Leder

Grammy-showet er en kampplads om værdier. I år vandt ungdommen og kvinderne en lille sejr

Årets Grammy-musikprisshow er ovre, og de store priser tilfaldt én kvinde. Men samtidig er Grammy-organisationen anklaget for sexisme og racisme. I Grammy-land handler det om, hvorvidt man kan få progressive værdier til at finde fodfæste i det gammelkonservative USA. Og det kniber
Billie Eilish vandt seks Grammyer og blev den kun anden kunstner i historien, der har vundet i alle fire vigtigste kategorier, herunder Album of The Year.

Billie Eilish vandt seks Grammyer og blev den kun anden kunstner i historien, der har vundet i alle fire vigtigste kategorier, herunder Album of The Year.

Robyn Beck

28. januar 2020

Det var en skandaleramt Grammy-prisuddeling, der søndag aften løb af stablen i Los Angeles, USA. Den tidligere formand Neil Portnow blev afsat i 2018, efter at han sagde, at kvinder bare måtte tage sig sammen – »step up« – for at blive bedre repræsenteret. Derefter blev der nedsat en intern arbejdsgruppe, Recording Academy Task Force on Diversity and Inclusion, som skulle rette op på uligheden.

I forrige uge blev den nye præsident og CEO, Deborah Dugan, så fyret, og hun har siden formelt afleveret en diskriminationsklage til Equal Employment Opportunity Commission. En føderal organisation, der arbejder for borgerrettigheder og mod diskrimination på arbejdspladser.

Dugans klage beskriver seksuel chikane, indspiste strukturer, korrupt adfærd og racisme i Grammy-organisationen. Og hævder tillige, at Portnow af en kvindelig musiker anklages for voldtægt. Portnow benægter denne anklage. Men det er ikke desto mindre en vaskeægte #MeToo-skandale, der er under opsejling.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er synd at der er så stor uenighed omkring hvilke værdier der er "de rigtige" - det er ligesom om menneskeheden på dette punkt groft sagt er delt i to lejre, som nærmest ikke kunne være længere fra hinanden. Man kan vel kalde disse to lejre for "progressive" og "konservative", eller, højre- og venstre-politiske.

Hvor ville det dog være befriende hvis de to sider kunne se på hinanden og prøve at forstå hinanden. Så vidt mig har begge sider gode pointer, men er på andre punkter for ekstreme i deres mening.

Jeg tror på at det eneste rigtigt sunde og stabile politiske system er en komplementær sammensmeltning af de to sider, og ikke, som nu, en (indtil videre verbal) skyttegravskrig.

Hvor ville det dog være befriende om der kom en åben, respektfuld dialog imellem de to sider. En anerkendelse, fra begge sider, af at "de andre" også er mennesker, og at der derfor er en grund til at de siger og mener hvad de gør.