Leder

Virginie Despentes vrede er et kærkomment opgør med Frankrigs tøvende reaktion på #MeToo

Vreden er en gammel feministisk taktik, som forfatteren Virginie Despentes og skuespilleren Adèle Haenel i deres kritik af verdens fortsatte Polanski-hyldest har givet en frådende genoprejsning ved at sprænge alle rammer for den gode tone
Den franske forfatter, Virginie Despentes, anklager den franske filmbranche for ikke blot at legitimere voldtægtsmænds gerninger, men for at belønne dem med priser.

Den franske forfatter, Virginie Despentes, anklager den franske filmbranche for ikke blot at legitimere voldtægtsmænds gerninger, men for at belønne dem med priser.

Sigrid Nygaard

9. marts 2020

Vi råber nej tak til det gode selskab, vi rejser os og skrider. Alt andet er at være medskyldig.

Det er læren af den vrede, der i avisen Libération gennemsyrer den franske forfatterinde Virginie Despentes brandskrift mod den franske kulturelite, som vi bragte i fredagens bogtillæg

Despentes anklager den franske filmbranche for ikke blot at legitimere voldtægtsmænds gerninger, men for at belønne dem med priser. Det gjorde César-filmakademiet ifølge Despentes, da de gav Roman Polanski prisen for bedste instruktør for filmen J’Accuse.

Polanski har været bosat i Frankrig siden 1970’erne, hvor han flygtede fra det amerikanske retssystem, der ville retsforfølge ham for voldtægt af en 13-årig. En voldtægt, han i øvrigt indrømmer at have begået.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Beck-Lauritzen
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Troels Ken Pedersen
  • Palle Yndal-Olsen
Peter Beck-Lauritzen, Bjarne Bisgaard Jensen, Troels Ken Pedersen og Palle Yndal-Olsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tak til Virginie Depentes, som er 'træt af pis'. Måtte vreden smitte til Danmark, så (også her) flere skrider, 'mens de andre sidder og hygger sig'. Måske er 'hygge' en del af problemet - personligt er jeg træt af det pis, som går under betegnelsen 'hygge'.