte let kan sno mænd om fingeren v.hj.a. seksuel forførelse eller ydelser. Det nye er, at de derpå også kan trække Me#too våbenet, hvis ikke det første bragte resultater. Beskyldninger om voldtægt som er tomme bør straffes.

Esben Harding

En 17-årig, der er sammen med 37-årig? Herhjemme ville vi ikke omtale den 17-årige som et offer for et sexuelt overgreb, og det er da også primært fordi hændelsen har fundet sted i Californien, som er en af de få stater i USA med en sexuel lavalder på 18 år, at det overhovedet er blevet et problem for hende.

Sören Tolsgaard

Bjarne Toft Sørensen -

"Er der tale om magtmisbrug og/eller overgreb, hvis en underviser har et seksuelt forhold til flere af sine 1. års studerende på holdet inden for den første måned efter semestrets start?"

Mig bekendt er det ikke tilladt disse undervisere at have sexuelle forhold til deres elever, for det kan naturligvis svække deres objektivitet. Knald med mig, og du får en bedre karakter, der er mulighed for magtmisbrug for fuld udblæsning. Udvikler en sådan attraktion sig seriøst, må underviseren sige op, eller afvente den studerendes afsluttende eksamen. Den fængselsbetjent, som efter sigende har indledt et forhold til Peter "Ubåd" Madsen, er tilsvarende blevet suspenderet. Det er i grunden rystende, at mange ikke synes at være klar over, eller ikke finder grund til at overholde sådanne restriktioner.

Esben Harding -

Jeg ville godt nok gøre indsigelser, hvis min 17 årige søns 37 årige lærerinde, gift og med flere børn, berusede og voldførte ham, hvilket ifølge Bennetts udsagn var tilfældet med Argento. Om det er sandt ved jeg ikke, men det udbetalte hold-kæft beløb lugter uldent. Og hvis der er noget om snakken, er det begribeligvis uheldigt, at Argento er bannerfører for #MeeToo. De fleste kan nemt blive enige om, at Weinstein må være en gammmel gris, som ingen kvinder kan have lyst til, men blot fordi Argento er en sexbombe, giver det ikke automatisk ret til at voldføre alle og enhver.

"Virkelig ulækker læsning når nogen er så kyniske som til at forgribe sig på et barn som Argento muligvis er skyldig i."

Hvilket beskriver et andet problem. 17 år og seksuelt umyndig? Der er vist nogle love der skal tilpasses virkeligheden. Mon ikke 14 passer bedre. Masser af 14årige i Danmark boller lystigt derudad med jævnaldrende uden tanke på at "det må man ikke". Indtil 1930 van den seksuelle lavalder i Danmark 12 år for piger. Det er nok i underkanten

Jørn Andersen

Hvor er de kvindelige debattører henne? De glimrer ved deres fravær.

Hans Aagaard, Flemming Berger, Bassim Walid, Bo Carlsen og Niels Jacobs anbefalede denne kommentar
Mads Jakobsen

Man kan mene hvad man vil om hvor den seksuelle lavalder skal være. Man kan mene hvad man vil om at erfarne personer i magtpositioner tager de yngre under deres vinger, også rent seksuelt.

Men bemærk. Alt denne sofistikerede nuancering bobler først op nu hvor en kvinde står anklaget. Hvis man var kommet med nogle af disse argumenter om Weinstein, Spacey eller andre mænds sager, så var man et svin og en voldtægts-inabler.

Men altså , da jeg var 17 var det , som jeg forestiller mig er sket, en våd drøm, som jeg troligt ville have givet ene kugle for at se realiseret med Asia...

Sören Tolsgaard

Nils Bøjden -

Nu er domspraksis meget mild (som regel tiltalefrafald), hvis de involverede er nogenlunde jævnaldrende, og alderen er vel nok netop bibeholdt for at kunne domfælde i relationer, hvor forskellen i alder/erfaring er stor, for at beskytte endnu relativt umodne unge mennesker mod prostitution og udspekuleret forførelse. Her ville en aldersgrænse på 14 år næppe være at ønske. Det er i praksis et område, som kræver veludviklet psykologisk indsigt.

Sören Tolsgaard

Selv om en del mænd giver udtryk for, at de som ynglinge hellere end gerne ville have være udsat for voldførelse fra en meget ældre, gift kvinde, mor til to, vil jeg da lige gøre gældende, at det - trods aldrig så livlige fantasier - ikke er alle mænd, som ville ønske, at en sådan mulig relation blev realitet. Især da ikke, hvis man allerede havde en kæreste, så ville det helt igennem være pinligt og flovt.

Langtfra alle mænd er ligeså liderlige som de mest braldrende. Det kan faktisk være besværligt at holde en insisterende kvinde på afstand, især hvis man som gentleman samtidig skal undgå at afvisningen sårer. Og problemet bliver ikke mindre, hvis der er alkohol eller narkotika involveret, det kan givetvis mange, både piger og drenge, kvinder og mænd, tale med om, hvis blot man lukker op for de mørke erindringer, som normalt fortrænges godt og grundigt.

David Zennaro, Hans Aagaard, Bo Carlsen og Christina Petterson anbefalede denne kommentar
ulrik mortensen

"Magt korrumperer" - men feminister (m/k) har ofte argumenteret for flere kvinder i magtpositioner, fordi kvinder udøver magt på en anderledes, mere empatisk osv, måde end mænd. Alternativet har f.eks. foreslået, at vi kopierer Sveriges 'feministiske udenrigspolitik'. Læs også det her:
https://www.information.dk/debat/2018/07/kvinder-sad-paa-magten-nato-ove...

Hans Aagaard, Flemming Berger og Bo Carlsen anbefalede denne kommentar
Sören Tolsgaard

@GUX GU-aasiaat Lærerværelset -

Tak for uddybning ift. danske læreanstalter, hvor praksis altså delvis overlades til den enkelte institution. Når jeg kom ind på netop dette område, var det foranlediget af Bjarne Toft Sørensens spørgsmål, og ikke af den aktuelle sag.

Her handler det ikke om en lærer-elev relation, men samkvem med en mindreårig, ifølge Bennett desuden om voldtægt: Invitation, beruselse, oralsex, altsammen anført af Argento. Jeg fremhæver igen, at dette er Bennetts postulater, der afvises af Argento, som benægter, at der overhovedet har været en sexuel relation.

Ja for det kan også tænkes at Bennett afpresser Aegento, efter denne er blevet så eksponeret ...

Man komme ikke ude om som dette også påviser at mænd og kvinde får ikke den samme behandling

Women is going to PRISON for False Accusation Against Men
https://www.youtube.com/watch?v=zrZ990q5kNo

Grethe Preisler

Fra Hollywood til Bollywood og Nordisk Film i Valby til Aftenshowet på Rådhuspladsen i Wonderful Copenhagen og DR-TV. De er skøre de angelsaksere.

Det har de altid været. Men så længe der er penge i skidtet, vil der også altid være nogen, der følger trop, når de går helt over gevind i Gods' Own Country United Bluff og starter en shitstorm som '#MeToo-bevægelsen', hvor enhver med adgang til internettet kan være med i legen og få sine fifteen minutes of fame i den lokale andedam.

Mit første møde med en repræsentant for den angelsaksiske kønsmoral i kød og blod fandt sted i Københavnhavn et par år før frigivelsen af billedpornografien som kunstart i Danmark, dvs. i begyndelsen af 1960-erne. Han hed Bill og var kommet hertil som 'udvekslings-student' og blevet indlogeret hos en dansk familie, hvis manglende sans for dekorum havde chokeret ham dybt.

På en eller anden måde fik jeg Bill som bordherre ved en selskabelig sammenkomst for unge mennesker i samme familie og kom til at hænge på ham som 'turist-guide i København og omegn' sammen med den yngste af familiens sønner, som også syntes, at Bill var en underlig snegl. Men værtskab og venskab forpligter, og enhver måtte yde sit bidrag til, at gæsten fra USA ikke skulle føle sig alt for ensom og fortabt i Danmark.

Det som chokerede Bill så voldsomt, var at værtfamiliens ældste søn, der havde rømmet sit eget værelse for at gøre plads til gæsten fra USA, var flyttet midlertidigt sammen med sin kæreste på hendes ungpigeværelse med både hans og sine egne forældres velsignelse. Bill hade godt nok hørt et og andet om danskernes løse sæder, men at 'ordentlige' mennesker ligefrem lod deres voksne børn af hver sit køn overnatte i samme værelse uden at været gift med hinanden, havde han dog ikke tænkt sig. Tænkte de slet ikke på, at det kunne ødelægge pigens rygte og muligheder for at blive gift med en pæn ung mand af god familie, hvis blev kendt, at hun ikke længere var jomfru?

Vi forsøgte at berolige ham med, at det vel ikke var værre for pigens rygte end for kærestens. Hvad med hans chancer på ægteskabsmarkedet, hvis det sivede ud, at han ikke var 'uberørt' når han engang var færdig med sine studier og kunne begynde at tænke på selv at stifte familie?

Jamen det var da noget helt andet, forklarede Bill. Det var da kun naturligt, at en ung mand havde erotiske erfaringer, før han giftede sig med den pige, der engang skulle blive mor til hans børn.

Og hvem skulle han så gøre dem med, når han ikke måtte gå i seng med sin kæreste, ville vi gerne vide? Og så kom svaret, lige ud af Bills uskyldige 18-årige mund: "Girls from the lower classes of course".

Anina Weber, Daniel Joelsen, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Frank Hansen, Jørn Andersen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Læs Anne Linnets selvbigrafiske bog Testamentet. Der praler hun uhæmmet af sine erobringer og skriver: Don Juan pralede af at have nedlagt 1000 kvinder, jeg har forført flere !! Mon hendes magtfulde rolle som rock-ikon spillede ind her ??

"Mottoet for #MeToo må være, at magt korrumperer"

Hvad så med den magt som #metoo selv skaber og for dem der misbruger denne magt. For man komme ikke ude om at #metoo også er magtmisbrug i sig selv.

Magt til at tilsidesætte retsstaten ret principper.
Magt til at ødelægge menneskers liv ude at have beviser.

#metoo har magt til at få dig fyret, som dette, hvor en miste sit job for at trøste en kvinder
https://www.youtube.com/watch?v=vGriKA7i8Oc

For man komme ikke ude om at nogle har lugte magt i #metoo og den er blevet brugt som et værktøj, som med dette hit job mod Patrick Brown Scandal
https://www.youtube.com/watch?v=ReqrnFuyBNc
https://www.youtube.com/watch?v=aZCgQXXbsAo

eller
hvor Matt Damon fra Oceans 8 udtaler sig om #metoo "forkert" ved at bruge fornuft
https://www.youtube.com/watch?v=Rb_QrnHil6k
så bliver der lavet er petition på over 28.000 underskrifter, for at få ham slettet fra filmen.
https://www.thepetitionsite.com/441/501/676/sexual-harassment-isn%E2%80%...

For dette er klart magtmisbrug fra #metoo sider.

Nielse Bøjden. Det var skam fuldt lovligt for at have sex med Bennett da han var 17 år. Bare ikke for en voksen. Nu er alderen sat sådan i Californien. Hvorfor er det relevant? Nogle stater har andre aldre og fred være med det. Hun er stadig skyldig i statutory rape uanset at du synes han burde være buksemyndig som 14 årig.

SMS-korrespondancerne ligger frit tilgængelig online og hun indrømmer selv at de har haft sex da han var 17. Den sag ligger lige til højrebenet. At sige "hun ikke kendte hans alder" bliver givetvist afvist da de har arbejdet intimt sammen og her ikke bare er tale om at hun har samlet en trækkerdreng op fra et gadehjørne.

Grethe Preisler

Den lille forskel med den store virkning

Når sexsymboler, rockidoler og andre mandlige 'ungdomsoprørere' og kvindeforførere fra slutningen af tresserne og begyndelsen af halvfjerdserne i forrige århundrede, som som f.eks. Mick Jagger, stadigvæk kan turnere rundt på musikscenerne i ind- og udland og te sig som Duracell-kaniner på speed, uden at nogen tager anstød af det, hvorfor kan en ti år yngre rock-mama som Anne Linnet så ikke tillade sig at gøre det samme uden straks at blive lagt for had?

Anina Weber, Anders Lund Pedersen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

P.S. Hvis jeg skal være 'hudløst ærlig', som det hedder på nudansk, har jeg større fidus til musikeren og sangskriveren Anne Linnet fra Århus, end til ikonet Yoko Ono, hvis største 'kunstneriske' bedrift var at slå klo i underklassedrengen John Lennon fra Liverpool og slå sig op som performance-kunstner i verdensformat med hans penge og berømmelse i ryggen både før og efter hans død i New York for en sindsforvirret stalkers kugler.

"Der er også nogle, der mener, at det er hyklerisk overhovedet at tale om kønsforskel i #MeToo. Men her kan statistikkerne atter lede os tilbage på sporet: Det er trods alt i ekstremt overvejende grad mænd, der forgriber sig på kvinder."

Der kan være flere grunde til det du kalder "sporet". Bl.a. at mænds tærskel for definition af overgreb ligger højere. De er måske dårlige til at identificere kyniske hensigter fra kvinder og så er det også stadig tabu-belagt for en mand at indrømme at han er et offer for misbrug, ikke mindst af en kvinde.

Det var skam fuldt lovligt for at have sex med Bennett da han var 17 år. Bare ikke for en voksen."

Jeg ved det .Det er ligesom Danmark hvor 2 14årige i princippet ikke må have sex, men ikke kan straf forfølges for at gøre det. Hvad de så gør med stor ihærdighed. Ofte , mange gange og med stor glæde.

Nils jeg føler du er ude på et skråplan her. Selvfølgelig kan teenagere hygge sig med sex. Lovgivningen er sådan for at beskytte dem mod voksne og disse voksnes mulige hensigter, ikke at nægte teenagere fornøjelsen ved lidt lagengymnastik.

Selvfølgelig skal jævnaldrene have lov hvis de lyster, ustraffet.

Grethe Preisler

@Bassim Walid
"Selvfølgelig skal teenagere have lov, hvis de lyster, ustraffet."

Også store drenge på 19 med små piger på 13 og omvendt? Eller to af samme køn med samme aldersforskel? M.a.o: så længe ingen af dem er under 13 eller over 19, er det bare OK, og 'de voksne' skal blande sig uden om?

Grethe Preisler

O hvor er vi frisindede 'vi danskere' nu lige før vi snart skal til folketingsvalg igen, hvad enten vi synger eller piber. Vi er skam hverken racister, sexister eller sådan nogen, der ser ned på de fattige.

Har vores egen statsminister måske ikke nylig optrådt som taler ved Copenhagen Pride 2018? Og er vores justitsminister måske ikke forlovet med en 'farvet' yngre herre fra Den Dominikanske Republik, som han snart skal holde kirkebryllup med? For ikke at nævne vores økonomi- og indenrigsminister, der efter at have mistet sin ægtemand gennem mange år har giftet sig med en fælles veninde af parret og p.t. er på barselsorlov, fordi hans hustru har skænket ham en kær lille datter?

Sören Tolsgaard

Grethe Preisler -

Er der mon forresten nogen her, der har lagt Anne Linnet for had?

Det er forhåbentlig muligt uden had at gøre gældende, at Linnets hudløse og noget storskrydende meritter er påvirket af hendes magtfulde rolle som rockikon, hvilket også gælder andre - det synes at være et ret udbredt syndrom. At du har "fidus" til Linnets flamboyante stil er da helt okay, men man kan jo have andre præferancer, både musikalsk og sexuelt.

John Lennon kom fra små kår, men modtog den højeste britiske orden (MBE) i 1965. Da Yoko Ono "slog en klo" i ham var han en af imperiets mægtigste mænd, "mere kendt end Jesus" - og mon ikke det til dels skyldes Yoko Onos indflydelse, at han returnerede sin MBE i 1969?

Man kan mene meget om Onos kunstneriske performances, som langtfra er min kop the, men en kvinde, som ansporede Lennon til nogle af hans bedste sange, og som han gang på gang vendte tilbage til, har, trods kendis-parrets til tider bizare og LSD-påvirkede eskapader, nok også haft positiv indvirkning på ham.

https://www.youtube.com/watch?v=S5lMxWWK218

Grethe Preisler

Søren Tolsgaard

Det var nu nærmest Lars N. Jensens forsøg på at bringe 'debatten' ind på 'det rette 'fjerdebølgefeministiske spor' igen med hans bøvede bemærkning af 25. ds. kl. 15.32, der fik mig op dupperne for at forsvare Anne Linnets ret til at te sig lige så fjollet som sine mandlige kolleger i rock-branchen.

Woman is the nigga of the world - oh yeah!.
Gælder det mon også for stil-ikoner som Barbara Hutton, Wallis Simpson og Paris Hilton f.eks. Eller er en goldigger en golddigger uanset sin hudfarve, nationalitet, religion, seksuelle præferencer og alder?

Grethe jeg skrev jævnaldrende. I dit citat af mig har du citeret mig forkert! Om det er en reel misforståelse eller for at tillægge mig en holdning du kan spille lidt mur med ved jeg ikke men din antagelse af min holdning er fuldstændig forkert.

Læs i øvrigt mit indlæg igen. Jeg skelner mellem voksne og dem der er under den seksuelle lavalder så hvorfor beskriver du en 19-årig som en dreng? En 19-årig er en voksen.

Grethe Preisler

Bassim Walid,

Hvor mange forskellige 'avatarer' benytter du egentlig? Det var i første omgang ikke dig, men Lars. N. Jensen, jeg var ude med riven efter efter i anledning af bemærkningen om rockstjernerne Anne Linnet versus Mick Jagger.

Du skrev heller ikke 'jævnaldrende', men teenagere i første omgang, og korrigerede det så i en bisætning til 'fjortenårige.' På jævnt 'nutidsdanglish' er en teenager en person mellem 13 og 19 år - uden smålig skelen til vedkommende persons hudfarve, køn, religion og seksuelle præferencer - mens den 'seksuelle' og 'kriminelle' lavalder er 15 og myndigheds- og valgretsalderen 18 år.

Det giver et vidt spillerum for spidsfindige (juridiske) fortolkninger af, hvornår ligeværdige seksuelle forhold mellem to personer af hver sit og/eller samme køn kan anses for at være både praktisk gennemførlige og etisk acceptable.

Ah hvad? Du skrev til mig og jeg skrev til dig. Igen læser du vilkårligt. Jeg skrev at teenagere kan hygge sig med sex. Deri ingen accept overhovedet af et potentielt kriminelt forhold som dit stråmandsforhold mellem én på 19 og én på 13.

Du burde forholde dig til dit fejlcitat i stedet for at begi dig ud i bortforklaringer. Virker lidt som om du søger en konfrontation. I øvrigt var mit indlæg heller ikke henvendt til dig men til Nils Bøjden i relation til hans tidligere indlæg.

"Vidt spillerum". Nu er loven jo indrettet på en bestemt måde så at du tilsyneladende vælger at misforstå mit indlæg ændrer ganske sikkert ikke på lovens ordlyd eller dens fortolkning så du kan sove roligt om natten Grethe Preisler.

Sören Tolsgaard

"Det er ligesom Danmark hvor to 14 årige i princippet ikke må have sex, men ikke kan strafforfølges for at gøre det. Hvad de så gør med stor ihærdighed. Ofte, mange gange og med stor glæde." [Niels Bøjden]

"Selvfølgelig kan teenagere hygge sig med sex. Lovgivningen er sådan for at beskytte dem mod voksne og disse voksnes mulige hensigter, ikke at nægte teenagere fornøjelsen ved lidt lagengymnastik. Selvfølgelig skal jævnaldrene have lov hvis de lyster, ustraffet." [Bassim Walid]

"Også store drenge på 19 med små piger på 13 og omvendt? Eller to af samme køn med samme aldersforskel? M.a.o: så længe ingen af dem er under 13 eller over 19, er det bare OK, og ’de voksne’ skal blande sig uden om?" [Grethe Preisler]

Javel så, og lad os så lige få definitionen af "teenager" på plads:

https://da.wikipedia.org/wiki/Teenager

Preislers eksempel er altså ikke så irrelevant endda. Nu er det vist ikke så ofte etnisk danske teenagere debuterer allerede i 13-14 års alderen (Niels Bøjden er lovlig stor i slaget, men det er mænd jo ofte), især ikke drengene, som i gennemsnit debutterer noget senere end pigerne, mens det vistnok forholder sig omvendt blandt muslimske teenagere, her får kun drengene "lov" til at eksperimentere, med danske piger vel at mærke, mens pigerne ifølge imamens love må vente, indtil den rette livsledsager er fundet, ikke meget straffrihed der. Hvilket skaber en mærkbar uligevægt, men er ret vanskeligt at italesætte uden at blive beskyldt for lidt af hvert.

Grethe dit stråmandseksempel må stå for din egen regning. Det er et tænkt eksempel fra din egen rodekasse, ikke min. Du kunne jo evt. tage mine to udsagn som to forskellige i stedet for at blande dem vilkårligt sammen. Jeg tror vidst de fleste kan læse det indlæg uden at blive drønforvirret af to begreber, "jævnaldrene" og "teenagere".

Og tak Tolsgaard for at blande islam ind i det også. Hvad med jødedommen? Kan du også fortælle os om det "vistnok" forholder sig anderledes med sexdebut i den religion? Jeg spørger af nysgerrighed da dine antagelser om islam i diverse artikler er mange og brogede. Måske jødedommen interesserer dig lige så meget. Hvordan med buddhistiske unge? Hvordan forholder det sig med dem?

Anyway. Tilbage på sporet. Argento har nu også et mellemværende med en britisk komiker, Jeff Leach, som siger han har modtaget en uønsket video på snapchat af seksuel karakter fra Argento. Og det endda mens han forsøger at slippe af med sin sexafhængighed. Håber det er løgn men rapporteret i flere medier inklusiv det lidt småkulørte Daily Mail. Det bliver værre og værre. Gad vide hvad der venter forude?

Sören Tolsgaard

Bassim Walid -

Dine "stråmandsspørgsmål" om jøder og buddhister oplever jeg som tænkte eksempler fra din egen rodekasse. Blandt jøder findes sikkert normer, som afviger fra de almene danske, også sekterisk kristne har afvigende normer, men dette er altsammen mindre aktuelt i den store sammenhæng, fordi de udgør forsvindende små befolkningsandele. Muslimer udgør derimod efterhånden en ganske betydelig andel af befolkningen, især blandt yngre årgange og i de større byer, og derfor vil disse miljøers normer naturligvis i høj grad præge ungdomskulturen, hvilket næppe nogen iagttager kan undgå at bemærke. Og sagen er, som antydet, at muslimske drenge ifølge gældende normer har lov til "lagengymnastik" med danske kvinder, mens deres søstre under trusler om vold og udstødelse må afholde sig fra nattelivet, iføre sig tørklæde og afvente et arrangeret ægteskab.

Nu behøver du jo ikke påtage dig hele byrden ved at benægte eller forsvare dette alment kendte forhold. Alle ved, at det er grundlag for mange konflikter og omtrent umuligt at italesætte uden at blive beskyldt for de værste ting. Og du vikler jo blot udenom sagen ved at pege på jøder og buddhister.

