Leder

Det sikre valg for TV 2

Kun tre måneder efter, at TV 2 igangsatte jagten på en ny direktør, faldt valget på kanalens tidligere indholdsredaktør, Anne Engdal Stig Christensen. Som dronningen af dansk flow-tv er hun det sikre valg for TV 2, men hun får nok at tage sig til i den eksplosivt foranderlige medieverden
Kun tre måneder efter, at TV 2 igangsatte jagten på en ny direktør, faldt valget på kanalens tidligere indholdsredaktør, Anne Engdal Stig Christensen. Som dronningen af dansk flow-tv er hun det sikre valg for TV 2, men hun får nok at tage sig til i den eksplosivt foranderlige medieverden

Miklos Szabo

Kultur
2. maj 2019

Selvom TV 2’s bestyrelsesformand Jimmy Maymann bebudede en lang proces for at finde Merete Eldrups efterfølger som chef for TV 2, gik der kun tre måneder, før  TV 2’s indholdsdirektør, den 50-årige Anne Engdal Stig Christensen, fik jobbet. Hun har i en årrække stilfærdigt sikret, at TV 2 har kunnet konsolidere sin førerstilling på det danske tv-marked.

Anne Engdal Stig Christensen overtager stationen på et tidspunkt, hvor DR er i gang med en massiv nedskæring efter sidste års medieforlig, der i høj grad var en kæmpesejr for TV 2. Om få år kan TV 2 målt på omsætning blive større end DR. TV 2 kan beholde sine seks tv-kanaler, hvor DR må halvere sine.

TV 2 er dominerende på det kommercielle tv-marked, så set med nutidens briller, er der ingen ko på nogen is.

Dronningen af dansk flow-tv

Men udfordringerne tårner sig op.

Anne Engdal Stig Christensen har været dronningen af dansk flow-tv, men flow-tv er på retur, og det langt sværere og benhårde marked for digitale streamingtjenester er i voldsom udvikling.

TV 2’s bestyrelsesformand, der selv er digital iværksætter, har ikke – som mange havde forventet – tænkt ud af boksen, men har valgt helt traditionelt: Indhold er stadig det vigtigste, siger han og derfor blev det Anne Engdal Stig Christensen.

Indhold er vigtigt, men i den eksplosivt foranderlige medieverden er den svære nøgle til succes også en kombination af forretningsviden, teknologisk kunnen og viden, branding, marketing og politisk manøvredygtighed.

Der er nok at tage fat på

TV 2’s streamingtjeneste TV2/Play går godt, men den rent kommercielle aktør Viaplay er større. Googles YouTube er en af Danmarks mest sete tv-kanaler, selvom det ikke er en ’rigtig’ tv-kanal, og intet tyder på, at det overraskende stabile tv-reklamemarked vil fortsætte med at være stabilt.

Og så er TV 2 stadig en 100 pct. statsejet virksomhed med public service-forpligtelser.

Det har Anne Engdal Stig Christensen indtil nu dygtigt kunnet kombinere i programudbuddet, men hvor hun hidtil har kunnet koncentrere sig om indhold, skal hun nu også agere politisk.

Her har hun noget at leve op til i sin forgænger Merete Eldrup, der er en dreven politisk aktør.

Den nye TV 2-direktør ved mere end de fleste om, hvad danskerne gerne vil se. Nu får hun ansvaret for også at få dem til at betale for det digitalt. Hun repræsenterer en traditionel kontinuitet, og som sine forgængere overtager hun en statsvirksomhed, der stadig ikke ved, om den er købt eller solgt. Der er nok at tage fat på.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kunne være nyttigt om "nogen" satte sig for at se nærmere på hvorfor TV2 slap helt fri af medieforligets ødelæggelser, som kun gik ud over DR og Radio 24/7.
At det skete bekræfter blot, at TV2 er Venstres og DF's foretrukne kanal. Forståeligt nok, for i TV2 høres aldrig ét kritisk ord om de borgerlige, mens der gives plads til svinske angreb på vore muslimske medborgere ad libitum.

Trond Meiring, Anders Reinholdt, Carsten Wienholtz, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar
Viggo Okholm

Nu får de så en direktør,som er gift med en mand med ret så humanistiske indstillinger.
Bortset fra det har du vist ret Arne Lund.

Grethe Preisler

Dagens gruk

"Der var en artist, som hed Julie,
hvis kunst var at gå på line,
på liner så tynde og fine,
at alle folk sa' de var gru'lige.
Så sa' hun en dag de bevingede ord:
I dag vil jeg gøre det helt uden snor,
thi kunsten at gøre det svære beror
på at øve sig i det umulige."
(Piet Hein)

Trond Meiring, Viggo Okholm, Erik Fuglsang og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Anne Engdal Stig Christensen har ihvertfald stålblå øjne så det batter ;-)

Erik Fuglsang

Arne Lund og Viggo Okholm:
"i TV2 høres aldrig ét kritisk ord om de borgerlige, mens der gives plads til svinske angreb på vore muslimske medborgere ad libitum."
"Bortset fra det har du vist ret Arne Lund."

Lidt underbyggende dokumentation til støtte for de/den uhyrlige påstande ville i den grad være klædeligt, Arne Lund...

Viggo Okholm

Grundlæggende er der store forskelle i stilen hos de to mastodonter,men de yngre er vist mest til TV 2
Her i huset er DR trods alt den foretrukne og vi er så også blandt de ældre selv om vi er til p6 beat.
Men generelt nyhedsmæssig ligger TV2 nok nærmere de borgerlige i deres indgangsvinkel og de skal jo sikre reklamer!