Leder

Navnet er Bond, Jane Bond!

Internettet hidser sig op over alting, der ikke er, som det synes, at det skal være. Senest drejer det sig om en kvindelig, sort skuespiller i rollen som agent 007
Tiden er en anden, og det, mange kalder for politisk korrekthed, er i virkeligheden en naturlig udvikling, hvor andre end hvide, heteroseksuelle mænd efterhånden får plads i film og især tv-serier, skriver Christian Monggaard. Forleden kom det frem, at 007-nummeret gives videre til Lashana Lynch.

Tiden er en anden, og det, mange kalder for politisk korrekthed, er i virkeligheden en naturlig udvikling, hvor andre end hvide, heteroseksuelle mænd efterhånden får plads i film og især tv-serier, skriver Christian Monggaard. Forleden kom det frem, at 007-nummeret gives videre til Lashana Lynch.

GILBERT BELLAMY

Kultur
18. juli 2019

Forleden kom det frem, at 007-nummeret, der som bekendt giver lov til at dræbe, gives videre til en kvinde i den kommende James Bond-film, ja, endda til en sort kvinde. Reaktionen var lige så hurtig, som den var voldsom: Nu må det stoppe med al den politiske korrekthed og ’wokeness’ – 007 kan ikke være en kvinde og da slet ikke en sort kvinde.

Mange af dem, der reagerede negativt på nyheden, opfattede ikke, at det ikke er James Bond, der skal spilles af en kvinde, men en i Bond-sammenhæng ny agent, der overtager hans nummer. Men lad os da bare lege med tanken: Hvorfor i alverden skulle Bond dog ikke kunne spilles af en sort kvinde? Modspørgsmålet er selvfølgelig: Hvorfor kan James Bond ikke bare få lov til at være James Bond, og så kan man bedrive kønspolitik i andre film – eller opfinde et kvindeligt modstykke til Bond, som kan få sin egen filmserie? Det kan man sagtens, og måske er det i virkeligheden det, der sker med den nye agent 007.

Men Bond er et produkt af en anden tid, 1950’erne og 1960’erne, hvor mænd sad på magten og kulturen, og kvinder skulle være forførende blikfang med vovede navne som Pussy Galore. Så hvorfor ikke lade figuren udvikle sig? Hvorfor ikke gribe muligheden for at lege med og udvide det univers, vi alle kender, og på den måde give det nyt liv? At man åbner en lille dør på klem, er ikke det samme som at smide alle traditioner på porten og for fremtiden drikke sin Vodka Martini omrørt, ikke rystet.

Tiden er en anden, og det, mange kalder for politisk korrekthed, er i virkeligheden en naturlig udvikling, hvor andre end hvide, heteroseksuelle mænd efterhånden får plads i film og især tv-serier. Det er glædeligt, at verden således er ved at blive et mere mangfoldigt og tolerant sted. Det er svært at forstå, at man kan være så bange for, at James Bond bliver ødelagt pga. af en kvindelig 007, at man ikke engang venter på at se en færdig film, før man flipper ud. Ghostbusters og Ocean’s 8 blev lavet med kvinder i hovedrollerne og begge udskældt og udskammet inden premieren, blot fordi de dristede sig til at pille ved elskede mandeverdner.

Det er fint at have holdninger og være uenige om Bond, men xenofobisk, chauvinistisk fandyrkelse, der ekskluderer i stedet for at inkludere, hører fortiden til.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Hvis ikke det bliver afprøvet finder vi aldrig ud af om det virker.

olivier goulin

Tak for denne gang, James

/O

Christian de Thurah

Fint med kvindelige helte, men hvorfor skal de nøjes med at være plagiater? Lad os dog få få nogle nye fortællinger med dem, som er lige så gode som - eller bedre end - de gamle. Plagiater signalerer kun underlegenhed og manglende kreativitet.

Erik Fuglsang, Jesper Roulund, Benta Victoria Gunnlögsson, Mogens Holme, christian christensen, Hanne Ribens, Bjarne Bisgaard Jensen, Bjørn Pedersen, Karsten Aaen, Gert Hansen og ulrik mortensen anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Det er fint at have holdninger... Gælder det også holdninger, synonyme med fobier og insisteren på at jorden er flad o.a. fra fake-hylden?

Ole Christiansen

Ian Flemming roterer i sin grav

Eva Schwanenflügel

Her er fire gode grunde til at vi trænger til Jane Bond:

https://skaerm.nu/artikel/22577/4-grunde-paa-tide-jane-bond-kvindelige-a...

Carsten Cederholm

Jeg kan godt fortælle hvorfor James Bond ikke kan spilles af en sort kvinde. Fordi det vil være en anden historie. James Bond er en mandschauvinistisk skørtejæger fra den kolde krig. Det vil være en helt anden historie, hvis hovedrollen skal spilles af en kvinde. Det er fint også at have kvindelige helte; men lige som Lara Croft fra Tomb Raider ikke skal spildes af Clint Eastwood er James Bond bare indbegrebet af en mand. Man skal bare være tro mod historien ellers må man lave en ny historie og lade de historier, der ikke længere har et publikum dø.

Erik Fuglsang, arne tørsleff, Benta Victoria Gunnlögsson, Dennis Tomsen, christian christensen, Karsten Aaen, Gert Hansen, Rolf Andersen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Peter Jensen

En kvindelig James Bond vil ikke være et udtryk for, at kvinder kan få andel i traditionelle mandlige rolletyper. Tværtimod vil det være en ren kapitulation. Hvis det var tilfældet, skulle man jo satse på at skabe en ny kvindelig figur, med samme gennemslagskraft, fremfor at overtage en veletableret mandlig figur.

Erik Fuglsang, Mogens Holme, Benta Victoria Gunnlögsson, Bjarne Bisgaard Jensen, Karsten Aaen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Det problematiske består i, at man, helt kalkuleret, lader 007 spilles af en sort kvinde. Det skaber ekstrem opmærksomhed, helt kalkuleret. Der er ingen oprigtighed bag, men altid den årelange forhandlede kontrakt om, at hvis det her ikke virker på pengepungen, så lader vi da bare James Bond, 007, blive mand igen.

Man kan sagtens lege opportunt med køn i Hollywood. Men på bundlinjen finder vi den økonomiske kalkyle.

Erik Fuglsang, Karsten Aaen og Nis Jørgensen anbefalede denne kommentar

Det er et eksempel på filmindustriens manglende fantasi, når det eneste bidrag til lighed og respekt mellem lønnen er, at gøre mandlige roller til kvindelige. Som andre har nævnt er historien allerede fin som den er. Som mand har Bond ligeledes udviklet. Og man kunne sagtens udvikle figurer der minder om ham, men med en kvindelig figur.
Problemet for filminsudtrien er at den mangler fantasi. Fornylig kunne Scarlett Johanson ikke spille trans, fordi hun ikke er trans ... Og Nicolai Lie Kass kan ikke længere spille alkoholiseret politimand, fordi han privat ikke drikker ...

Erik Fuglsang, Mogens Holme og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Daniel Joelsen

Kunst udfordrer, så ja - måske kan James Bond også spilles af en stærk sort kvinde. Jeg ville i hvert fald gerne se Serena Williams i rollen som Bond, og Trump som Goldfinger. Andre forslag til rollebesætningen?

@Gert, Scarlet er i øvrigt blevet tilbudt flere træ-roller for nyligt ;-)

Michael Gudnæs

Det problematiske ligger vel i plagiatet, ikke i race eller køn. I det hele taget kniber det for vore intellektuelle fyrtårne med at skabe troværdige kvindelige heltefigurer, der fungerer. Personligt kan jeg kun komme i tanke om Lisbeth Salander. Men hun er til gengæld også den sejeste af dem allesammen!

Karsten Aaen

Jeg har set den der film med de fire kvindelige Ghostbusters; mage til makværk skal man lede længte efter; det er ikke kvindernes skyld, er jeg sikker på...

Bjørn Pedersen

Hvis det ligefrem er verden , der er blevet mere mangfoldig, så ser jeg frem til kinesiske film hvor ikke-han kinesere spiller han-kinesiske roller, malinesisle film hvor indere spiller rollen som de store mansa-kejsere og lgbt film fra Saudi Arabien....

Nååååååh nej, når der tales om "verden" glemte jeg helt, at det bare betyder Vesten.

som artiklen siger "Internettet hidser sig op over alting".
Når ting bliver gjort på grund af identitetspolitik og en forskruet ideologi og dagsorden. Som der er totalitær. Yep Så er der folket der er galt med. fordi de er modstander af dette. At folk IKKE har det godt med denne hadfyldte måde at anskue verden, for når identitetspolitik og ideologi "sniger" sig ind i det folk nyder at se ,men som skal ødelægges fordi at det ikke lever op til det, som det totalitære vil have vi skal se og tænke. så som dr.who, batwoman, Ghostbusters, Ocean's Eight, captain marvel starwars, osv. Også tilmed i flere computer spil.
Så er det folket det er galt med.

Bare artiklen start, sige alt om dagsorden og forståelse for et problem, og fortæller os hvordan vi bør tænke. Men hvad ved jeg, for jeg er jo bare en cis straight white male. der Mansplainer.

Lars Steffensen

Der er ikke noget specielt nyt i sorte piger some Bond. Der eksisterer f.eks. en porno-parodi hvor Bond spilles af en transseksuel mand et sæt enorme yvere. Bondpigerne var i denne version en flok teenage drenge i lederhosen. Plus et par liderlige præster. Så længe de holder sig fra at fremstille bond som feminist, så synes jeg at det skal være frit slag i bolledejen.

Søren Nielsen

Jeg vil se en Greta Thunberg figur give alle CO2-svinene en røvfuld

Rikke Nielsen

Ha ha ha... I love it :-)

Eva Schwanenflügel, Katrine Damm og Henrik Bjerre anbefalede denne kommentar
John Rohde Jensen

James Bond filmene har altid været et spejl af den tid, hvor de blev lavet ... tilsat lir, vodka-martinis og håbløse gadgets. En sort kvindelig Bond vil egentlig være meget i tråd med den tradition.

Den oprindelige James Bond var i øvrigt en ornitolog som Ian Flemming stjal navnet fra.

Ian Flemmings bøger er under alle omstændigheder noget pubertets pjat så der er ikke meget kultur, at ødelægge på den front.

Niels Duus Nielsen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Dennis Tomsen

Jeg ser frem til at Lara Croft så skal spilles af en rødhåret mand, men så hører ligestillingen sikkert op - ligesom når værnepligt for begge køn nævnes. Desuden hedder filmserien James Bond, og ikke 007-agenterne.

Og hun er jo selvfølgelig en stærk sort kvinde uden usikkerheder eller dårlige sider. For hvem tør vise kvinder som værende andet end super-forbilledlige i dagens klima?

Jeg håber skurken også er en kvinde. Eller dér er vi måske ikke nået til endnu? At vi kan anerkende at kvinder sagtens kan være røvhuller?

Sorte kvinder er blevet det nye sort i helteroller og fint nok. Men hvorfor er der ikke mere diversitet? Hvor er superheltene med handicap? Psykiske problemer? Det lader til kun at være køn og seksualitet der kan definere mennesker i Hollywood. Hvad med alle de andre hverdagsmennesker?

odd bjertnes

Ser det ud til at kunne sælges bliver det lavet. Det er kommers og rtrend og ikke noget prgressivt og nyt. Men james Bond er en mand. No shit. Det her er mest komisk.

Søren Kristensen

Man kunne også give rollen endnu mere dybde med et lille twist, hvorefter Jane Bond viser sig at være en kønsopereret mand; ikke for at tilfredsstille skeptikere, men for at bringe karateren helt op i nutiden og hvem ved, måske et pænt stykke ind i fremtiden.

jens peter hansen

Mon ikke Barbarella kan blive genindspillet med Mads Mikkelsen i hovedrollen ?

Bjørn Pedersen

Hvis man vil vise hvor mangfoldig man er, kunne den nye 007 vise sig at være republikaner og gå ind for ytringsfrihed. Og udelukkende tale bretonsk. Og foretrække postevand frem for alkohol. Og så stoler hun mere på Alex Jones end BBC....OG så være sort.

Man kan sikkert vende forventningerne endnu mere på hovedet end det, men det er da et godt sted at starte.. :-)

Det er godt nok agurketider!

Mads Jakobsen

Folk synes at dele sig i to grupper. Dem som godt kan lide James Bond film og bøger og derfor synes at figuren skal bevares, og dem som hader James Bond serien og dens fans og som derfor ønsker at "opdatere".

Randi Christiansen

Altså, nu er james bond åbenbart gået på pension, og en efterfølger findes. Lad os være ærlige - siden connery har ingen rigtig været bond, james bond. Med al respekt for daniel craig, efter min mening den bedste bond efter sean connery.

Så hvis jeg sad i ideudviklingsgruppen for bond film, ville jeg da også foreslå, at den ledige stilling forsøgsvis blev givet til en kvinde. At hun så ovenikøbet er sort giver ekstra muligheder for at opdatere historien med nutidige referencer. Historien om agent 007 er en ramme, der kan omfatte alt, og på den måde blive mere aktuel for moderne mennesker, som interesserer sig for relevante kommentater til den tid, vi lever i.

Spændt på hvem den nye bond babe mon er? Da jeg i firserne præsenterede ekstra bladet for en serie skønne ikke porno mandebilleder som pendant til side 9 pigen - en side seks mand - blev jeg vredt afvist af en lille tyk kvinde på deres redaktion. Syns ellers selv den ide var skidegod. Nå, søndagsaktuelt lavede i stedet et dobbeltopslag, men det var jo ikke helt det samme. Og nu synes jeg ærlig talt, at den offentlige eksponering af den nøgne krop har taget overhånd og er blevet for pornoficeret. Det er uskønt.

Men som sagt - hvem er den nye bond babe? Hvordan beskrives sex appeal? Form og indhold - uuh, kan næsten ikke vente. Sendes også i det valg nye signaler, eller køres videre ad de slagne stier?

Bjørn Pedersen

Den nye Bond-babe bliver naturligvis Nigel Farage, der opgiver politikken for at lade Bondine smøre sin nøgne krop ind i Marmite men som bliver undercover spion for 009's nye ærkefjende, Mr. Borders - en arbejdsløs murer fra Leeds der søger at opføre mure udenom Storbritannien.

Kan godt værre at nogle syntes at jeg overdrive.. men det er ikke til at komme udenom at dette har et ideologiske fingeraftryk og men en klar, ideologisk dagsorden, og så siger det sig selv, at folk er imod dette. for dette er en kamp der har stået på et stykke tid nu.

At der skal være forskelligheder jatak. men hvorfor Ødelægge noget i det ideologisk navene, hvorfor ikke skabe noget nyt og se om det kan flyde eller synke. for på denne måde det skaber kun had og splittes mennesker.

Jeg har svært ved at forstå at min frie venstrefløj ikke har noget imod social kontrol, for jeg har altid kæmpe imod social kontrol og at man skal passe ind i en kasse.

Bjørn Pedersen

@"Jens Jensen"
Hvor fedt at udenlandske debattører end blander sig her på Information, så viser det altså mere klasse og respekt at de så også fremstår med deres faktiske navne. Og du behøver ikke at bruge Google translate (resultatet er ikke blevet kønt). Alle her kan udemærket engelsk og det er faktisk tilladt at debattere i kommentarerne på engelsk.

@Bjørn Pedersen
??? sorry hvis jeg ikke fremstå dansk nok , men det er jeg. Men yep, jeg har en hjerneblødning angår med stavning. men det ændringer ikke ved min pointe.

For jeg ser et massiv problem, i at man ikke ser et problem i denne ideologisk dagsorden Og at der slet bliver snakke om dette. For sandhed frem for alt. om man er for eller imod noget, så bør det værre sandhed man søger og ikke ideologi og dagsorden.

Bjørn Pedersen

@Jens Jensen
Fair nok, jeg beklager så. Jeg har engageret mig i flere debatter online og er stødt på flere falske debat-profiler, og din måde at skrive på virkede som det.

Jeg tror nu godt at de fleste ser et problem i den der kunstige debat om den såkaldte "mangfoldighed". Samtidig tror jeg ikke at problemet herhjemme kan sidestilles med hvordan det er i f.eks. USA, i hvertfald ikke foreløbig. Det ville være forkert at tale om f.eks. progressivismen som en "ideologi", da den i bund og grund blot er udtryk for en følgen af omskiftelige modeluner. Det er en idealisering af, ikke en ideologi bygget op om, tanken om "fremskridt". At idealisere fremskridt, at tro at man er "for fremskridtet" er ligeså meningsløst som at udtale at man er "for alt det gode", eller "for klogskab". For mange årtier siden var de progressive for racehygiene, i dag påstår de at køn er en konstruktion og at erkendelsen heraf er et "fremskridt".

Jeg synes skam der bliver snakket ganske meget om dette emne, altså politisk korrekt, SJW, eller hvad man nu vil kalde det, også herhjemme. Vi lever dog nu, og dette er ikke "de venstreorienterede" eller de politisk korrektes skyld, i en ny-romantisk tidsalder. Oplysningstiden er døende, og de idealer om fornuft der herskede engang er nu genstand for angreb fra det identitære venstre og højre.

@Bjørn Pedersen
Captain marvel. Den store forbrydelse at sige smil og værre lidt dum.
https://www.youtube.com/watch?v=Gz1vJ4_KMq4
Eller hvad med, gillette the best a man can get. Men eller også bare hvordan filmtrailer er begyndt at blive sammensat med en meget klar ideologiske vinkle.

Tag USA og det at værre skuespiller, der er flere skuespiller der har fortalt hvor svært det er at værre på republikanerne side. Bare Oscaruddelingen viser klart en massiv bias for at sige det mildt, og hvor man SKAL værre politiske.

" Det ville være forkert at tale om f.eks. progressivismen som en "ideologi""
Der er så mange fællesnævner i denne måder de såkaldte progressive anskuer ting på, og hvordan de forholder sig til fakta på, men også den måde, de vil have vi andre skal se ting på, så jeg ser det som ideologi med klare totalitære tilbøjeligheder og ikke det at værre progressiv.

"Samtidig tror jeg ikke at problemet herhjemme kan sidestilles med hvordan det er i f.eks. USA"
der klare tegn på vi er godt på vej. Vi skal ikke så langt væk som USA, men bare England og Sverige, og jeg vil ikke vente til det bliver slemt nok.

Men ja Jeg ville værre glad for en rettelses knap. Så behøves jeg ikke at slå mig selv bag efter så meget, når jeg har trykket send. :)

Erik Fuglsang

Hvis ikke ideen med en farvet Jane Bond havde en fæl bismag af utålelig politisk korrekthed, så kunne det måske være forfriskende med en opdatering af Bond figuren.

Endnu bedre, ville det dog være med et helt nyt og originalt bud på en sej og cool kvindelig agent, som for min skyld kan være både kridhvid, kulsort, fesen gul eller skinger lyserød, I don't care !

Eneste ønske herfra er, lad os for guds skyld slippe for politisk korrekthed i denne her genre. Jeg vil gerne krænkes, så det fløjter !

Bjørn Pedersen

@jens jensen
Hollywood er styret af kæmpe underholdningskoncerner. Information bringer i dag en historie om hvordan store, private fonde er begyndt at få størrere og størrere indflydelse på kulturlivet, at det er dem der bestemmer hvis historie vi lærer noget om.

De rigeste i verden ønsker ikke at vi borgere går op i arbejdstageres rettigheder, og økonomisk ulighed. For dem er det som en gave fra himlen, at der er mere fokus på at hemmelig britisk agents køn og hudfarve, end der er fokus på det system hun f.eks kæmper for i Bond-serien. Så skal Hollywood heller ikke tage stilling til hvordan de til tider lefler for den kinesiske regering.

Eva Schwanenflügel og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar

@Bjørn Pedersen
Jeg er ikke i tvivle om at ting har mange sider. og der er ikke kun en rigtige sider på spil i denne kamp.

For vi er i en tid hvor en del af selve befolkning vil have censur og social kontrol. så nej dette er ikke toppen jeg henviser til og snakke om. men ja jeg er ikke i tvivle om at der er nogle i toppe der nemme kan slippe afsted med ting, når vi ikke stå samme.

For der er mange forskellige kræfter på spil. For ja divide and conquer er helt klart, en teknik der bliver brugt på mange fronter. så som kønskampen, i stede for kønsdebatten eller identitetspolitik i stede for klassekamp Osv.