Mht. Jeff Leach, har jeg læst om hans beskyldninger. Dem er der vist ikke særlig meget gods i, udover, at de bekræfter, at Argento er en sexuelt udfordrende type, som nemt kan rode sig ud i pinlige episoder. Der er ikke noget kriminelt at komme efter, Leach havde jo selv som "sexaddict" haft gang i lidt af hvert.

Det handler vist efterhånden mere om, at medierne betaler godt for en god historie, og så kan man vist heller ikke se bort fra, at Weinbergs agenter gør, hvad de kan, for at få sagen vendt til detroniserede producers fordel, hvilket trods alt nok vil blive temmelig vanskeligt.

https://finnjanning.com/2018/06/11/all-women-are-not-angels/
Ikke alle kvinder er engle - så ja, magten korrumperer

Tolsgaard at være sexafhængig er ikke nødvendigvis det samme som at være seksuelt aggressiv sådan som Argento forekommer mig at være. Hvem i alverden sender videoer med seksuelt indhold til en mand i forhold?

Jeg spurgte til jøder og buddhistiske unge fordi du lader til at have rigtigt meget at sige om muslimer, i stort set enhver sammenhæng og lur mig om det ikke også sniger sig ind her. Det var af ren nysgerrighed.

Folk med en eller anden form for tilknytning til islam udgør en voksende minoritet i Kongeriget Danmark ja men den konservative gruppe af muslimer du ynder at tale om udgør en minoritet i minoriteten og er totalt uden politisk indflydelse.

Grethe. Klar snak i mit svar til Nils Bøjden. Din efter min mening påtagede misforståelse og pædofilieksemplet med 19 og 13 årige er helt dit eget.

Sören Tolsgaard

Bassim Walid -

"Folk med en eller anden form for tilknytning til islam udgør en voksende minoritet i Kongeriget Danmark ja men den konservative gruppe af muslimer du ynder at tale om udgør en minoritet i minoriteten og er totalt uden politisk indflydelse."

Jeg taler om, at nattelivet er præget af, at fortidens ligevægt mellem danske mænd og kvinder er bragt ud af balance af utallige brødre fra muslimske miljøer, hvis søstre ikke må deltage, men iført tørklæde skal afvente tvangsægteskab med en fætter fra Langtbortistan. Denne uligevægt skyldes ikke en konservativ minoritet i minoriteten, men er udbredt i miljøer med muslimsk baggrund.

A propos din frimodige påstand om, at der er frihed til "lagengymnastik" mellem jævnaldrende/teenagere, erindrer jeg gentagne sager om, at 15-20 årige drenge med muslimsk baggrund - til tider i flok - har begået voldtægt mod danske piger ned til 13-14 års alderen (vist aldrig mod piger med musllimsk baggrund), måske fordi de har misforstået, hvad frihed betyder. Hører man nogensinde om danske drenge, som har voldtaget piger med muslimsk baggrund? Blot danske drenge kommer sammen med sådanne piger, er det med risiko for begge parter, ja selv en fætter fra forkert klan risikerer vold eller æresdrab, hvis han har samkvem med en sådan pige.

Nu kan du påstå, at de mange piger med muslimsk baggrund, som bærer tørklæde, ikke viser sig i nattelivet og end ikke tør tænke på et forhold til en dansk dreng (og det er ikke en lille minoritet i minoriteten), opfører sig således af egen fri vilje, at ægteskabet med fætteren fra Langtbortistan er frivilligt, osv., men det er samtidig velkendt, at kvinder og piger fra sådanne miljøer er stærkt overrepræsenteret på krisecentre, og da mange end ikke tør henvende sig sådanne steder, ser vi givetvis kun toppen af isbjerget.

Denne problematik bør erkendes og italesættes, ikke bagatelliseres.

Grethe dit lille Piet Hein er så sandt og her er det jo dig der tillægger mig en eller anden holdnig ved med viljle at misforstå mit indlæg Tak for citatet men ligesom dine tidligere kommentarer er det yderst fejlplaceret.

Du erindrer meget Tolsgaard. Erindrer du mon også det kyniske "offer" fra Fredericia banegård? Tre uskyldige drenge dømt for voldtægt og nøglen smidt væk indtil den virkelige gerningskvinde (tidligere offer) taler over sig på video og praler med at være god til at lyve overfor politiet.

I øvrigt ved jeg ikke hvor relevant al dit muslimsnak er. Jeg taler om unge mennesker generelt. Jeg er ikke så sygeligt fikseret på islam som du er.

Øh jo. Man kan risikere vold mange steder Tolsgaard. Og æresdrab også. Danske mænd skyder og dræber deres koner engang imellem. Nogle gange stikker de dem ihjel eller kvæler dem. Så var der vidst også ham fra forsvaret der sprang familien i luften. Eller var det kun ham selv og børnene? Hvorfor så interesseret i muslimske mænds vold? Danske mænd kan sagtens være med her Tolsgaard.

"Nu kan du påstå, at mange piger med muslimsk baggrund...." Jeg har slet ikke talt om muslimske piger i denne tråd. Med eller uden tørklæde. Hvor får du det fra? Det er faktisk kun dig Tolsgaard der konstant taler om muslimer. De er din egen, efter min mening, sygelige interesse der kommer frem her. Men underholdene er det. Jeg tager det lidt som et gratis kig ind i DF'ers tankegang. Et konstant loop der fortæller hvor slemme muslimer er. Uanset hvilken artikel det drejer sig er muslimerne i sigtekornet.

Her en artikel om MeToo som du fint drejer over på noget med æresdrab og tørklæder og hvem der går i byen. Er der overhovedet nogen grænser for hvor urelateret noget kan være Tolsgaard?

Skal vi komme tilbage på sporet og tale Asia Argento og hendes aggressive seksualitet og de SMS-beskeder hvor hun indrømmer at have sex med Bennett da han var 17 og det var ulovligt. Er hun efter din mening pædofil?

Sören Tolsgaard

Bassim Walid -

Du spurgte mig, med egne ord af "nysgerrighed" ind til mine synspunkter. Om du bryder dig om det eller ej, så svarede jeg.

Jeg bringer muslimske piger med på banen, som kommentar til dit indlæg:

"Selvfølgelig kan teenagere hygge sig med sex. Lovgivningen er sådan for at beskytte dem mod voksne og disse voksnes mulige hensigter, ikke at nægte teenagere fornøjelsen ved lidt lagengymnastik. Selvfølgelig skal jævnaldrene have lov hvis de lyster, ustraffet."

- Fordi denne "frihed" i miljøer med muslimsk baggrund gælder for drenge (ift. danske piger), men ikke for piger. Det er i høj grad årsag til den kønslige uligevægt, som er opstået i byernes natteliv og i det danske samfund. Sara Omar, som jeg tidligere har citeret, skriver herom bl.a.

"Og selv om vi i Danmark og vesten siger, at der er demokrati, og islam og sharia ikke har noget at skulle have sagt lovgivningsmæssigt, så er virkeligheden for muslimer anderledes ... Der er problemer derude, som vi har brug for at se i øjnene, italesætte, debattere og finde reelle løsninger på. Tænk, hvis man sagde: ’Kvindesynet i koranen er ikke i orden, hvad skal vi gøre ved det?’ Og så diskuterede løsninger derudfra, i stedet for at stemple hinanden som racister og islamofober."

https://www.dr.dk/nyheder/kultur/sara-omar-har-skrevet-en-bog-om-aeresdr...

Du kan naturligvis sagtens finde eksempler på, at danske mænd begår voldtægt eller at danske piger lyver, men det forandrer jo ikke ved, at ovennævnte problematik er årsag til megen vold mod kvinder.

Idet du sprugte ind til buddhister, vil jeg tilføje, at danske mænd (og indvandrere) har bragt en del thailandske kvinder hertil, hvilket ikke mindst skyldes, at en del mænd er blevet til overs, fordi der opstod mangel på kvinder. Derved er balancen i nogen grad blevet genoprettet, men til gengæld bliver lande som Thailand simpelthen drænet for kvinder. Fattige familier sælger deres døtre til sexindustrien, buddhismen har ikke som islam en almægtig Gud, den er snarere en filosofi, som lader sig bøje i mange retninger, hvorvidt det er godt, vil jeg ikke komme nærmere ind på her.
Men naturligvis former århundreders religionspraksis bevidstheden hos de, som har levet eller stadig lever under dens domæne.

Her i DK er vi i høj grad sekulariserede, dvs. juridisk ret, begrundet i humanistiske principper, står over de hellige bøger, og det ser de fleste danskere naturligvis ikke gerne saboteret af muslimske klaners selvtægt, hvilket er en reel trussel, fordi den muslimske indvandring er massiv.

Mht. Asia Argento, så har hun tilsyneladende haft et pædofilt forhold, hvilket hun naturligvis bør stilles til regnskab. det blegner dog ift. Weinsteins uendelige kæde af magtmisbrug, som, om end retten muligvis ikke kan bevise, at han har gjort noget ulovligt, er så frastødende i den almindelige retsbevidsthed, at han vil få vanskeligt ved at gøre comeback og gentage sine meritter.

Hvis Asia Argento går til bekendelse og lover bod og bedring, er hendes forseelse derimod nok ikke værre (vi har jo alle dummet os), end at hun vil kunne fortsætte sin karriere som skuespiller, mere tvivlsomt som frontfigur for #MeeToo.

