Leder

Socialdemokratiet har endnu en gang overladt kulturen til de andre

Historisk har kulturpolitik spillet en vigtig rolle for Socialdemokratiet. Men med regeringens finanslovsforslag har kulturen taget plads blandt reserverne
Kulturminister Joy Mogensens ambition om at sikre alle børn adgang til at spille et instrument, er reduceret til et forkølet trut i trompeten: To ekstra millioner kan musikskolerne se frem til næste år, hvorefter støtten igen falder.

Kulturminister Joy Mogensens ambition om at sikre alle børn adgang til at spille et instrument, er reduceret til et forkølet trut i trompeten: To ekstra millioner kan musikskolerne se frem til næste år, hvorefter støtten igen falder.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

4. oktober 2019

I Den Danske Ordbog er ordet reserve beskrevet som en »beholdning af noget som man ikke aktuelt har brug for, men som står til rådighed hvis behovet skulle opstå«.

Det forekommer at være en præcis beskrivelse af Socialdemokratiets aktuelle forhold til kultur. I det finanslovsforslag, som regeringen fremlagde onsdag, er ambitionerne for kulturområdet i hvert fald henvist til en plads på sidelinjen. 

Så sent som i foråret gik Socialdemokratiet til valg på at fjerne det såkaldte omprioriteringsbidrag på kulturområdet.

Men i sit finanslovsforslag har regeringen kun fundet penge til at friholde de kunstneriske uddannelser, folkehøjskolerne og Det Kgl. Biblioteks Universitetsbibliotek.

Alle andre områder, der har været omfattet af kulturbesparelserne, vil fortsat være det i 2020, og dermed skal de for femte år i træk skære to procent af deres budgetter – uden endnu at have fået en slutdato at forholde sig til.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Socialdemokraterne er besat af at bestemme i stedet for at repræsentere, det er desværre kendetegnende for alle politikere i dag; men det er selvfølgelig forkert i et demokrati, og heldigvis er det nu til diskussion: at folket skal deltage.