Leder

Handling skal sikre ligestilling i filmbranchen

Kønsulighed og manglende repræsentation i filmbranchen skal afhjælpes gennem handling. Men det vil være ærgerligt, hvis det bliver på bekostning af kunsten
CPH:DOX er en ud af fem nordiske festivaler, som netop har underskrevet en såkaldt Gender Equality Pledge, som skal sikre en ligelig kønsfordeling blandt festivalpersonale og film.

CPH:DOX er en ud af fem nordiske festivaler, som netop har underskrevet en såkaldt Gender Equality Pledge, som skal sikre en ligelig kønsfordeling blandt festivalpersonale og film.

Karoline Hill

3. september 2019

Der sker hele tiden fremskridt i forhold til den ulighed mellem kønnene, som har præget ikke bare den danske, men alverdens filmbrancher gennem mange år.

Forleden skrev fem nordiske filmfestivaler således under på den såkaldte Gender Equality Pledge, der udspringer af #MeToo-bevægelsen og har som erklæret mål at nå fifty-fifty i 2020 – altså en ligelig fordeling af blandt andet festivalpersonale og film instrueret af kvinder og mænd til næste år.

Det kan synes meget ambitiøst, idet uligheden på især spillefilmområdet er stor.

Spørgsmålet er så bare, om man opfatter initiativet som et krav, der skal opfyldes, eller et løfte, man gør sit bedste for at indfri. Store festivaler som dem i Berlin, Venedig og Cannes, der er nogle af de værste ’syndere’, når det kommer til ligestilling, skrev under på aftalen sidste år, og skal de nå målet til næste år, har de endog meget travlt.

Men nu har fem nordiske festivaler – en stor, danske CPH:DOX, og fire mindre, svenske Carl, norske Oslo Pix, finske Tampere og islandske Northern Wave – altså fulgt trop, og det er i sig selv positivt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ligestilling
Ikke lige muligheder, men lige Resultat
Hvordan er vi noget her til. at man kan snakke om ligestilling som et regneark med 50/50,
og ligestilling hvor tvang og social kontrol er en god ting.

At Man kan antage, at fordi der ikke er 50/50. så er det fordi at der er nogle der bliver undertrykt
Der er 117 grunde til hvorfor der ikke er en ligelig fordeling.

Men kvinde har fundet ud af de ikke behøves have talent eller kæmper som andre for at komme op. Talent,kvalifikationer og hårdt arbejde er skubbet tilside. For de SKAL de havde ting på grund af deres køn. At man skal have særstatus og privileger på grund af ens køn. Dette er ikke ligestilling, men Groft sexisme. Det resultat der er ved denne fremgangs måder skaber ikke ligefrem ligestilling
SÅ hvad er formålet ?

Forstå man ikke hvorfor nogle gør noget. Så se på det outcome, der er ved deres handlinger. Og set det til deres intetioner.