Tolsgaard hvorfor er det relevant om hendes kriminalitet blegner i forhold til andres? Der har været masser af artikler om Weinstein. Denne omhandler Argento. Nu bliver hun muligvis udstillet tidligt i sin kriminalitet. Weinstein er en del ældre. Argento kan nå at chikanere og krænke mange flere mænd inden hun når hans alder. Jeg synes det er påfaldende at en fortaler for metoo og selverklæret offer for Weinstein springer ud som det der forekommer mig at være lidt småpædofil og en seriekrænker. Det er for mig ingen formildende omstændighed at "der er én der er værre".

Intet under at der bliver skrevet artikler om hende. Noget siger mig at der kommer flere frem af busken når de lige har fået talt det igennem med deres kone/partner.

FYI jeg klikker ikke på dine links.

Danske mænd begår i øvrigt stadig ekstrem vold mod og drab på kvinder. Amagermanden med sin hærgen igennem årtier. Ham ubådsfyren er også et glimrende eksempel på en pæredansk, veluddannet mand der begår et seksuelt rovmord af værste skuffe. Endda på en helt tilfældig kvinde som han mishandler i timevis for at tilfredsstile sine afvigende seksuelle præferencer. Muligvis den mest kyniske morder vi har haft i Kongeriget i moderne tid. Lundin er vel den eneste der kommer i nærheden.

Grethe Preisler

@Bassim Walid,

Pas på parykken ikke blæser af hovedet på dig, 'byretsdommer Bassim'. Det var faktisk lige præcis 'voldtægten'' fra Fredericia Banegaard, jeg hentydede til. Der var det pigens far, som - i første runde - trak det længste strå, fordi han hyrede byens bedste advokat til at forsvare sin 'uskyldige' lille piges dyd og rygte.

Men så var jo også lige historien med de ti små muslimske englebasser, der blev dømt i sagen med 'den danske luder i skurvognen'. Og deres ærbare mødre og søstre, som hylede og skreg op i retten om 'racediskrimination' og 'forfølgelse af religiøse mindretal' fra Bispehaven i Århus, da dommene blev forkyndt. Så mon den ene af parterne egentlig har ret meget at lade den anden høre, når det kommer til stykket?

Hali hallo halal
(and no pun intended, som det hedder på danglish)

Sören Tolsgaard

Bassim Walid -

Artiklen handler om, at magt korrumperer, eksemplificeret ved Argento, Weinstein, m.fl. - du foretrækker så at fokusere på Argento, kalder hende "seriekrænker" og forudser, at der vil komme mere frem. Det er da muligt, hun er jo allerede i forvejen kendt som ofte letpåklædt eller nøgen skuespillerinde. Og Jeff Leach havde som 27 årig været sammen med over 300 kvinder, så mon ikke også han har været en smule sexuelt aggresiv?

Og Madsen og Lundin er naturligvis fæle herrer, hvem der er værst, ved jeg ikke, der findes dybt afsporede mennesker overalt i verden. Hvad jeg har været inde på, er, at den muslimske kultur i udstrakt grad er kvindeundertrykkende, hvilket ikke harmonerer med den moderne, europæiske civilisation.

Jeg har vedhæftet link til interview med Sara Omar, fordi hendes indsigt i muslimske kvinders situation naturligvis rækker langt videre, end min. At du ikke vil læse den, tyder for mig at på, at du ikke forholder dig seriøst til de synspunkter, jeg har fremsat, og så kan vi lige så godt afslutte denne debat.

Tolsgaard om Jeff Leach har været sammen med mange kvinder er fuldstændigt ligegyldigt. Du spekulere og spekulere og dømmer så frit. Kunne han mon have været seksuelt aggressiv? Han er ikke anklaget. Det er hun.

Og Grethe jeg kan forstå at no pun intended er det nye sort i din by. Sødt nok men det er lidt slidt nu. Man bruger det i øvrigt også kun når der så rent faktisk er pun. Men de lader til at være dig gået forbi. Byretsdommer? Det er lidt uklart hvor du vil hen med det her. Noget siger mig at bajerne lige skal ned først inden tastaturet bliver trampet til ukendelighed men jeg kan kun gisne.

Ny status. En fyreseddel:

https://variety.com/2018/music/news/asia-argento-x-factor-italy-axed-120...

Og en slyngveninde trækker stikket/støtten.... sådan da:

https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-45329276

Gad vide om McGowan også bare synes det "ikke var fair" da Weinstein ifølge hendes eget udsagn voldtog hende eller har hun mon hårdere termer til at beskrive det når det er hende selv der er offer for en sexkrænker? Men ok selv om det har taget hende en uge er hun da trods alt kommet til den konklusion at Argento som minimum er skyldig i seksuel omgang med en mindreårig og derfor nok ikke værd at forsvare.

Sider