Leder

Dansk film skal have frihed til at være skæv, uforudsigelig og udfordre publikum

Selv om en ny undersøgelse af betydningen af danske film for samfund og publikum er spændende og inspirerende læsning, må den ikke blive et knæfald for en populisme, der forsøger at sætte kunst på formel
»Selvfølgelig skal danske filmfolk tænke over, hvad det er for historier, de fortæller. Ikke mindst fordi undersøgelsen viser, at publikum både vil underholdes og blive klogere, og hvis ikke en film bliver set, risikerer den at blive ligegyldig.« siger Claus Ladegaard, direktør for Det Danske Filminstitut.

»Selvfølgelig skal danske filmfolk tænke over, hvad det er for historier, de fortæller. Ikke mindst fordi undersøgelsen viser, at publikum både vil underholdes og blive klogere, og hvis ikke en film bliver set, risikerer den at blive ligegyldig.« siger Claus Ladegaard, direktør for Det Danske Filminstitut.

Cecilie Smetana

27. januar 2020

Danske film skal underholde og give noget at tænke over og samles om. Det viser en ny undersøgelse, Publikums vurdering af dansk spillefilms betydning og kvalitet, som Det Danske Filminstitut har fået lavet.

DFI skriver i en pressemeddelelse, at det handler om at finde ud af, om man kan måle kulturel betydning. Som regel måler man biograftal, antal filmpriser og deltagelse i filmfestivaler, men ikke den dybere effekt, film har på publikum og samfund.

»Filmene beriger og udfordrer os og udgør et fælles rum for refleksion og samtale,« siger Claus Ladegaard, øverste direktør for Filminstituttet. Blot har der manglet et sprog til at tale om filmenes øvrige værdi. Det skal undersøgelsen hjælpe med. Det lyder bestemt som en god idé at se bagom det billetsalg, der ellers bruges til at måle dansk films succes eller mangel på samme.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • Jane Jensen
  • Thomas Tanghus
  • Poul Anker Juul
  • Oluf Husted
Ejvind Larsen, Jane Jensen, Thomas Tanghus, Poul Anker Juul og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu