Leder

Ja, man kan godt se Polanskis film

Det er op til den enkelte, om man vil skelne mellem kunstner og værk eller ej. Men det vil være sørgeligt, hvis ikke man længere kan nyde Roman Polanskis mesterværker ’Lejeren’, ’Chok’, ’Rosemary’s Baby’ og ’Chinatown’
Demonstration i Paris mod biografernes visning af "voldtægtsmanden" Roman Polanskis nye film 'An Officer and a Spy'. 

Demonstration i Paris mod biografernes visning af "voldtægtsmanden" Roman Polanskis nye film 'An Officer and a Spy'. 

Raphael Lafargue

16. november 2019

I Apple TV+’s nye dramaserie The Morning Show er en mandlig vært på et populært tv-nyhedsprogram blevet fyret, fordi han har haft affærer med flere underordnede medarbejdere. Værten forstår det ikke helt, fordi den slags plejer at være helt tilladt, og nu er det pludselig forbudt. Verden har forandret sig, uden at han har opdaget det.

I en scene drikker han sig fuld sammen med en aldrende filminstruktør, der også er ramt af #MeToo. Dog drejer det sig om voldtægtsanklager, og da de to begynder at tale om at lave en dokumentarfilm, opdager værten, at han slet ikke har lyst til at blive associeret med sin gamle ven – værten vil bare gerne forklare sig, instruktøren vil angribe de kvinder, der har angrebet ham.

Instruktøren kunne godt være polskfødte Roman Polanski, der har flere voldtægtssager hængende over hovedet, og som er lige så bidsk i sin attitude som instruktøren i The Morning Show

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ulrik mortensen
  • David Zennaro
ulrik mortensen og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Troels Ken Pedersen

Bleh. Det er sgu ikke en kamp mod "egne dæmoner", det er selvgodhed af den allermest kvalmende slags, når han sammenligner sig med Dreyfus. Digtigt lavet film? Det er meget muligt. Men Polanski? Han er et selvgodt, nederdrægtigt svin. Hermed intet ondt sagt om vort stolte national-dyr, der egentligt har fortjent væsentligt bedre end at blive brugt som metafor for den mand.

Marianne Ljungberg

Mester eller monster? Troels Ken Pedersen: Døm selv. Men hold fast i at filmene er skabt.
Personen, fortællingen, hensigten. Hvorfor?

Hvis Polanski er et monster, så kan du se det i fortællingen. Det tror jeg på.

Henrik Ljungberg

Christian De Thurah

Hvis vi skal udgrænse de kunstnere, der privat har været nogle dumme svin, er der rigtig meget god kunst, vi går glip af. Og så hjælper det jo ikke rigtig nogen.