Leder

Der er brug for Filmværkstedet i en verden, der handler så meget om billetsalg og omsætning

For sølle 1,2 millioner kroner om året kan Københavns Kommune sikre Filmværkstedets overlevelse og dermed bevare et sted, hvor nye talenter kan boltre sig, og de unikke stemmer, vi skal fejre i fremtiden, kan blive hørt
Filmværkstedet skal bestå, fordi der er brug for steder, hvor unge talenter kan få lov til at øve sig og udvikle deres stil og stemme, uden at der økonomisk er alt for meget på spil, mener dagens lederskribent Christian Monggaard. Her arbejdes der med redigering af U-Matic optagelser på Filmværkstedet - et eksempel på de filmiske eksperimenter, stedet er hjem for.

Filmværkstedet skal bestå, fordi der er brug for steder, hvor unge talenter kan få lov til at øve sig og udvikle deres stil og stemme, uden at der økonomisk er alt for meget på spil, mener dagens lederskribent Christian Monggaard. Her arbejdes der med redigering af U-Matic optagelser på Filmværkstedet - et eksempel på de filmiske eksperimenter, stedet er hjem for.

Jens Christian Top

20. september 2019

1,2 millioner kroner. Mere skal der ikke til om året, før Filmværkstedet i Københavns fremtid er sikret. Alligevel er det beskedne beløb – og Filmværkstedet selv – blevet kastebold i et politisk spil mellem både staten og Københavns Kommune og mellem politikerne i Københavns Kommune.

Det er trist, fordi Filmværkstedet er en integreret og essentiel del af dansk films fødekæde og har gennem årene fostret adskillige instruktørtalenter, som her har haft deres første møde med den professionelle del af branchen. Filmværkstedet stiller udstyr, klippefaciliteter, kurser, hjælp og vejledning fra værkstedets tilknyttede filmfolk og en lille pose penge til rådighed, hvis man har en god idé, formår at formulere den og har viljen til at realisere den.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu