Leder

Superheltefortællinger er vor tids myter og sagaer

Superheltefilmene – og tegneserierne, de er baseret på – er kulørte og larmende, men de er også andet og mere end det. De fortæller nemlig opbyggelige, begavede og underholdende historier om at være menneske
26. april 2019

Da den amerikanske tegneserieskaber Stan Lee døde i november måned sidste år, så den grænsesøgende talkshowvært og komiker Bill Maher sit snit til at kritisere de mange fans, som sørgede over Lees død.

Lee stod som kreativ chef på tegneserieforlaget Marvel i 1960’erne og 1970’erne fadder til den moderne superheltetegneserie. Han skabte en lang række af de populære tegneseriefigurer og -historier, som i vore dage forvandles til milliardsælgende superheltefilm, og han blev – og bliver stadig – dyrket som noget nær en gud af sine fans.

Det havde Maher det svært med. I et blogindlæg skrev han, at »manden, der skabte Spider-Man og Hulk er død, og Amerika sørger. Dyb, dyb sorg over en mand, som inspirerede millioner til, hvad? Se en film, tænker jeg.«

Det vakte en vis bestyrtelse, og Maher blev skarpt kritiseret for at bruge Lees død til at gøre grin med manden og hans skaberværk. Det rystede dog ikke komikeren, og to måneder senere brugte han sit tv-show, Real Time with Bill Maher, til at understrege kritikken.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvem kunne ikke drømme om et hemmeligt liv som superhelt, nu man ellers er så kikset og uanselig i det hverdagsliv man lever? :-)

Nikolaj Lykke Nielsen, Christian Monggaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar