Leder

Kampen om æteren

Radionævnet har besluttet at udskyde afgørelsen om sendetilladelsen til den fjerde FM-kanal. Dermed er den socialdemokratiske regering tvunget til at eje beslutningen om Radio24syvs skæbne. Uanset hvad den beslutter, er den vigtigste opgave dog at sikre, at mediepolitikken ikke fremover ændrer sig, hver gang farven på en ny regering gør det
Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, vært for prgrammet Den Korte Radioavis på Radio24syv.

Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, vært for prgrammet Den Korte Radioavis på Radio24syv.

Joachim Adrian

29. juni 2019

Beslutningen om, hvem der skal overtage Radio24syvs frekvens er blevet udskudt. 

Radio- og tv-nævnet skulle egentlig have udpeget en vinder af udbudsrunden 1. juli, men i en pressemeddelse tordag meddelte nævnet, at det har besluttet at vente med afgørelsen, indtil det står helt klart, hvad den nye regering vil med kanalen.

I sin begrundelse henviser nævnet til det forståelsespapir, som Socialdemokratiet indgik med sine tre støttepartier tirsdag. Her fremgår det, at der »ikke længere er flertal« bag den medieaftale, der danner grundlaget for udbuddet af radiokanalen, og at regeringen på den baggrund vil »indbyde til politiske drøftelser.«

Tidligere i år vedtog VLAK-regeringen efter pres fra Dansk Folkeparti et krav til den kommende FM-kanal om, at 70 procent af dens ansatte skal befinde sig mindst 110 kilometer væk fra København.

Det udflytningskrav har i praksis forhindret Radio24syv og alle andre, som ikke levede op til kriteriet, i at deltage i budkonkurrencen, og derfor lukker kanalen efter planen, når sendetilladelsen udløber 31. oktober.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Der er da en 3-mulighed. Det nye flertal kan give DR sin 4 kanal tilbage, som Per Stig Møller tog fra dem og gav til Radio-Møller med dengang flere licens-penge en P1 dengang blev drevet for. PSM havde indgået en kontrakt med Det Berlingske-hus på 8 år - så det nye flertal dengang kunne ikke ændre aftalen.