Leder

Den nye scenekunstaftale belønner ’high performers’

Der er ikke tale om en banebrydende reform af scenekunststøtten. Og det er bekymrende, at belønningskulturen gør sit indtog så direkte i statsstøtten
25. marts 2019

Stor glæde hersker på de sociale medier tilhørende Fredericia Teater, Randers Egnsteater og Vendsyssel Teater. Og forståeligt nok. I det seneste år har kulturminister Mette Bock (LA) og hendes udspil til en ny scenekunstreform været årsag til megen debat i den danske teaterbranche.

Udmeldingerne var markante og indeholdt kontroversielle forslag.

Onsdag aften kom den endelige aftale i hus. Med titlen ’Mere teater til flere – investeringer i dansk scenekunst’ er der indgået et bredt forlig i Folketinget mellem regeringen, DF, S, SF og R, som ligner en bonusordning, vi kender fra de liberale erhverv, hvor high performers belønnes.

Det mest markante i aftalen er ophøjelsen af de tre førnævnte teatre, der fra januar 2020 ændrer status fra egnsteatre til nye, endnu udefinerede roller som regionale teatre med opgaver på tværs af kommunale skel. Derudover modtager de egnsteatre, som ikke allerede er en del af støtteordningen, fremover også direkte støtte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu