Leder

Efter Weinstein-dom: #MeToo-bevægelsen har nu rettens ord for, at den har kæmpet den rigtige kamp

Harvey Weinstein-dommen er både en vigtig sejr for hans ofre og for #MeToo-bevægelsen, som nu har rettens ord for, at den har kæmpet den rigtige kamp
Retssagen mod Harvey Weinstein er den foreløbige kulmination på opgøret, og en frifindelse ville have været et hårdt slag mod #MeToo, mens skyldigkendelsen også juridisk understreger bevægelsens berettigelse og giver oprejsning til de mange kvinder, der for første gang er trådt frem med historier om krænkelser og overgreb, skriver Christian Monggaard på lederplads.

Retssagen mod Harvey Weinstein er den foreløbige kulmination på opgøret, og en frifindelse ville have været et hårdt slag mod #MeToo, mens skyldigkendelsen også juridisk understreger bevægelsens berettigelse og giver oprejsning til de mange kvinder, der for første gang er trådt frem med historier om krænkelser og overgreb, skriver Christian Monggaard på lederplads.

Scott Heins

26. februar 2020

Det vakte glæde, da filmproducenten Harvey Weinstein mandag blev kendt skyldig i voldtægt og seksuelt overfald på to kvinder. Endelig fik hans ofre og #MeToo-bevægelsen rettens ord for, at de ikke havde kæmpet forgæves – at Weinsteins grænseløse adfærd fik konsekvenser for ham.

Der var en vis lettelse at spore blandt dem, som spændt ventede på afgørelsen, og som i takt med at voteringen trak ud, og juryen stillede spørgsmål til forskellige vidneudsagn, var blevet nervøse for, at Weinstein ville blive frikendt.

Da afsløringerne af Weinsteins seksuelle krænkelser og overgreb ramte alverdens avisforsider og nyhedsprogrammer i oktober 2017, og flere og flere kvinder i både USA og Europa meldte sig med anklager mod manden, syntes der ellers ikke at være megen tvivl om, at han var et seksuelt rovdyr. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Tina Peirano
  • Ejvind Larsen
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Tina Peirano, Ejvind Larsen, Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kai Birk Nielsen

Håber også at det er slut med at folk og fæ stopper med at sælge krop og sjæl for egen vinding. Det gælder her og politisk, jeg forsvarer ikke overgreb, med udsalg af holdninger, dem er der fortsat mange af. Så udvid begrebet. "All Too"
Kai Birk Nielsen