Eva Schwanenflügel

@ Jens Jensen
20 juli 2019, 7:47

Captain Mar-Vell begyndte med en mand i comics, men den næste figur var en kvinde :

"The second Captain Marvel was created by writer Roger Stern and artist John Romita, Jr.. She first appeared in The Amazing Spider-Man Annual #16 (1982).

The character is Monica Rambeau, a police lieutenant from New Orleans who possesses the power to transform herself into any form of energy. Her powers were briefly altered so that she cannot transform to energy, but instead can generate a personal force field. Sometime later, the Stranger returned her energy-transformation abilities. She is a member of the Avengers, and at one point served as their leader. She eventually ceded the Captain Marvel name to the original Captain Marvel's son after which Rambeau took the name Photon, using that name for quite some time until Genis-Vell adopted the same name. Genis-Vell and Monica discussed this, and Monica decided on the name Pulsar."

Det er altså på ingen måde nyt at superhelte skifter køn.

@Eva Schwanenflügel
Mit problem er trailer og den ideologi som bliver stoppet ind i filmen.

"Det er altså på ingen måde nyt at superhelte skifter køn"
eller race :)
The Punisher Became a Black Guy
https://www.cbr.com/remember-to-forget-that-time-the-punisher-became-a-b...

Eva Schwanenflügel

@ Jens Jensen
20. juli, 2019 - 20:05

Muligvis er der en superhelt gemt i dig.
Du diversiferer hvad der burde være, og stiller dig ikke tilfreds.
Damned.. YES !!

@Eva Schwanenflügel
Jeg ved ikke hvor jeg udtrykker mig forkert eller bare ikke beskriver tingen godt nok, selv om jeg ikke kan se det.for jeg har læst mine kommatrer i gemmen igen..

For jeg beskrive på ingen måde at jeg er imod kvinde osv(lidt trætten med disse disclaimer)
Tag Storm, hun er en af mine top figurer
https://en.wikipedia.org/wiki/Storm_(Marvel_Comics)
jeg elske hendes kamp imod klaustrofobi , og jeg er helt vilde med hendes evner.

Mit problem er den ideologi som bliver stoppet ind i filmen/traileren
Captain marvel. Den store forbrydelse at sige smil og værre lidt dum.
https://www.youtube.com/watch?v=W1LhpXfxx2M
Og for slet ikke at snakke om hvordan hun har udtalt sig unde for filmen og promote filmen. siger nok i sig selv.

Jeg ser identitetspolitik som den ondskab den er, at dele menneske op i farve. køn osv. og at man få point efter hvad man er, og ikke den man er.
Kan kun sige Jeg elsker martin luther king tale.

The Privilege Game https://www.youtube.com/watch?v=AOMpxsiUg2Q

Men det er jo nok mine egne fordomme for jeg er jo en straight white male. som kæmper for at bevare min plads i The patriarchy :)

Eva Schwanenflügel

@ Jens Jensen

Tak for forklaringen, det er ærgerligt jeg åbenbart har misforstået dig..
Det må du undskylde :-)

@Eva Schwanenflügel
helt ok. Vi er her for at blive kloger.. forhåbentlig :)

Jack of all trades, master of none
der er alt for meget vide der ude. Det et er svært at vide alt, og se alle brikker og for slet ikke at snakke om, at sætte dem samme på en retvisende måde.

For som dette her, så er jeg klar over at jeg måske se spøgelser(min fordomme).
men som jeg ser der. Så det der sker i filmbranche så har de fået et makeover på grund af en dagsorden. dr.who, batwoman, Ghostbusters, Ocean’s Eight, captain marvel, starwars, eller den nye terminator der er på vej. og det er jeg ikke så glad for, sagt pænt.

For ja at ting skal have lov til at skifte stil, men når det det sker på grunde af identitetspolitik og en forskruet ideologi og dagsorden. Som der er totalitær.

Debat skal ALDRIG værre et sum zero game.
Der altid nogle der ved noget man ikke selv ved. Og ved at man deler viden i den gode ånd. så kan man forhåbentlige blive kloger på livet og dens udfordringen og de forskellige perspektiver der er. Og hvad der ligge som grundlag for folks meningen og handlinger.

For jeg nære kun et ønske om at blive kloger, og lære af mine fejl.